Мтел проблем със сметките

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Мтел измамници

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 01 май 2011 22:28

ivako написа:И аз имам проблеми с тези измамници Мтел,имам надписана сметка при това с доста пари..... по принцип кредитния ми лимит е 50 лева,а аз как имам сметка 100 лева ?? Някой колега преди спомена за граждански иск срещу мтел - нека да даде подробности ако може,да се включа и аз.

И това съм питал и ми обясниха че този лимит бил пожелателен не задължителен но иначе се пуска молба за него :screwy

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Нед 01 май 2011 22:32

Кой каза , че са спрели да надписват? на мой роднина му надписаха разговор за 10лв. с Ватикана :063:
Тея са страшни идиоти, другите оператори се мъчат свалят цени и т.н. , а нашите не им пука , защото от един клиент извличат за няколко, чудя се наистина как имат още абонати :screwy

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 01 май 2011 23:08

Заради Loop-а стоя,иначе досега да съм се махнал.Има няма от Януари сметка не съм плащал...Добре ,че всеки месец правя по не повече от 20лв.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 02 май 2011 9:03

ivo_555 написа:
Ljubon написа:Чудя се само, след като не сте доволни, защо сключвате договори и стоите при тях. :screwy

Защото 99% от разговорите са ми към Мтел, и то в група с колегите, които и са ми приятели, колкото и да ми се иска към момента не мога да ги оставя!

Ей затова са сигурни, че сте им вързани и няма къде да ходите и правят каквото си искат с вас. :037:
Така ще е, докато всички, дето само мрънкат не избягат от тях и като видят, че клиентите бързо намаляват, ще запеят друга песен. mhihi

Bai_Simo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bai_Simo » Пон 02 май 2011 10:18

Добре де, като им пишеш жалба за преразглеждане на фактуратя няма ли да ти върнат парите? На много мои познати им призпаднаха от следваща фактура, а на някои и кеш им ги върнаха, кой както иска. Важното е да не се оставят нещата така и да се пишат жалби.
Аз получих 2 фактури и с това се изравняват сега ще си получавам месец за месец вече. Едната фактура ми е ОК, с нея съм съгласен. Другата обаче ми се струва, че е 20 кинта отгоре. Ще си видя детайлната разпечатка и ако трябва и аз ще пусна жалба, въпреки че този месец ползвах бая нет, може и от там да са тея 20 лева. Абе като ми остане време и не ме мързи ще разгледам разпечатката и ако има нещо ще им пиша.

neron_the_wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron_the_wolf » Пон 02 май 2011 15:14

Това са най - големите измамници !!! При първа възможност и прекратяване на договора ще напусна веднъж за винаги тази КРАДЛИВА ЖГАН!!!!!

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Пон 02 май 2011 15:22

И на мен ми дойдоха 3 броя, не знам как ги изчисляват тия сметки. Аз имам нереално висока, а баща ми нереално ниска сметка. Той има лизинг на телефон 30 лева и 12 лева месечна такса, а му идва сметка 16 лева :screwy

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 02 май 2011 17:06

Аз малко развитие:

Днес си проверявам през Мтел+ менюто за фактури.Оказва се за 3 месеца 42.30.Това е добре предвид 5лв телефон изплащам и 5лв месечна сметка.Интересното е ,че фактурите са от дати 30.03/06.04/20.04 и не съм получил никакво известие за тях.Няма да ги платя докато не получа известие като цяло.

Ето малко заигравка:

Фактури от датите според сайта:

Изображение

Според е-фактура:

Изображение

Според сайта трябваше да съм спрян заради:

Изображение

Но нито вест,нито нищо и телефона си работи.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Сря 04 май 2011 15:59

088 - Код Наглост (Филм за злоупотребите на M-Tel)

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Сря 04 май 2011 18:01

Абе струва ми се, че това с кредитния лимит може да се определи, като некоректно, но не и като нарушение по договор. Няма съмнение, че договорът, който всеки от нас е подписал е толкова добре изпипан, че няма как да бъде преборен в съда. Както на няколко пъти споменаха, опцията за спиране е възможност, а не правило!
Разбира се пак казвам, че след като 10 години са спирали заради лимит, а изведнъж престават с тази практика можеше да уведомят...
А относно клипчето, не знам човекът, които го е правил дали е запознат с българското законодателство, но ако М-тел решат да правят проблем за това, че техни служители са записвани, най-вероятно без тяхното знание, момчето ще има да си блъска голата главица в плочките пред библиотеката, толкова сериозно, че няма да му се вярва!

Потребителски аватар
alex_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_g » Сря 04 май 2011 18:23

Гледах клипчето и е хубаво, но наистина кредитиния лимит не е задължение.Също така 100 лева могат да се направят и за един час;И хляба беше някога по евтин ама БЕШЕ нали !!!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 04 май 2011 20:38

Днес ги хванах със сигурност, че надписват сметки. На гаджето и бях подарил телефон декември, прегледах брояча на телефона и даде ~2900 минути досега разговори. После сметнах по фактури колко минути са и начислили от Мтел до момента - излезе сума около 3600 минути. Става дума за брой минути до секунда, отчитането на 60сек не играе в случая роля, то се смята само като пари (дали ще са 5 секунди или 55 е едно и също).

Явно мошениците от Мтел са измислили нов начин да лъжат хората - вместо да добавят измислени номера те просто добавят измислено време, по груби сметки с около 20% надписват,

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 04 май 2011 21:21

Мисля че не е така колега, ако разговорите се тарифират на 60 сек, то два разговора по 30 сек, в брояча на телефона ще бъдат 1 мин. , но във фактурата ще бъдат отчетени като 2 мин!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 04 май 2011 21:34

ivo_555 написа:Мисля че не е така колега, ако разговорите се тарифират на 60 сек, то два разговора по 30 сек, в брояча на телефона ще бъдат 1 мин. , но във фактурата ще бъдат отчетени като 2 мин!

Е нали точно това казах, че съм го отчел като фактор:-)
Във фактурата имаш по редове с всеки номер колко минути си говорил. Срещу всеки разговор има и съответната сума. Например:

29.11.10 20:48:48 0887XXXX Изходящ разговор М-Тел 2 0.27
03.12.10 17:41:27 0296XXXX Изходящ разговор БТК 59 0.27

Предпоследната колона са секунди, последната левове

Тоест времето за разговор си се сумира до секундата, защото ти си говорил толкова на брой секунди. Тарифирането е нещо друго, тоест сумата за въпросните разговори си се отчита на база 0-60сек и над 60 сек или както там са ти условията.

Дали го обясних добре...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 04 май 2011 21:45

Ааа, като че ли сега те разбрах, верно че във фактурата минутите са минути! То хубаво си ги хванал, ама.....,ебаси мошениците! Ей другия месец и аз ще ги засеча така!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”