Тук проблема е, че себе си наричащият смешник сервиз Сотиров Х ЕООД поставя заключение, че фурната не е с фабричен дефект а аз като потребител съм нанесъл умишлено повреда на фурната. При наличие на такова становище няма институция която да може да каже нещо.
BOSCH признават становището на сервиза с който е очебийно, че имат отношение да избиват клиенти!
Bosch домакински уреди мошеници
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Bosch домакински уреди мошеници
подкрепям колегата с дефектната фурна,аз и за по малки проблеми съм бил бесен и съм се разправял много,според мен ходи при търговеца и досаждай, разправяй се и заради скандалите ще ти обърнат друго внимание,аз така правих с един търговец(проблема беше подобен-не ми оважаваха гаранциата а уреда изгоря) и той след 2 месеца мъки(с мен) ми казва:аиде и аз и ти да се спасим един от друг и ми върна парите за уреда.....пак някакво успокоение за мен,но ходенето по мъките и нервите си остават за теб......но се пак си клиен благодарение на който ги има производителите и трябва да си много важен за тях ,иначе ги плюещ по нета и гледай какво става...аз лично след прочетеното не бих си взел този уред......на момента нищо не правим на БОШ ,но след години недоволстващи клиенти, ще се усети и за това бившите "гиганти производители" не са това което бяха преди 15 години и навлизат нови и доказващи се марки(които след 70 години ще се изложат също ,защото ще лежат на стари лаври и ИМЕ)..... колега направо се дразна от некоректното отношение към теб....не се отказвай..СКАНДАЛ му е цаката
- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доверието в производител гигант като БОШ надали ще се повлияе от писанията на анонимни потребители от общи форуми в Интернет. Да, има хора, които не са доволни от техни дефектирали уреди. Сигурен съм, че има още поне 100 човека в нашият форум с печки и фурни Бош, които нямат никакъв проблем (аз също). Проблема не е в БОШ, техника е-разваля се, проблема е в нашите родни сервизи, които се правят на интересни и именно те ще страдат от липса на клиенти!
Решението ти е следното,казвам ти буквално какво да направиш:
отиваш при търговеца от който си закупил уреда с следните документи:гаранционна карта/всички полета старателно попълнени/ и касова бележка.Като второто е по важно.Искаш да ти заведат рекламация в съответния регистър/регистър за рекламации/.Искаш копие от документа/регистъра/,под кой номер е заведена рекламцията и се пописваш навсякъде.След процедурата отиваш в КЗП със всички документи /оригиналите пазиш и не ги оставяш/и подаваш жалба.След това чакаш за отговор.Претенцията ти е ФАБРИЧЕН ДЕФЕКТ,такъв можеш да предявиш до 2год. след закупуването.
Дано да съм ти от полза....
отиваш при търговеца от който си закупил уреда с следните документи:гаранционна карта/всички полета старателно попълнени/ и касова бележка.Като второто е по важно.Искаш да ти заведат рекламация в съответния регистър/регистър за рекламации/.Искаш копие от документа/регистъра/,под кой номер е заведена рекламцията и се пописваш навсякъде.След процедурата отиваш в КЗП със всички документи /оригиналите пазиш и не ги оставяш/и подаваш жалба.След това чакаш за отговор.Претенцията ти е ФАБРИЧЕН ДЕФЕКТ,такъв можеш да предявиш до 2год. след закупуването.
Дано да съм ти от полза....
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
eos написа:, проблема е в нашите родни сервизи, които се правят на интересни и именно те ще страдат от липса на клиенти!
Чакай,при мен защо дойдоха от сервиза на БОШ,пък при колегата от някакъв си друг,Сотиров незнам си кво си

Обърни внимание и на гаранцията която ми дава отново сервиза за часта,която ми подмениха

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
LILO&STICH написа:eos написа:, проблема е в нашите родни сервизи, които се правят на интересни и именно те ще страдат от липса на клиенти!
Чакай,при мен защо дойдоха от сервиза на БОШ,пък при колегата от някакъв си друг,Сотиров незнам си кво си![]()
Обърни внимание и на гаранцията която ми дава отново сервиза за часта,която ми подмениха
Всеки производител сключва договор с определен сервиз да му ремонтир уредите. Сервиза преди една година може да е бил един, сега да е друг

Аз в предишмото си мнение пиатх сега пак ще питам

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Май малкото му име беше Робърт, ама само толкова знам за него
Струва ми се, че всеки търговец, а не производител сключва договор със сервиз(и) за ремонт. И колегата по-скоро е случил на некоректен търговец (Техномикс), сключил договор с мошенически сервиз. Изрично ме предупредиха, като си купувах машинка Бош преди месец, че докато е в гаранция мога да я нося единствено при тях - тоест в магазина, от който съм я купил. Купих си я от конкретния магазин след изричната препоръка от шефа ми, че проблеми с гаранцията са изключени и че ще ми направят отстъпка, като за него.

Струва ми се, че всеки търговец, а не производител сключва договор със сервиз(и) за ремонт. И колегата по-скоро е случил на некоректен търговец (Техномикс), сключил договор с мошенически сервиз. Изрично ме предупредиха, като си купувах машинка Бош преди месец, че докато е в гаранция мога да я нося единствено при тях - тоест в магазина, от който съм я купил. Купих си я от конкретния магазин след изричната препоръка от шефа ми, че проблеми с гаранцията са изключени и че ще ми направят отстъпка, като за него.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Не е търговеца
Проиводител или вносител трябва да е 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм много наясно с тези въпроси затова не мога да споря, но много се съмнявам, че вносителя на Бош е само един 

Мен пък ме съмнява въпросната фурна дали изобщо има нещо общо с Робърт Бош 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Май малкото му име беше Робърт, ама само толкова знам за него![]()
ето това е

Преди време си бяхме взели кафе машинка крупс

След 4 посещения в сервиза и разговори със сервиза и магазина,да ни върнат парите,отговорите бяха,че няма как.От сервиза даже ни казваха,че дакато я имаме,все така ще е.През седмица на сервиз

Писах и на кзп-о със снимки от документите на сервиза,но си измиха ръцете,че немогат нищо да направят.
Накрая се свързах директно с вносителя,който веднага на следващото отиване в сервиза отсече,да ни се върне цялата сума

А кои са крупс

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
LILO&STICH написа:...
А кои са крупс
Погледни кои са SEB Group! Tefal, Rowenta, Moulinex, Krups и още 20 марки, които не се предлагат на нашия пазар
http://www.groupeseb.com/en-en/content/brands
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Sunny написа:LILO&STICH написа:...
А кои са крупс
Погледни кои са SEB Group! Tefal, Rowenta, Moulinex, Krups и още 20 марки, които не се предлагат на нашия пазар
http://www.groupeseb.com/en-en/content/brands
слънчев,това беше в кръга на шега

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стори ми се, че ги беше сложил в класа на Нео 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”