Въпрос за трансформатор и лунички ? Допълнение със снимки !

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Въпрос за трансформатор и лунички ? Допълнение със снимк

Мнениеот fox_vt » Пон 24 мар 2014 23:33

150 вата това е 12,5 ампера почти колкото един бойлер не си мислете че е просто някакви си лампи.Другото нещо е пада на напрежение вярно тока за една луничка е малък но заради пада на напрежение който при 12 волта е значително по голям отколкото на 220волта.При 11 волта луничката свети доста по слабо при 10 волта е на 50% почти.Точните цифри не ги помня говоря по памет.Какво ще рече последователно?Луните се свързват паралелно ,няма значение че първата е на 0,5 м от трафа.Ако максималното разстояние е не повече от 4,5 м то си пусни отделни линии до всяка луничка директно от трафа като той ако има възможност да е някъде по средата на луничките ако не здраве да е .

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за трансформатор и лунички ? Допълнение със снимк

Мнениеот Stivi » Вто 25 мар 2014 11:08

Мдаа,изказването ми за това че квадрат и половина кабел е излишно дебел произхожда от това че навсякъде където съм монтирал лунички съм пускал отделни кабели за всяка от тях /все в малки помещения до 6 лунички на траф / а тогава и 0,75 е достатъчно :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”