Проблем след инстал на win7-решен
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Проблем след инстал на win7
Всеки може да си инсталира каквото пожелае, аз съм ЗА 32битов windows когато имаме до 4gb RAM, както казах може и x64, но няма да усети разлика при тези характеристики които има тази машина, който и да избере 32-битова (x86) или 64-битова (x64) ще му работи добре. Всеки си има предпочитания и възможността да си инталира каквото пожелае.
- zografski
slimmer написа:zografski написа:Няма смисъл да ти обяснявам щом не знаеш за какво става дума, не изнасям уроци!
Извинете, отивам да си копам нивата. А ти не е лошо да минеш през някой университет или поне Wikipedia... Дано поне колегата не ти се върже.
Добре докторе

"Известно е че при 32 bit-те версии на Windows 7 не се използва цялата инсталирана RAM памет.Aко имате 4GB се разпознава максимум 3-3.2 GB и то ако сте с Ultimate версия.А на Starter и Home максимума е 2GB.Къде е останалото?Кернела на Windows 32 e заключен и това ограничава достъпа до пълната памет.Много хора мислят че видео картата използва останалата част от паметта,но това не е така." Има програмка с която можеш да си ползваш цялата памет, но да не спорим не пиша спамове!
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
zografski написа:Кернела на Windows 32 e заключен
Майко... Лек ден и приятно четене... pokerstars, извинявай, че се включих в оспамването на темата.
За незнаещите: http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit
- zografski
Извинявай докторе образовай се! Това че знаеш википедиа не изуст не те прави образован по всички въпроси, ето ти още малко инфо да се образоваш и за BIOS.
В компютърните системи се разполага определено количество RAM памет,
адресирана със същите адреси както адресите, на които се намира BIOS. Тъй като не е
разрешено дублиране на адресите на клетки от паметта, ROM BIOS държи скрита тази памет
от операционната система и приложните програми. Тя се нарича скрита RAM памет. Много
BIOS системи копират ROM BIOS кода в скритата памет, от която BIOS данните се
достъпни за операционната система и приложните програми. Това подобрява скоростта на
работа на РС, защото шината за данни на скритата RAM памет е 16 битова (32 битова е
новите системи), а тази на ROM BIOS е 8 битова.
В компютърните системи се разполага определено количество RAM памет,
адресирана със същите адреси както адресите, на които се намира BIOS. Тъй като не е
разрешено дублиране на адресите на клетки от паметта, ROM BIOS държи скрита тази памет
от операционната система и приложните програми. Тя се нарича скрита RAM памет. Много
BIOS системи копират ROM BIOS кода в скритата памет, от която BIOS данните се
достъпни за операционната система и приложните програми. Това подобрява скоростта на
работа на РС, защото шината за данни на скритата RAM памет е 16 битова (32 битова е
новите системи), а тази на ROM BIOS е 8 битова.
- zografski
Явно всеки си има мнение по въпроса не съм в форума да се заяждам! Всеки може да прави каквото си пожелае, нормално е да има различни мнения по даден въпрос, така че нека запазим колегиалността като културни хора
И за сведение към колегата който ме посъветва да запиша да уча, мога да му кажа, че съм вишист и да не гледа в чуждата паница кой кво учил и т.н. нищо лично

И за сведение към колегата който ме посъветва да запиша да уча, мога да му кажа, че съм вишист и да не гледа в чуждата паница кой кво учил и т.н. нищо лично

- zografski
slimmer написа:zografski написа:Кернела на Windows 32 e заключен
Майко... Лек ден и приятно четене... pokerstars, извинявай, че се включих в оспамването на темата.
За незнаещите: http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit
За недопрочелите

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Зографски, хубаво е, че искаш да си колегиален.
Хубаво е, че четеш.
Конректно в случая, обаче, и аз не съм съгласен с теб по отношение на спора за 32 или 64 битова система.
Въпреки че, да, може и Win95 да си сложи колегата. Бил Гейтс е обещавал пълна х64 поддръжка за него.
Сега сериозно...
Защо да се прави упражнението 32-битова система + PAE пач (с което не бях запознат до момента...
), при положение, че Win-а не е лицензен и може директно да се сложи х64?
Конкретно за HP мога да заявя, че няма никакви проблеми с точните драйвери, нито под 32, нито под 64 битови системи. Отделно, че на всички х64 инсталации, които съм правил до момента, не съм имал абсолютно никаква грижа.
Хубаво е, че четеш.

