Не ми се чете цялата тема, но по мои скромни наблюдения и от личен професионален опит, напоследък не искам изобщо да видя HP, особено, ако е за приятели. И въпреки, че по принцип съм HP-секта. Проблеми основно с дискове и с дъна - основно при Probook. Elitebook - сериите са скъпи, съответно не са ни в бюджета. С Леново проблеми съм имала с матрици. Ниският клас Dell-ове са с лъскави екрани, което не ме кефи изобщо. Най-малко проблеми, да не казвам никакви, съм имала с Toshiba. В този ред на мисли...ето един, въпреки, че не е висок клас...:
http://www.technomarket.bg/products/09130976/toshiba-satellite-p50-a-11l
Колежката да уточни точко колко пари и се дават на месец, после с какъв екран да бъде-размер, и дали да е матов. После - претенции за тегло и размери на лаптопа, живот на батерията, оптични устройства...Не на последно място гаранция - тук Dell водят. И според парите - процесор и видео.
Асемблираните компютри имат и доста минуси, в сравнение с лаптопа ;) По-висока консумация на електроенергия примерно, шум, не чак толкова качествени компоненти като в марковите машини и лаптопи, съответно нужда от по-честа профилактика... А мислили ли сте за маркова машина, примерно от евтинките HP Pro 3500 MT, или Lenovo Edge 72 TWR, или Dell OptiPlex 7010 DT, че даже HP MS6200 SFF, и т.н.? :)
Съвет за избор на лаптоп
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за избор на лаптоп
Подкрепям с две ръце идеята за маркова десктоп машина ... може и да не е чисто нова.
Щайга в офиса да,ама вкъщи е тъпо,2013 сме,а ще се ползва поне още 3год.Аз щайга не съм докосвал от година
Кабели,жици,разклонители,мишки,клавиатури,тонколони...бюро,хубав стол
След 3г една нова батерия за 100 кинта и е готова,ако това е проблема.
Пляяяс в леглото,на дивана,терасата...парка,на планина\плажа...какви ъпгрейди за нуждите на дамата - нет и филм
Има и 17-ки лаптопи,лягаш и си гледаш филма
Пита жената за нов лаптоп,че стария и заминал,ние я пращаме даунгрейд да си прави и да минава на настолен,че по практично.КО?НЕ!
Слагаш му една лицензирана 7-ца\8-ма и забравяш за проблеми,аз от 3г не съм преинсталирвал.
Този ми хвана окото
http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf/Product.xsp?pID=AB604DF96AA9F587C2257BB8004AC026
17-ка,1тб и 8гб ССД,й3,нВидия,4гб ддр3 и добра цена!

Кабели,жици,разклонители,мишки,клавиатури,тонколони...бюро,хубав стол

Пляяяс в леглото,на дивана,терасата...парка,на планина\плажа...какви ъпгрейди за нуждите на дамата - нет и филм

Има и 17-ки лаптопи,лягаш и си гледаш филма

Слагаш му една лицензирана 7-ца\8-ма и забравяш за проблеми,аз от 3г не съм преинсталирвал.
Този ми хвана окото
http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf/Product.xsp?pID=AB604DF96AA9F587C2257BB8004AC026
17-ка,1тб и 8гб ССД,й3,нВидия,4гб ддр3 и добра цена!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
BG_Golf4e написа:Щайга в офиса да,ама вкъщи е тъпо,2013 сме,а ще се ползва поне още 3год.Аз щайга не съм докосвал от година![]()
Кабели,жици,разклонители,мишки,клавиатури,тонколони...бюро,хубав столСлед 3г една нова батерия за 100 кинта и е готова,ако това е проблема.
Пляяяс в леглото,на дивана,терасата...парка,на планина\плажа...какви ъпгрейди за нуждите на дамата - нет и филм![]()
Има и 17-ки лаптопи,лягаш и си гледаш филмаПита жената за нов лаптоп,че стария и заминал,ние я пращаме даунгрейд да си прави и да минава на настолен,че по практично.КО?НЕ!
Слага му една лицензиран 7-ца\8-ма и забравя за проблеми,аз от 3г не съм преинсталирвал.
Този ми хвана окото
17-ка,1тб и 8гб ССД,й5,нВидия,4гб ддр3 и добра цена!
Ша ма прощаваш, ама това да ползваш лаптоп е като да караш бензинова кола на газ.

От лаптопа по-голямо удобство за домашно ползване,за филми и нет няма!
Колежката и настолен да вземе нито ще му прави ъп,нито ще и е нужен такъв!За същите пари настолен може да си го направи да вади производителност,но за какво ще и е,Кол ъф Дюти 7 ли ще цъка?
Поздрави
Колежката и настолен да вземе нито ще му прави ъп,нито ще и е нужен такъв!За същите пари настолен може да си го направи да вади производителност,но за какво ще и е,Кол ъф Дюти 7 ли ще цъка?
Поздрави

-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Ааайде пак на другата страна... Това си е да си чиста зодия Везни... Като се замисля наистина много го разнасях по стаите лаптопа... Цял ден съм прикована пред компютъра в офиса, ако и вкъщи съм вързана за стола в една и съща стая ще е кофти...
PyMu написа:Ааайде пак на другата страна... Това си е да си чиста зодия Везни... Като се замисля наистина много го разнасях по стаите лаптопа... Цял ден съм прикована пред компютъра в офиса, ако и вкъщи съм вързана за стола в една и съща стая ще е кофти...
Точно,не е оферта в офиса да си цял ден на стол и после и вкъщи да се тормозиш отново!И защо?Смисъл?
То и продажбите на лаптопи в световен мащаб говорят къде е настолния!
С добър хардуер и след 6-7г лаптопа за твоите нужди ще си работи бързо,слагаш лицензиран софтуер и си ти

