компресор за въздух

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: компресор за въздух

Мнениеот ktamen » Пет 20 апр 2012 12:15

muns61 написа:И с малка, и с голяма - налягането е еднакво.

Еднакво е само, ако двигателя е достатъчно мощен е не спре от претоварване, като се вдигне налягането. Доколкото разбрах точно това е проблема - двигателя не е достатъчно мощен за да поддържа тези обороти.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 25 апр 2012 15:59

Дотук,добре,ама като видях снимките :screwy ,луда работа!Колегата не е изобщо наясно с тая иначе проста машинка!Моят съвет:такива шайби да сложи,че при дадените обороти на ел мотора(като е редно да провери и схемата на свързване-там звезди триъгълници...напрежения допустими..и прочие),та мотор с около 1400 оборота да върти главата с около 700.Иначе казано пайби с отношение в диаметъра 2:1,малката на моторетката,голямата на главата.Освен това има и "обратен" клапан към бутилката и функция "разтоварване" на пресостата.

6ansa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6ansa » Чет 26 апр 2012 8:52

Ами така ще направя като дойде тази дето ми я правят я слагам на компресора - 25см. а на мотора една малка 12 см. такава имам.

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Вто 08 май 2012 22:43

Ще бъда кратък защото пиша от айфон създал съм вече няколко компресора смени си мотора там е пробема много е слаб посочил си оборотите 1400 за теб един мотор от 1,1kw2890об ще ти пасне с предвателно число 3 към 1 или приблизител

но 30 см на кмпресора и 50 на мотора :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 14 май 2012 11:34

Някой има ли представа къде се продават резервни части за компресори? Вчера един братовчед ми донесе еди компресор да му го прегледам, а аз му счупих маслообиращия сегмент. Диаметъра на буталото е 42мм, моторетките са с подобни бутала, но повечето са двутактови :roll:

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пон 14 май 2012 11:52

ktamen написа:Някой има ли представа къде се продават резервни части за компресори? Вчера един братовчед ми донесе еди компресор да му го прегледам, а аз му счупих маслообиращия сегмент. Диаметъра на буталото е 42мм, моторетките са с подобни бутала, но повечето са двутактови :roll:

В начолото на Ботевградско шосе има голам магазин за бутала и сегменти,разходи се до там,може да излезе нещо подходящо.Намира се като тръгнеш от подуене,в началото на ботевградско,в партерните магазини на блока отдясно,мисля първия беше.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”