Резачка за дърва STIHL 181 - разочарование/лошо качество
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Re: Резачка за дърва STIHL 181 - разочарование/лошо качество
Днес се опитах да оставя повредената резачка за дърва в магазин на Щил. От там отказват да я приемат, тъй като не е закупена конкретно от техния магазин. Обясниха ми също така, че в никакъв случай няма да ремонтират машина, която преди това е била ремонтирана от друг сервиз. Какви опции остават на клиента...да се върне в същия сервиз, където не са му направили ремонта както трябва?!? Ако това е сервизна политика, здраве му кажи. Едно може да им се признае - на регионално и национално ниво на думи са много точни. Но дойде ли време за гаранции, за признаване на грешки...трудно им е.
Е колеги, това беше моят горчив опит с ЩИЛ. Надявам, се информацията да е полезна за кандидат-купувачите на подобни продукти. За мен остава чувството за пречаканост и малкото утешение, че успях да споделя с вас несгодите си. В заключение мога да добавя,че бях прекалено мек при публикуване на темата - тя трябваше да бъде STIHL - тотално разочарование/ ужасно качество. Бъдете здрави, колеги!
Е колеги, това беше моят горчив опит с ЩИЛ. Надявам, се информацията да е полезна за кандидат-купувачите на подобни продукти. За мен остава чувството за пречаканост и малкото утешение, че успях да споделя с вас несгодите си. В заключение мога да добавя,че бях прекалено мек при публикуване на темата - тя трябваше да бъде STIHL - тотално разочарование/ ужасно качество. Бъдете здрави, колеги!
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявай колега, но големи драми разказваш и искам да те успокоя че каквато и стока да купиш я даваш за рекламации там откъдето си я купил. Другото което е че никой не приема нещо за рекламация ако преди това е бутано от чужди ръце пък и 2 години са минали откакто си я купил т.е гаранцията е изтекла така че представителите при които си бил не са длъжни да ти приемат рекламацията по никакъв повод! Вече всичко се прави да издържа приблизително колкото гаранцията си, живеем в консуматорско общество и всеки трябва да го знае освен ако не живее под камък може би
Долу-горе е на късмет цялата работа...аз бях дал 120 лв за слушалки за компютър и 3 пъти съм ги връщал за рекламации и 3 пъти са ми давали чисто нови (в рамките на гаранцията разбира се-2 год). В твоя случай е каръкщина че малко след гаранцията се е прецакал...

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
не виждам нищо драматично в резачката на колегата да е станало,при прекаленото почистване бях разместил някво уплътнение и при мен течеше масло от някаде ,но брат ми го намести(старото) и всичо е ок .....по повод , обиждане и оплюване на марки.....това е най лесно....от личен опит мога да оплюя всяка марка(голяма)....брал съм какви ли не ядове.......на колегата това не е проблем(да не говорим за драма и нова тема) 

- momcho_bg
- Контакти:
Колега, когато има ГОЛЯМО разминаване между очаквания и ползи от един продукт това определено за мен е драма, както и за всеки потребител по света. И ако ние, потребителите не си търсим интересите, което е нормално за всеки свободен пазар производителите ще продължават да ни вземат парите и да ни пробутват боклуци. Когато съм инвестирал 500 лв. в резачка за дърва съм очаквал от нея да нареже безпроблемно повече от 30 кубика преди да почне да се чупи. Не съм очаквал също така и от "официален" сервиз да те бройкат за кеш и да не могат да направят свястна диагностика и ремонт.
Като за 8 години съм навъртял 100 000км. на 21-годишен Пасат при това с минимални разходи за поддръжка това е ...качество, но когато плащаш за "висококачествен" продукт и той няма нищо общо с качеството - това определено си е разочарование. И сигурно преди 3 години, когато ми предстоеше да закупувам верижен трион имаше подобна тема във форума щях доста да се замисля.
Като за 8 години съм навъртял 100 000км. на 21-годишен Пасат при това с минимални разходи за поддръжка това е ...качество, но когато плащаш за "висококачествен" продукт и той няма нищо общо с качеството - това определено си е разочарование. И сигурно преди 3 години, когато ми предстоеше да закупувам верижен трион имаше подобна тема във форума щях доста да се замисля.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
3 страници
вече имам чувството че от Хускварна са ти дали пари да плюеш по Щил стига си мрънкал
купи си за 200 лв една безименна и като се строши тогава реви как пък няма ни сервиз ни части
и ще започнеш да си я правиш сам
и за това съм сигурен защото 2ма приятели с такива "резачки" са ми давали части за възпроизвеждането им
айде успех с течовете на масло

