Винтоверт einhell - върти слабо и пуши
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Винтоверт einhell - върти слабо и пуши
Спойките по батериите правя с мощен поялник - тогава времето за нагряване и спойка е минимално и батерията са загрява минимално. Мястото на спойката зачиствам с дремела, да се махне лъскавото покритие. Под него има помеднен слой, върху който припоя се разлива перфектно. Може с флюс, може и с киселина.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Винтоверт einhell - върти слабо и пуши
ktamen написа:..Имам една отверка от 15 години само за 3,6В (с 3 елемента). Като се скапа оригиналната батерия не можах да намеря друга и оттогава я ползвам с 6 волтово оловно акумулаторче и кабел, но не е толкова удобна. Тогава купих някакви елементи и ги запоих, но не ми хареса как работи. Може би елементите са били твърде фалшиви, но май е по вероятно да съм ги прецакал с поялника.
Аз имам малко по нова отвертка пак със 3*1.2в кадмиеви батерии и още като нова омалява яко при работа.Първо я ъпгрейтнах с една батерия 800мА литиева от нокия която ми беше останала в хладилника,и се родих-0% саморазряд и върти като обезумяла.Сега я подмених със 1400мА литиева пак артисала от друг проект още по голям звер само трябва да свикна с това че редуктора е пластмасов и да не се хващам с неща за развиване по яки от самия него

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”