Мнения за рутер с повечко обхват и опции - Cisco WRT160NL

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за рутер с повечко обхват и опции - Cisco WRT160NL

Мнениеот Matematiks » Пон 02 юли 2012 16:05

Теорикли,ще се влоши ли сигнала :banghead:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 02 юли 2012 17:28

Ако създадеш гасящ резонанс - отрицателна френелова зона... Тиоретикъли... mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 02 юли 2012 18:32

Имах некво странно чувство,че у тоа форум пишем на Български mhihi

Джимка превеждай,че кредор-а не върши ралта

Мое ли ми го обЯсниш като за тъпанар :P

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 02 юли 2012 19:14

Unfortunately, no one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself.

Ta, Фитилев, пробвай. Точно както си решил - 2 х 5 детсеебале и 1 външна у средЪтЪ. Само емпирично ще установиш.
Не бой се, нема да отвориш огромна дупка в нашия пространствено-времеви континуум към занданните измерения.
Фандупкова вече те е изпреварила. :ihihih:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 03 юли 2012 7:09

:063: :063: :063:

Потребителски аватар
ELEGATOR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELEGATOR » Нед 09 дек 2012 22:10

Колеги, не мога да разбера каква максимална скорост подържа WI-FI рутера ми CISCO EPS 3925. Някой ако знае моля да сподели за да преценя дали мога да мина на по-висок план на Близу.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 10 дек 2012 6:16

TiL написа:Колега с Пежо... тук видя ли?

Това ми мяза на АДСЛ рутер, не виждам как ще бачка на близу иначе си е 100 мегабитов

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 10 дек 2012 17:53

Нямам идея, само споделих че портовете са му RJ11, а близу доколкото знам разцъкват с другото RJ 45 ли беше не помня, може би пък и да стане.

Потребителски аватар
ELEGATOR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELEGATOR » Съб 15 дек 2012 0:12

Мерси на отзовалите се. В офиса на Blizoo ми отговориха, че поддържа скорост до 180 МВ, ама аз много не им вярвам, защото имат интерес за ме предразположат да предоговорирам договора си, който е изтекъл и в момента е безсрочен. Ако не поддържа скоростта ти казват няма проблем даваме ти отделен рутер и модем на Томпсън, който често забиват и ти късат нервите./Имах такива и още първата седмица ги разкарах. Замяна със CISCO EPS 3925/. Прегледах PDF файла но не видях каква е максималната скорост която поддържа CISCO EPS 3925, а не искам да го сменям защото са ограничени бройки и работят стабилно.

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Съб 15 дек 2012 14:04

Да питам и аз, от 5 години ползвам linksys 350n с DD-WRT, кажете с какъв да го заменя по-мощен, напоследък след рестарт почна да си губи настройките.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Re: Мнения за рутер с повечко обхват и опции - Cisco WRT160N

Мнениеот yarek » Съб 29 мар 2014 17:26

Някакви смесени мнения чета. Така и не разбрах коя марка рутер да си избера. Не знам какъв интернет точно ползвам. Доставчика ми е Unics Габрово, плащам за 48мб уж, ама не знам дали са толкова. В момента ползвам TP Link, обаче често явно не може да смогне да захрани и компа и телефона. Предполагам че е от рутъра, защото понякога няма проблем да и ползваме и двата уреда, обаче понякога е голяяяяяма трагедия, и се налага да правя рестарт.

Разгбрах че хвалят Буфало, някой пък хвалят TP link. Кажете кой е мерцедеса в модемите да си реша проблема. Искам да ползвам интернет минимум от 2 източника и да хваща добре минимум през 2 стени.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 29 мар 2014 23:16

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 мар 2014 6:55

yarek написа:
Разгбрах че хвалят Буфало, някой пък хвалят TP link. Кажете кой е мерцедеса в модемите да си реша проблема. Искам да ползвам интернет минимум от 2 източника и да хваща добре минимум през 2 стени.

Ако става дума за неголям апартамент с разположени непоследователно стаи какъвто и да вземеш ще ти върши работа. А това, колко и как ще хваща може да се установи само и единствено с проба. Предполагам имаш познат с рутер, то вече всеки втори дом има, вземи го за проба и виж как е обхватът. Аз мисля, че и ТП-линк от най-смотаните за 30 лева ще ти върши работа. :mhihi Масовите рутери са с N-стандарт за ви-фи частта и 100мбит за кабелната част (1 ван и 4 лан). Скъпите модели вече разполагат с гигабит интерфейс по кабел, но не мисля, че имаш нужда от точно такъв.
Искам да споделя нещо интересно от практиката ми, което може да е от полза на някой четящ темата. Рутерите на ТП-линк (а и не само те) имат една опция survey, при ви-фи настройката си. Показва наличието на всички АП в обхвата на антената си и на кой канал излъчват. Дефолтно рутерите от Китай имат зададен 6-ти канал. Сами може да се досетите какво става, когато на едно място имат обвхат 39 мрежи (това ми е рекордът, който съм виждал в абонат)и половината от тях лъчат на този 6ти канал... Получава се едно много готино подобие на интернет, когато се ползва по ви-фи. С времена от порядъка на 1000-2000мс до днс-сървъра ни при пращане на пакет от командна конзола :mhihi
Модем (с RF или RJ11 порт) и рутер не са синоними. Иначе си има комбинирани модеми с ви-фи част и 4 порта досущ като при рутерите.
За скоростта - много голяма част от потребителите ползуват speedtest.net като място за проба. Моята практика като съпорт в провайдър сочи, че в някои случаи там определено се показват щуротии (150мбпс при карта 100мбит :bowdown ), затова най-сигурната проба е торрент. :beer

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 30 мар 2014 7:17

В момента съм с Тп линк за 45лв беше по спомен. Обаче преди 5 години. И не съм доволен. Мога да прижаля до 150лв за тази глезотийка. Към коя от всичките марки да се насоча? Dlink, Buffalo, Tenda?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 мар 2014 7:20

Tenda изобщо недей, не ми се навлиза в подробности защо :mhihi
На Buffalo съм случвал сравнително по-рядко, не са масовки като ТП-линк и Д-линк например, щом имаш пари за даване, вземи нещо с повечко антени :mhihi
Според мен просто направи проба с чужд рутер, да не се окаже, че няма да видиш разлика от тоя за 30 и тоя за 150 лева :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”