вече имам чувството че от Хускварна са ти дали пари да плюеш по Щил стига си мрънкал
купи си за 200 лв една безименна и като се строши тогава реви как пък няма ни сервиз ни части
и ще започнеш да си я правиш сам
и за това съм сигурен защото 2ма приятели с такива "резачки" са ми давали части за възпроизвеждането им
айде успех с течовете на масло
- vanbo
- Автомобил: Passat 3 TDI
- Двигател: 1. 6 SB 1992
Градски,
Явно си прекалено възпитан човек, видно от написаното от теб по темата, и факта, че не отвърна на репликите на последният....Аз не бих се сдържал и бих реагирал " а ла Стоичков "...
Колега alexx,
В провинцията също живеят хора....Не по - малко достойни от вас, в София...
Явно си прекалено възпитан човек, видно от написаното от теб по темата, и факта, че не отвърна на репликите на последният....Аз не бих се сдържал и бих реагирал " а ла Стоичков "...
Колега alexx,
В провинцията също живеят хора....Не по - малко достойни от вас, в София...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз пак ти казвам че тези 500лв. които си дал са минимума за трион при Щил, купил си възможно най евтиният им продукт от клас хоби! Използваш го не по-предназначение, това не е машина за рязане на 10 кубика дърва годишно, не че няма да ги среже, но не и е това предназначението.Машината ти е с изтекла гаранция, което означава че няма как да ти приемат рекламацията! И да, там от където си купил продукта, там си предявяваш гаранционните претенции, за това такива машини се купуват от възможно най близкия представител в района. Твоята тема не би ме отказала да купя продукт на Щил, имам техен трион който е нарязъл не 30 кубика ами сигурно повечет от 300 и още работи без проблем. Имам и моторна коса на Хускварна която вече три години работи безотказно. Нищо фатално не се е случило, и най скъпите играчки се чупят, носи я на ремонт и не се ядосвай за глупости 
И моята Щилка е набор че и по-голяма от твоя Пасат и за това все още работи, извода е един и всички го знаем, нищо не е както преди ... все някак ще го преживеем

И моята Щилка е набор че и по-голяма от твоя Пасат и за това все още работи, извода е един и всички го знаем, нищо не е както преди ... все някак ще го преживеем

-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Колега, сега погледнах в резервоара за масло, няма никакви отвори, има маркуче с цедка или нещо дето прилича на цедка, което си виси вътре в резервоарчето, единият му край излиза от резервоарчето и се включва отдолу на машината, явно там е помпата, и точно където излиза от резервоарчето сълзи масло.Иначе като я запаля смазва веригата, но ме дразни това сълзене, а и ми се струва като че ли пуска повече масло на веригата, но не съм опитен, може и да си е нормално. Може и маслото за веригата да е неподходящо, имах една диона супер 10в40, събота ще я пробвам с м10д. Понеделник я носих в магазина, но майстора беше отпуск, не я оставих. Но другата седмица пак съм там. Ти с какво масло я смазваш. Към останалите колеги, машинката си е оса, при нас няма дърва с голям диаметър и е идеална да си обслужваш домакинството. Моята просълзи като нова, нито е претоварвана, нито съм рязал много с нея, все още не съм си захабил веригата, да съм изгорил 2-3 л бензин за година.
П.П. В момента ми няма фотоапаратчето, иначе бих ти снимал подробно.
- momcho_bg
- Контакти:
m135 написа:Колега, сега погледнах в резервоара за масло, няма никакви отвори, има маркуче с цедка или нещо дето прилича на цедка, което си виси вътре в резервоарчето, единият му край излиза от резервоарчето и се включва отдолу на машината, явно там е помпата, и точно където излиза от резервоарчето сълзи масло.Иначе като я запаля смазва веригата, но ме дразни това сълзене, а и ми се струва като че ли пуска повече масло на веригата, но не съм опитен, може и да си е нормално. Може и маслото за веригата да е неподходящо, имах една диона супер 10в40, събота ще я пробвам с м10д. Понеделник я носих в магазина, но майстора беше отпуск, не я оставих. Но другата седмица пак съм там. Ти с какво масло я смазваш. Към останалите колеги, машинката си е оса, при нас няма дърва с голям диаметър и е идеална да си обслужваш домакинството. Моята просълзи като нова, нито е претоварвана, нито съм рязал много с нея, все още не съм си захабил веригата, да съм изгорил 2-3 л бензин за година.

