Мнение за климатици Samsung?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Мнение за климатици Samsung?

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2012 20:42

Даскала™ написа:
stefan4o написа:Имам чувството, че все едно обяснявам на баща ми, той по-бързо щеше да ме разбере mhihi

Незнам какво чувство имаш,но истината е,че аз и баща ти не сме чак такива капацитети като теб и не можем да разберем от раз...
Ако нямаш търпението да обясниш на непросветените не се захващай въобще..
Преди малко занимавах Тити на Скайп....около 20 минути...затрупах го с въпроси...момчето веднъж не каза "абе ти малоумен ли си Уа?!?!"...
И го разбрах...
За да питам значи не съм в час...
А точно за Хаер четох,че са е@ати боклуците :!:
Общо взето добих ясна представа относно климатиците като бяла техника....благодаря mhihi :bowdown

Никъде не съм твърдял, че Хаер са хубави климатици. Просто те посъветвах да не правиш моята грешка :да: Ама явно и това не си разбрал :012: Не се засягай, просто не си падам много по обясненията (не ставам за Даскал със сигурност). Но хвани поне малко прочети, за да имаш някаква представа поне да не те метнат в някой магазин :beer Не е срамно да не си запознат, аз също не съм специалист в тая сфера, просто от обща култура знам някои неща, които са ми достатъчни, за да знам кой климатик да избера ако ми предложат няколко варианта mhihi

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 07 фев 2012 20:46

stefan4o написа:...Но хвани поне малко прочети, за да имаш някаква представа поне да не те метнат в някой магазин :beer ...

То стигне ли се до магазина - ако не е в единия ще е в другия mhihi

Последна промяна от Winner25 на Вто 07 фев 2012 20:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Вто 07 фев 2012 20:46

От друга страна МОГО важно е къде е правен климатика. Едно е да си вземеш китайски или да речем полски,турски, а съвсем друго е японски. И Fujitsu и Sharp са made in Japan. Все още.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 07 фев 2012 20:48

Краси,кажи ми Сделано в Корея дали вече има някъде написано?
Стефчо,ше се справя нЕкакси :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 07 фев 2012 20:48

krasiganev написа:От друга страна МОГО важно е къде е правен климатика. Едно е да си вземеш китайски или да речем полски,турски, а съвсем друго е японски. И Fujitsu и Sharp са made in Japan. Все още.

Имат модели които се правят в япония :wink: Иначе повечето са в тайланд, тайван...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2012 20:49

Аз тия Фуджитсу, които гледах хич не бяха Джапан :wink: Но бяха евтините им модели от 1200 лева. При по-скъпите не зная, може и да са японски. Същото е при Тошиба и при Дайкин (евтините модели и средния им клас са Полски). Японското струва пари, за съжаление. Предложиха ми тогава Тошиба хиперинвертор за скромната цена от 2800 или 3000 някъде беше mhihi на фона на полския Дайкин за 1200 лева...
Краси,кажи ми Сделано в Корея дали вече има някъде написано?
Стефчо,ше се справя нЕкакси

Едва ли. Последният корейски Самсунг, който съм виждал е стария телевизор модел 1992, който все още ползват родителите ми в едната от стаите mhihi

Последна промяна от stefan4o на Вто 07 фев 2012 20:55, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Вто 07 фев 2012 20:50

Колега Погледнах малко във форума на сайта сеткомбг
Е този линк:http://forum.setcombg.com/index.php/topic,55651.0.html
Оказва че и при новите модели на Samsung нищо не се е променило - за съжаление :cry:

Просто климатиците на фирма самсунг не са подходящи за нашите географски ширини.
Някъде по на Юг биха работили и зимата!
Все пак цитирана сума си е сериона, да не останеш с красавец на стената и радиатор в контакта :D .

Поздрави!

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 07 фев 2012 20:53

krasiganev написа:От друга страна МОГО важно е къде е правен климатика. Едно е да си вземеш китайски или да речем полски,турски, а съвсем друго е японски. И Fujitsu и Sharp са made in Japan. Все още.

ще има да вземаш че са Японски!за такива пари Японски климатик няма как да си купиш!приготвяш над 3000 бона и ще си купиш Японски :deal

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 07 фев 2012 20:55

Golf 3 Yahting GT написа:Колега Погледнах малко във форума на сайта сеткомбг
Е този линк:http://forum.setcombg.com/index.php/topic,55651.0.html
Оказва че и при новите модели на Samsung нищо не се е променило - за съжаление :cry:

Погледни тука: viewtopic.php?p=3189411#p3189411

Същия климатик за който питам колегата казва,че си се размразява на всеки час...
И си подържа зададената температура...

boglev

Мнениеот boglev » Вто 07 фев 2012 21:04

Аз имах Самсунг (друг модел), външното тяло бръмчеше на поразия, от 8-мия етаж се чуваше долу на тротоара. Идваха от сервиза гледаха, цъкаха и нищо не направиха. Само ме посъветваха другият път Мидея вместо Самсунг (купих си Фуджитсу :D ). Аз като отворих външното тяло, гледам, че стойката на която е перката се клати и оттам идваше вибрацията и шума.

Също така хич го нямаше за отопление.

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Вто 07 фев 2012 21:05

titi7707 написа:

ще има да вземаш че са Японски!за такива пари Японски климатик няма как да си купиш!приготвяш над 3000 бона и ще си купиш Японски :deal

Е, моя е японски. Купувал съм го преди 3 години за около 1700 без монтажа. Точния модел е FUJITSU ASHA-12-LDC. Почти няма разлика с модела, който дадох за пример на колегата. Освен плазма филтъра

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 07 фев 2012 21:15

sharp e тайландска сглобка не прави дефрост по часовник както евтините климатици а само при нужда
п.п като падне под -15 климатика духа доста хладно с ADAX е по-комфортно още по-добре е с печка на дърва лично за мен най-доброто отопление

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 07 фев 2012 22:04

Не ми се четеше цялата тема ама наистина не ги хвалят ето един подобен http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=23&t=36943

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Вто 07 фев 2012 22:37

Аз съм доволен от HITACHI RAC14 и не го спирам ,равносметка 45 лв. за месец горе -долу

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 07 фев 2012 23:11

Аз съм със RAC25 също доволно на -18 има достатъчно вътък да покачва темп от 21 до 25 примерно,а на -25 си поддържаше без проблем 21 гр.Тока е толкос 50 лв лятоска 100лв зимата при постоянна работа :D

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”