Конректно в случая, обаче, и аз не съм съгласен с теб по отношение на спора за 32 или 64 битова система.
Въпреки че, да, може и Win95 да си сложи колегата. Бил Гейтс е обещавал пълна х64 поддръжка за него.

Сега сериозно...
Защо да се прави упражнението 32-битова система + PAE пач (с което не бях запознат до момента...

Конкретно за HP мога да заявя, че няма никакви проблеми с точните драйвери, нито под 32, нито под 64 битови системи. Отделно, че на всички х64 инсталации, които съм правил до момента, не съм имал абсолютно никаква грижа.
- zografski
escrime написа:Зографски, хубаво е, че искаш да си колегиален.
Хубаво е, че четеш.![]()
Въпреки че, да, може и Win95 да си сложи колегата. Бил Гейтс е обещавал пълна х64 поддръжка за него.![]()
![]()
Сега сериозно...
Защо да се прави упражнението 32-битова система + PAE пач (с което не бях запознат до момента...), при положение, че Win-а не е лицензен и може директно да се сложи х64?
Съгласен съм с теб

- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Моя е грешката!!!Последните няколко отговора май нямаше да ги има ако бях споменал,че рамта е 8гб. а не 4,затова и инсталирах 64 бит-ов уин7.Всички коментари са полезни,поне за мен.Някои работи не ги знаех.Благодаря на всички включили се!
p.p.Смених линка,сега препратката е към 8 гб. вариант.
p.p.Смених линка,сега препратката е към 8 гб. вариант.
- slimmer
В крайна сметка какво стана с драйвърите?
П.п. На практика не си направил грешка, понеже при >=4 ГБ, 64 е правилният избор (лично мнение, не считайте за достоверно).
П.п. На практика не си направил грешка, понеже при >=4 ГБ, 64 е правилният избор (лично мнение, не считайте за достоверно).
Последна промяна от slimmer на Сря 09 май 2012 13:34, променено общо 2 пъти.
- zografski
Щом е с 8GB RAM вече е безмислено да си чешаме езиците дали да е 32 или 64 битов
Нека прекратим спора и да пием по бира 

- Pokerstars
slimmer написа:В крайна сметка какво стана с драйвърите?
П.п. На практика не си направил грешка, понеже при >=4 ГБ, все тая (лично мнение, не считайте за достоверно).
Някои си ги свалих от сайта на HР, а останалите ползвах тази програма:http://zamunda.net/details.php?id=291029&hit=1
Въпроса ми е може ли да се разчита на нея?
- slimmer
Аз гледам да не разчитам на такива програми, след като мога и сам да намеря нужните драйвъри. Особено пък ако ги има в списък на сайта на производителя. И отделно че в последно време Windows Update добре се справя с повечето драйвъри. Разбира се това е по-трудният начин, ама съм си мазохист и без това...
- Pokerstars
Re: Проблем след инстал на win-решен
Ами мисля,че вече всичко е наред-всичко си му работи.Благодаря на всички за съветите 

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Pokerstars написа:Въпроса ми е може ли да се разчита на нея?
Можеш.От години работя с нея.За улеснение на следващата преинсталация можеш да си направиш backup с нея и после да си ги възстановиш пак чрез нея.След като имаш нет тя може и да ти ги ъпдейтва ако пожелаеш,намира неиснталираните драйвери , тегли ги и инсталираш

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”