Мнение за процесор на AMD

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за процесор на AMD

Мнениеот H2O » Чет 19 сеп 2013 19:19

radi_nrj написа:Много от процесорите на AMD нямат реален датчик на температурата на ядрата, а ползват някаво приравнение от покзазанията на някакви елементи на кристала(не се сещам за конкретните термини на прима виста). Следователно показанията, които дават разните му програми са пълни глупости.

Съвсем до истината!Аз поне знам,че имат датчик.Няй вероятно той е дефектирал.Лъже,че прегрява и Off!
Обачеее това i3 кърти плочи,братчеее! 2Гб рам,хвърчи и пей:)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 19 сеп 2013 19:50

H2O написа:fox_vt ,ако търсиш някаква изява,женски форуми бол!НЕ ме интересува,колко е ново,а ме интересува дали ще ми върши работа!Или трябваше под-тема да пусна заради теб,та да разбереш,защо не искам да извърля над 2 терабайта инфо.И ако бше малко повече в час,както колегите по горе,щеше да се сетиш,че сменям и дъно!
ПП Благодаря на всички за полезните отговори!

Дай в бг мама да раздуем а :mhihi И какво като сменяш дъно 100 години няма да сменяш компа ли :bowdown Обади се след 4 години и кажи дали "новият ти комп" става само за интернет.Старият ми комп вече е от 2005 и още работи и то със същия си хард,който макар и с доста Bad сектори и след доста пилене със регенератора и още няколко други все още работи,и е ОСНОВНИЯТ виновник за бавната работа на компа.Ти какво мислиш че му става на процесора със годините,това че си имал смотано охлаждане си е проблем не на процесора.Ил си мислиш че интел не може се опърли :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 19 сеп 2013 20:15

H2O написа:Съвсем до истината!Аз поне знам,че имат датчик.Няй вероятно той е дефектирал.

Грешката е вярна - нямат датчици в самите ядра, но има един на капачката.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 19 сеп 2013 20:28

fox_vt всичко дето изръси е вятър и мъгла!Темата беше съвсем друга!Ако,си обиден,че не си взех AMD e друга работа.На мен лично,въобще не ми пукаше,какъв процесор ще купя!Много обичаш да изместваш насоките на темите!

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 20 сеп 2013 11:47

Не съм обиден за нищо вземи си което на теб ти харесва-но да кажеш че комп на 4 години не става даже и за нет вече айде моля ти се обясних колко годишен комп имам и знам за какво може да се ползва.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 20 сеп 2013 12:33

Старият ми компютър, който беше на над 5 години подкарваше всички игри до 2012-та почти на full детайли с AMD процесор и Nvidia Chipset карта. Малко лагваше на моменти, но беше на 5 години, ако се играеше на medium ги въртеше като пасианс... А новия ми е два пъти по-мощен и не играя вече игри... Единствено очаквам watch dogs тази година, всичко друго е скръб и не си заслужава парите (поне според мен).

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 21 сеп 2013 20:09

Аз съм вече почти 2 г. с AMD Athlon II X4 631 Quad-Core 2.6 GHz. Нямам абсолютно никакви проблеми.

Код: Избери всички

Дъно: GA-A75M-S2V (AMD A75, FM1, PCI-E2.0x16, 2 DDR3, HD audio, SATA 6Gb/s, USB 3.0)
CPU: AMD X4 631 (Athlon II X4, 2.6 GHz, 4.0 MB Cache)
RAM: 8GB (Kingston 2x4GB - KHX1600C9D3B1K2/8GX)
Video: Sapphire Radeon HD 6850 256bit 2GB DDR5
Захранване: 430W
HDD 500 GB SATA 6Gb/s

Комбинацията процесор АМД + добро дъно за него беше с около $70 по-евтино от аналогична производителност на процесор Intel и дъно за него.

Предпочетох тези $70 да ги дам за по-хубава видео карта и изобщо не съжалявам. Компютърът лети, а и всички игри, които съм качил до момента си ги играя перфектно FullHD на телевизора.

Ако кажете коя програма за тестове да кача, ще я кача и ще пусна резултатите тук, за да видим дали прегрява.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 21 сеп 2013 20:51

При мен,просто процесора дефектира.Дъното е здраво.Intel-a подържа много по ниска темпеартура от AMD.Показателите са други сега.9600 ГТ държи при натоварване около 65 градуса.Процесора при тази темп.на видеото макс.30С Охлаждането е на Интел.
Но стария ми процесор си работи стига да не е под натоварване.
Истината е че той дефектира на 3-та година.Една година и нещо търся причината.Е,как да взема същата марка процесор?

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Съб 21 сеп 2013 21:48

Сегашния ми атлон при фул натоварване със теста на еверест стига до 40 градуса.Видеото си държи така или иначе 50 -60 градуса със фабричното охлаждане.Очевидно му трябва нещо по така.Иначе до автора на темата ако и интела ти изгори тогава каква марка ще си вземеш превантивно-може би ейпъл :mhihi

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 21 сеп 2013 21:59

fox_vt ти личен проблем със собственото си Аз ли имаш?
Айде да обясниш,какъв ти е проблема!
Или най добре си сядай да дъното и престани да сереш във всички теми!
Айде сега,забавлявай се...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 21 сеп 2013 22:04

fox_vt написа:атлон при фул натоварване със теста на еверест стига до 40 градуса

Много добра температура. :bowdown
Едно скрийнче дали ше е удобно да видиме, под prime95 и показана през Core Temp?

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Съб 21 сеп 2013 22:14

С риск и аз да бъда обвинен, че имам проблеми ще напиша последното си мнение в темата.Колегата автор на темата е писал , че не е в час с хардуера , но е абсолютно сигурен че дъното му е здраво а процесора му е дефектирал , какво и как му е дефектирало на процесора историята мълчи.Тази тема тръгна от "какво да взема" и стигна до нещо подобно на "абе голфа спря да пали , не знам от какво и как ама повече Фолксваген няма да си купя" :mhihi Всеки си преценява какво да прави с парите си , а и AMD надали имат нужда от нашата защита , те си имат достатъчно клиенти.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 21 сеп 2013 22:39

vasko01 прочети внимателно и ще разбереш причината за дефекта при процесора.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 21 сеп 2013 23:29

Направих тест с програмата Prime95 - Под нея избрах "In-place large FFTs", което натовари процесора на 100%, както се вижда. Резултатът след няколко минути постепенно покачване до 54 градуса и после падна на 53.

Ето и скрийн:
temptest.jpg

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 21 сеп 2013 23:53

Large FFT's товари и рамта, Small FFT's е само за професора :c020

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”