Мерси, колега. От това, което прочетох ми става ясно, че на моята машина нещо и липсва. С доста усилия успях да намеря друг майстор на Щил. В Плевен не искам да я нося отново. С техните методи за ремонт "проба-грешка" ще ми излезе по-евтино да си купя нова резачка. В сайта видях, че гаранцията на подобни машини вече е намалена от 2 на 1 година за т.нар. професионална употреба. Много ми е чудно къде е разликата между двата вида употреба. Аз си оставам разочарован, че с такова малко полезно действие резачките на Щил се повреждат.
Маслото го купувам от магазин на Щил, но го продават като наливно - т.е. в неоригинални бутилки. Съмнявам се то да е причина. През първите 2 години от употреба съм използвал него основно.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Сега се връщам от майстора, проблема се е оказа въпросното маркуче. Още като му казах симптомите, той каза ясно от какво е, това маркуче прави проблем и си е консуматив, на 2-3-4 години се сменя, колкото изкара. Сменил е моето и от обяд до сега няма капка масло. Доколкото успях да огледам старото представлява маркуче което посредата има нещо като уплътнение, това което се вижда набитото в резервоарчето с масло. При демонтажа на маркучето, явно първо се маха филтърчето, но това е само предположение, огледай си резервоарчето да не е паднало вътре. Цената не знам каква е, машината е гаранционна, иначе майстора си разбира от работата че и като го помолих, ми показа как се смазваше лагерчето над съединителя. Ако имаш път магазинчето се намира на пазара. И не се отчайвай от машинката, бива си я, събота и неделя я понапънах и добре се представи.
П.П. Дано не забравя, събота вече ще имам с каква да снимам и ще кача снимки на филтърчето и маркучето.
П.П. Дано не забравя, събота вече ще имам с каква да снимам и ще кача снимки на филтърчето и маркучето.
- momcho_bg
- Контакти:
Очаквам машината утре да ми я донесат. След като в Плевен-официален сервиз не можаха да я ремонтират качествено аз я пратих в друг сервиз на Щил. В Плевен не бих я занесъл за нищо на света след като разбрах по телефона, че има неправилно монтирани детайли по машината. Така след инвестирани 70 лв. силно се надявам ЩИЛ MS181 все пак да успее да нареже още някои друг кубик с дърва. Когато се срещна лично с куриера ще ви дам повече подробности за ремонта и какво може да се обърка.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
m135 написа: ....старото представлява маркуче което посредата има нещо като уплътнение, това което се вижда набитото в резервоарчето с масло...
Имам същата Stihl MS181. И същия проблем със същото маркучле. От около половин година или малко повече резачката правеше маслени петна.
Лекува се много лесно, с парченце тръбичка от пълнител за химикал. Диаметърът трябва да е около 3-3,5мм. Изрязва се дължина около 1-1,5см. Натиква се с тънка отвертка така, че да застане точно на уплътнението и да го разтвори леко в диаметъра. След това маркучлето и уплътнението се поставят на място и се натикват с отвертката. При мен проблема се реши. Този хитър начин подсказа един украинец в друг форум. Той се занимава с рязане, цепене, и транспорт на дърва за огрев, и има две машини на Щил. Едната е MS180, а другата е MS361.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
По принцип нищо против, но цените на по-сериозните резачки на Щил, много пъргаво подскачат и то в пъти, не в проценти. Качеството по принцип не подлежи на съмнение. Но много зависи и за какво ще се ползва самата резачка. Аз от моята MS181 съм доволен, само това с маркучлето е дреболия. Режа 2-3 пъти в годината дърва в двора и на вилата. Не перкам по 10 кубика на ден. За сравнение прилагам скрийншот на цените от официалния дистрибутор в България. Не намирам причина да плащам двойна цена, за няколко процента по-добри параметри. Поне на този етап.
- momcho_bg
- Контакти:
След посещение на 2-и сервиз на Щил, резачката вече е при мен. Проблемите според служителя там се дължат повече на немарлива работа на служителите в първия сервиз. Установени са повреден отдушник /може би нарочно, но няма как да го докажа/ и неправилно монтирана маслена помпа.
Това, колеги е споделеният ми горчив опит с марката Щил.
Това, колеги е споделеният ми горчив опит с марката Щил.
- vanbo
- Автомобил: Passat 3 TDI
- Двигател: 1. 6 SB 1992
Приятелю,
Марката не е виновна, а онези педераси, където се имат за майстори...
Дано повече не опираш до тях...
Марката не е виновна, а онези педераси, където се имат за майстори...
Дано повече не опираш до тях...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”