Съвет за покупка на лаптоп - ACER Aspire AS5742ZG

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Съвет за покупка на лаптоп - ACER Aspire AS5742ZG

Мнениеот Haralampi » Пон 10 окт 2011 11:30

vwfena написа:А къде са, че нещо не ги видях тези модели в определения от човека бюджет, че дори и с 50 лв. отгоре :gruebel Имаше единствено два или три модела с И3 и 2-3 гига рам, но с вградено видео и не ми казвай че ще са по-производителни от тази конфигурация, а и бяха на Acer. А и не е ли целта да вземеш нещо най-добро като съотношение параметри/качество/цена за парите, които си отделил. А и не знаеш дали утре няма да има нужда да го натовариш малко повече.

П.С. Само да кажа нямам нищо против Acer, като марка понеже ползвах такъв служебен лаптоп, който работеше в хладилно помешение на около 0 градуса и след това на температура от около 30 и не е давал никакви проблеми за около година и половина и сега имам приятели с Acer-и и никой не се е оплаквал. Но пред Acer и висок клас HP бих взел втория нищо ще е с АМД.

Хубаво и силно препоръчително е да четеш дадена тема преди да постваш в нея :idea: На страница 1 съм посочил първите 3 (но далеч не единствени) модела от по-сносни марки с i3 процесори, които влизат в определеия от автора бюджет! Върни се и погледни.

И да - точно така, целта е да вземеш най-доброто като параметри/качество/цена, именно за това предложението ти предвид и предвидената употреба (която личи, че също не си прочел, щом буташ нещо с вънпно видео!) е крайно неподходящо!

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 10 окт 2011 12:12

Haralampi написа:.....

Аз я изчетох цялата и поразгледах по фирмите предлагащи лаптопи и нещо не можах да ги открия като цена за да направя съпоставка. И аз предпочитам Интел, но предпочитам и лаптопа ми да е по-висока серия за парите които давам, ако може.

П.С. Не приемай мнението ми като заяждане, а като дискусия :beer

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 10 окт 2011 13:02

vwfena написа:

Аз я изчетох цялата и поразгледах по фирмите предлагащи лаптопи и нещо не можах да ги открия като цена за да направя съпоставка. И аз предпочитам Интел, но предпочитам и лаптопа ми да е по-висока серия за парите които давам, ако може.

Като дискусия го приемам разбира се, надявам се и ти моето :) за това сме тук :beer

Тези които посочих всичките бяха под 400 евро, цената в БГ не е редно да е много по-различна...
Иначе разбира се за серията си прав, особено при HP единствено Про серията заслужава внимание, останалите са доста проблематични. Не бих взел мултимедийна серия на HP.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 10 окт 2011 13:22

Haralampi написа:
vwfena написа:

Като дискусия го приемам разбира се, надявам се и ти моето :) за това сме тук :beer

Тези които посочих всичките бяха под 400 евро, цената в БГ не е редно да е много по-различна...
Иначе разбира се за серията си прав, особено при HP единствено Про серията заслужава внимание, останалите са доста проблематични. Не бих взел мултимедийна серия на HP.

Не точно това е проблема аз не ги намерих като цена в БГ или някакви подобни модели, които идват малко над бюджета. Отностно цените в чужбина и аз ползвах Ипад за 300$ ама тук ми искаха за подобен над 1000 лв :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 10 окт 2011 13:44

vwfena написа:Не точно това е проблема аз не ги намерих като цена в БГ или някакви подобни модели, които идват малко над бюджета. Отностно цените в чужбина и аз ползвах Ипад за 300$ ама тук ми искаха за подобен над 1000 лв :)

Разбира се имах предвид цени в рамките на ЕС. Щатите не са меродавни.

diss
Автомобил: Passat B8 Rline
Двигател: 2_0 TDI DFGA

Мнениеот diss » Пон 10 окт 2011 21:52

btkmobail написа:.......

Колега, щом няма да е за тежки игри, взимаш един с I3 процесор и вградено видео и приключваш. :beer

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Нед 16 окт 2011 21:56

Колеги,
благодаря на всички за мненията и отговорите :)
В крайна сметка се разубедих за покупката на Acer-a.
Финално мисля да заложа на тази машинка:
http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satell ... te_c6601mu

Намерил съм я за около 850 лв и мисля, че за парите бомба.
Ако някой сподели мнение, няма да му се разсърдя :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 17 окт 2011 8:19

Добър избор за тези пари :да: Баща ми е с такава Toshiba (малко по-различна конфигурация), за момента няма оплаквания. Бюджетна изработка, но все пак Toshiba.

Мисля, че няма да сбъркаш! :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”