ПП Имам един работен лаптоп Леново нискобюджетен,3г лашкане е в идеално състояние и си бачка на 6

- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
PyMu написа:Вече се наклониха везните към настолен... май... сега трябва да търся телевизор ..... Съвсем се обърках.
Апропо относно Dell... IT-то ни оплю Inspirion серията. Бизнес лаптопи да съм гледала. Серия Latitude...
кажи на IT-то си да си завре *** в ****. Аз съм с Dell Inspiron N5010 на повече от 5 години и НИКОГА не съм имал проблеми с него.Издържал е на максимум експлоатация,на която дори някои настолни компютри не се подлагат.Все още има повече функция на настолен,отколкото на лаптоп.
Но ако трябва сега да си взимам компютър - бих си взел един прекрасен настолен за 1300 лв. някъде ,който да е почти последна дума на пазара.Имай в предвид ,че тази техника остарява с всяка следваща година и принципно е препоръчително да се купува най-новото на пазара,за да остарява най-бавно.
-
Наясно съм. Ама май мобилността ще вземе превес. Често си бягам на вилата, като ми кипне от лудницата в града, а там без лаптопа се откача. Също постоянно съм в хола, който е свързан с кухнята и докато готвя, ровя в нета или гледам филм и манджата едновременно... В леглото не го взимам, неудобно ми е, а и не съм от хората, които обичат да лежат, освен ако не спят. Освен това нямам бюро за настолен. Единствено бюрцето на Крис, но той е първокласник и ще му е по-необходимо. :) Реших. Оставам с лаптопа. Тошибата 5 години без ъпгрейд, си ми служеше вярно. Понесе доста удари и оливания, няколко пъти я възкресиха :)))... С този ще съм по-внимателна.
Благодаря ви колеги и колежки за времето и съветите. Определено бяхте много полезни! Ще помисля още малко и като се спра на нещо конкретно, ще ви кажа. Междувременно ако имам колебания, пак ще пиша. :)
Благодаря още веднъж!!!
Благодаря ви колеги и колежки за времето и съветите. Определено бяхте много полезни! Ще помисля още малко и като се спра на нещо конкретно, ще ви кажа. Междувременно ако имам колебания, пак ще пиша. :)
Благодаря още веднъж!!!

- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Все пак, не знам кой е гледал Тошибата ти, но имам предвид едни хора, които наистина разбират и не вземат скъпо,диагностиката е безплатна. 

-
Ами залят е с бяло вино и е изгоряло дъното от киселината. С вода ако беше, можело и да има шанс. Оттам се предполага, че има още изгорели компоненти, вкл. процесора евентуално, защото се намира точно там, където е потекло. Нямало смисъл да се прави. Било по-добре нов... Аз също не знам къде е носен, приятел го занесе, защото съм силно ограничена с времето. Там ми взеха 20лв. за диагностика. Ако мислиш, че при това положение има смисъл да се види, още повече и безплатно, ще бъда благодарна да ми дадеш координати. :) Благодаря ти!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Отварях на Хулигана преди време лаптоп, който беше пил червено вино и гледката много неприятна. Само една капка беше минала през клавиатурата и беше капнала на дъното малко след конектора на захранването. Там имаше следи от едно късо при 18-те волта ама беше прогорена и самата платка
Тъй като нямах схема и не знаех какво друго минава от там (тези платки са няколко слоя) го пратих да търси специалист ама май не го съживиха...

Тъй като нямах схема и не знаех какво друго минава от там (тези платки са няколко слоя) го пратих да търси специалист ама май не го съживиха...
-
Да и аз не храня никакви надежди за възскресение, защото по-голямата глупост, която сътворих след заливането, беше да го пусна пак и пак, вместо да го оставя да изсъхне. И той даже запали и почти успя да зареди 2-3 пъти след това, но изгасваше докато зареждаше... после вече не светваше диодната лампа, че е включен в захранващия кабел. А още по-''умното'' беше опита ми да го изсуша със сешоар и да поразтопя няколко клавиша на новата му клавиатура (защото от старата работеха 5 бутона след друго заливане със сок и я подмених с нова)..... абе не ми се разправя какво беше преживял и оцеля... включително два шамара по клавиатурата преди това, от което смазах харда и той е подменян с нов... Трябва ми ''женоустойчив'' лаптоп, както се изрази един познат. :)
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
PyMu написа:Да и аз не храня никакви надежди за възскресение, защото по-голямата глупост, която сътворих след заливането, беше да го пусна пак и пак, вместо да го оставя да изсъхне. И той даже запали и почти успя да зареди 2-3 пъти след това, но изгасваше докато зареждаше... после вече не светваше диодната лампа, че е включен в захранващия кабел. А още по-''умното'' беше опита ми да го изсуша със сешоар и да поразтопя няколко клавиша на новата му клавиатура (защото от старата работеха 5 бутона след друго заливане със сок и я подмених с нова)..... абе не ми се разправя какво беше преживял и оцеля... включително два шамара по клавиатурата преди това, от което смазах харда и той е подменян с нов... Трябва ми ''женоустойчив'' лаптоп, както се изрази един познат. :)
Леле леле, при такива издевателства ти трябва военен модел лаптоп колежке.

Донеси да го погледна, пари няма да искам. Скайпа ми е miki_hw
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”