dj_runner, направи това с F8 преди да зареди Windows и след това Disable automatic restart. Това евентуално ще ти покаже син екран с номер на грешка следващия път когато му сложиш диск. Чрез този номер понякога може да се направи извод за проблема. Почти съм сигурен, че е нещо в кабела, който свързва двете оптични устройства с дъното (предполагам, че са от IDE тип и са вързани заедно). Няма да е лошо да дадеш подробности за операционната система, модела на дъното и как са ти вързани CD-тата. Има и едни jumper-и за Master и Slave на самите устройства, които, ако не са настроени както трябва, правят невъобразими неща
компютъра изключва сам
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Re: компютъра изключва сам
Velko, не е лошо да го замъкнеш в Декада (или някъде другаде, просто те ми се струват читави) да го изтестват с друго захранване, поне да не си даваш парите излишно ако не е от него.
dj_runner, направи това с F8 преди да зареди Windows и след това Disable automatic restart. Това евентуално ще ти покаже син екран с номер на грешка следващия път когато му сложиш диск. Чрез този номер понякога може да се направи извод за проблема. Почти съм сигурен, че е нещо в кабела, който свързва двете оптични устройства с дъното (предполагам, че са от IDE тип и са вързани заедно). Няма да е лошо да дадеш подробности за операционната система, модела на дъното и как са ти вързани CD-тата. Има и едни jumper-и за Master и Slave на самите устройства, които, ако не са настроени както трябва, правят невъобразими неща
(всъщност твоят проблем е доста по-различен от на колегата...)
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Малко развитие по моя проблем. Чудно как днес го оставих да работи цял ден и не се е изключвал. Но смятам да заделя някой лев за читаво захранване че сегашното е "no name" и ме е страх да не си замине и дъното покрай него.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дъното и да замине ще сложиш друго. По-лошо е хардът да не замине, ако примерно имаш важни неща на него. Неговата електроника е най-чувствителна на кофти захранване 
Направи следното:
1. Изтегли от някъде 3Д Марк или друга подобна програмка, която тества процесор примерно.
2. Пусни го да върви и да ти товари компира
3. През това време вземи един мултицет и гледай какво става със захранването ти на някой свободен молекс.
Измери напреженията под максимално голям товар по тая схема:
и после напиши резултатите тук, за да ти кажа това захранване за боклука ли е или не
Направи следното:
1. Изтегли от някъде 3Д Марк или друга подобна програмка, която тества процесор примерно.
2. Пусни го да върви и да ти товари компира
3. През това време вземи един мултицет и гледай какво става със захранването ти на някой свободен молекс.
Измери напреженията под максимално голям товар по тая схема:
и после напиши резултатите тук, за да ти кажа това захранване за боклука ли е или не

- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
slimmer написа:Velko, не е лошо да го замъкнеш в Декада (или някъде другаде, просто те ми се струват читави) да го изтестват с друго захранване, поне да не си даваш парите излишно ако не е от него.
dj_runner, направи това с F8 преди да зареди Windows и след това Disable automatic restart. Това евентуално ще ти покаже син екран с номер на грешка следващия път когато му сложиш диск. Чрез този номер понякога може да се направи извод за проблема. Почти съм сигурен, че е нещо в кабела, който свързва двете оптични устройства с дъното (предполагам, че са от IDE тип и са вързани заедно). Няма да е лошо да дадеш подробности за операционната система, модела на дъното и как са ти вързани CD-тата. Има и едни jumper-и за Master и Slave на самите устройства, които, ако не са настроени както трябва, правят невъобразими неща(всъщност твоят проблем е доста по-различен от на колегата...)
Направих го това с F8 но отново без да синее екрана се рестартира :Ь , да до сега бяха заедно свързани с IDE тип , даже трудно се отваря капачето на диска , може ли да има слабо напрежение , защото захранването шуми много , дъното не го знам какво е но процесора е интел пентиум 4 1.6гхз , 1.25гб рам
- barezifranko
stefan4o написа:....
Аз си намерих диска който върви с дъното. Качих си програмата която показва температурата и напреженията. Всичко си е в нормите.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
barezi, а натовари ли го с 3дмарк, както ти е казал stefan4o, докато си гледал дали са в нормите?
dj_runner, така както го казваш, че се държи, може или захранването да се прецаква, или нещо от дъното. BIOS настройките не правят такива неща. Пробвай само с едното и само с другото CD да видиш как се държи. Ако при едно от двете не го прави този проблем, значи е от другото CD. И виж jumper-ите им, ако са на един кабел все още - трябва едното да е Master, другото Slave (ако не си го знаеш де). Това с бавно отварящата се вратичка може да е и от механичен проблем - замърсяване/остаряване...
Успех!
dj_runner, така както го казваш, че се държи, може или захранването да се прецаква, или нещо от дъното. BIOS настройките не правят такива неща. Пробвай само с едното и само с другото CD да видиш как се държи. Ако при едно от двете не го прави този проблем, значи е от другото CD. И виж jumper-ите им, ако са на един кабел все още - трябва едното да е Master, другото Slave (ако не си го знаеш де). Това с бавно отварящата се вратичка може да е и от механичен проблем - замърсяване/остаряване...
Успех!
- barezifranko
slimmer написа:barezi, а натовари ли го с 3дмарк, както ти е казал stefan4o, докато си гледал дали са в нормите?
Не разбирам защо трябва да го товаря с 3дмарк при положение че компа се използва само за сърфиране и офис програми. Игри изобщо не се играят.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Защото дори само при сърфиране може да се натовари повечко и това да го гаси като не му стига захранване. 2-3 таба в браузъра с тежки флаш приложения, музика за фон, сваляне от торент и отворени Word и Excel и честитка...
Тествай като е натоварен, съвсем прави са колегите, от там се започва.
Тествай като е натоварен, съвсем прави са колегите, от там се започва.
- stefan4o
- Контакти:
barezifranko написа:slimmer написа:barezi, а натовари ли го с 3дмарк, както ти е казал stefan4o, докато си гледал дали са в нормите?
Не разбирам защо трябва да го товаря с 3дмарк при положение че компа се използва само за сърфиране и офис програми. Игри изобщо не се играят.
Щом не разбираш, няма смисъл да се хабя да ти помагам повече
Нищо лично 
За да разбереш дали дадена машина има проблем се тестват всичките й компоненти на макс.натоварване. Но, както казах, няма смисъл да продължавам да се опитвам да помогна

- barezifranko
Пуснал съм да се тегли 3д марк, довечера ще ви дам резултати 

- barezifranko
Има ли някоя подобна на 3д марк програма ? Свалих 3 версии на 3д марк. Никоя не тръгва
Една не се инсталира, другата тръгва да се стартира и компа блокира, третата ми иска Виста. Абе лудница дет се вика
Една не се инсталира, другата тръгва да се стартира и компа блокира, третата ми иска Виста. Абе лудница дет се вика- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
barezifranko написа:Има ли някоя подобна на 3д марк програма ? Свалих 3 версии на 3д марк. Никоя не тръгва....Абе лудница дет се вика
Виж, 3D Мрак е една синтетична бозица, създадена за хора които "играят" на "3д мрак бенчмракове" и мерят к@рове в нета с новите си играчки.
Ако искаш истински, злобни тестове:
prime95 това товари всички ядра на проц и доста рам. С него тестват диви оувърклокъри

Furmark това товари видеокарта с космата поничка. Пак се ползва за тест на FPS, клок, волтажи, охлаждане и т.н.
Има и режим Xtreme Burning Mode, с много жега.

Искаш да опечеш щайгата ? Пусни двата теста заедно и бъди много сигурен в охладители и вентилатори.
Не ми се ще да опукаш компоненти, заради малоумните ми съвети

Последно: по сервизите за компове буутват от некви си техни дискове и тестват кочините на "low level", чарк по чарк. Никога не ме е интересувало кви са им тестовите софтове. Но 3D мрак не ползват

- stefan4o
- Контакти:
Няма значение, дали се ползва 3Д марк, фуллмарк 5Д марк, 8Д и т.н. Важното е да е натоварен на 100% компонентът.
- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
Ако може и аз да задам един въпрос.Един приятел ми донесе компа си да го погледна каза, че го изключил и после не искал да включи.Имаше изгорял вентилатор на видеото и надути кондензатори на захранването.всичко е подменено. При пускане тръгват вентилаторите сдто харда но няма видео.Та питането ми е дали е изгоряло само видеото или има и друго защото като сложа моето работещо захранване въобще не иска да тръгне.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
А дъното писва ли , въобще БИОСа тръгва ли , зарежда ли нещо от харда ?
Махай едно по едно всичко което може да се откачи от дъното , или за начало махни всичко - видео , аудио , сати ати ... Сложи хубаво захранване и слушай спикъра дали ще се обади и после едно по едно обратно закачай по дъното ...
Махай едно по едно всичко което може да се откачи от дъното , или за начало махни всичко - видео , аудио , сати ати ... Сложи хубаво захранване и слушай спикъра дали ще се обади и после едно по едно обратно закачай по дъното ...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”