Windows Phone 8 или...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Windows Phone 8 или...

Мнениеот StS » Вто 12 ное 2013 22:56

За Нокия външния вид се сменя лесно имат си панели - сини ,червени, жълти, а ако питаш за WP8.1-2 мога да ти кажа и че там също може - трябва си желание. Тази ОС е по-добрата. За огромно съжаление съм със Андройд 4.2.2 и то си е 100% базирано на Линукс ядрото... бла..бла.. Нокия паднаха , спънаха се лошо да ..но нека видим 2014...

Темата ще е дълга... Важно е на края какво предстой , в нета има интересно инфо за 8.5 потърсете :wink :cool

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 12 ное 2013 23:37

Аз вчера си изтрих Google акаунта без да знам че вече абсолютно всичко на Google е на 1 акаунт и яко си забатачих и телефона и Youtube и другите услуги на Google които не ползвам (Google+, Gmail...) Та за това като цяло не искам повече да чувам за андроид просто, защото е нестабилно и ненадеждно! Ако трябва Windows phone ще си взема и като цяло отдавна бих си взел iPhone ако можех да си го позволя. За да си оправя бъркотията с Google акаунт-а на телефона трябваше да го фактори ресет-на което ми изтри абсолютно всичко на паметта на телефона включително телефонни номера и СМС. Разбира се бях предварително си ги записал важните неща, но все пак ми отне едно 2 часа главоболия да си оправям телефона - да въвеждам номера, да обновявам софтуер (телефона е на близо 2 години), да инсталирам приложения, да синхронизирам разни акаунти и да си го персонализирам както си беше :screwy Ако още 1 път трябва да правя подобно нещо просто :stumm Хубавото от цялата работа е че ми се освободи жизнено важна вградена памет на бюджетното ми телефонче. Иначе не се оплаквам, телефончето ми служи вярно, но тея Google по-бетер от мафията станаха :thumb_down

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 12 ное 2013 23:49

Не че съм им адвокат, но какво са виновни от гугъл, че на съобщението излизащо във всеки браузър при отваряне на всяка страница свързана с гугъл за нови правила и декларация за поверителност и ползване услугите ти си натиснал хикса и не си прочел за какво става въпрос!?

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Сря 13 ное 2013 0:04

К.Одаджийски написа:Не че съм им адвокат, но какво са виновни от гугъл, че на съобщението излизащо във всеки браузър при отваряне на всяка страница свързана с гугъл за нови правила и декларация за поверителност и ползване услугите ти си натиснал хикса и не си прочел за какво става въпрос!?

Съмнявам се че когато си инсталираш програма или се регистрираш в сайт като Google си отменяш всички ангажименти, отваряш 1 бутилка вино и почваш да четеш романи :drunk Цялата работа почна от това че коментарите в Youtube ги обвързаха задължително с Google+ и аз имах някакъв там създаден на базик, изтрих го, влязох в Youtube и исках да напиша пак коментар и от Google ми възтановиха Google+ акаунта и пак го обвързаха с Youtbe при което аз изтрих и Google акаунта си мислейки че ще си използвам само Youtube, но само останах "приятно" изненадан че Youtube вече няма отделна регистрация а тя е част от Google пакета :thumb_down Съответно и телефона ми изпищя че не може да се свърже със старият ми акаунт който беше безвъзвратно изтрит, защото когато го създавах и да го затрия не беше проблем, но сега ми създаде големи грижи :stumm Абе от адвокатска гледна точка те са прави ама от гледна точка на потребител много яко ме нае*аха :icon_sad

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 13 ное 2013 7:08

Вместо да спамите повече от спамер като мен, кажете как точно си прехвърляте файлове между телефона и компа беэ ос**ната програмка и да вървя да си искам обратно Нокиата.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 13 ное 2013 7:51

Mario951 написа: , но сега ми създаде големи грижи :stumm Абе от адвокатска гледна точка те са прави ама от гледна точка на потребител много яко ме нае*аха :icon_sad

Големи грижи, същинска драма, направи си нов профил. ...

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Сря 13 ное 2013 9:25

eddyman написа:Къде е фм радиото?

В Music & Videos.

milmar написа:Вместо да спамите повече от спамер като мен, кажете как точно си прехвърляте файлове между телефона и компа беэ ос**ната програмка и да вървя да си искам обратно Нокиата.

На WP8 и Windows 8 просто закачаш телефона и освен че можеш да си го синхронизираш, можеш и да си го отвориш както си отваряш нормална флашка.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 13 ное 2013 9:34

JaDaWiN написа:....
На WP8 и Windows 8 просто закачаш телефона и освен че можеш да си го синхронизираш, можеш и да си го отвориш както си отваряш нормална флашка.

OK! Възможно е, не знаех. Пак има условия, или грозната програмка, или Win8 :smile . Мен лично не ме устройва такава система дето ще и' се молиш. Аз ползвам основно XP, както и повечето, които ползват компа си за технически цели, имам и W7 обаче там явно не става, сега пък W8, ясно...
Като си помисля, че Symbian, а и Android позволяват връзка едва ли не и посредством DOS6.22 :Mr Green Fun !

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Сря 13 ное 2013 9:59

Имах предвид, че при тези условия е тествано и работи. Сега ще проверя и на Win7. XP нямам.

Грозната програма (Zune) ти трябва за WP7.5, както вече споменах.
___
Edit: На Win7 работи.

Последна промяна от JaDaWiN на Сря 13 ное 2013 10:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 13 ное 2013 10:07

relaxxx написа:Някой да има преки впечатления от Mumia 1020? Едно от главните ми изисквания е да има перфектна камера.. Каква е реалността там?

Ето тук има писано по въпроса + снимков материал:

http://nixanbal.com/revyu-na-nokia-lumia-1020

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 13 ное 2013 13:27

мерси неро, има много ревюта в мрежата, но ми се искаше някой да сподели опит...

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Съб 16 ное 2013 17:04

Разгледай тези мнения за Mumia 1020 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 16 ное 2013 19:07

Като се изцепят ...97 MP , огладалните фотоапарати са 10-на MP, а това било 42. Няма лошо камерата да е добра, но камерата не е само мегапиксели.

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Нед 17 ное 2013 1:25

Аз съм с лумиа 820 и мога да кажа какви са предимствата и недостатъците на WP8

+ Затворена и стандартизирана система
+ Добра интреграция с фейсбук и windows 8.
+ 7GB в skydrive.
+ Навигация която може да работи офлайн.
+ Безплатен офис пакет
+ Добри приложения за камерата

- Вибрацията е само за 1 сек (освен ако не си в режим само на вибрация)
- За да добавиш нов рингтон трябва да вържеш телфона към компютъра.
- Същото важи и ако искаш да си организираш снимките в албуми.
- Музиката може само да се паузира. Инсталирах си допълнително приложение, за да се спре.
- Нямаш начин да проследиш колко време ме говорил като цяла или с даден номер.
- Няма бърз начин да включваш/изключваш WiFi, Bluetooth, и другите неща
- В календара не можеш да кажеш напомнянето за рождените дни да е в същия ден.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 17 ное 2013 15:32

archimedes написа:Аз съм с лумиа 820 и мога да кажа какви са предимствата и недостатъците на WP8

+ Затворена и стандартизирана система
+ Добра интреграция с фейсбук и windows 8.
+ 7GB в skydrive.
+ Навигация която може да работи офлайн.
+ Безплатен офис пакет
+ Добри приложения за камерата

Добра интреграция с фейсбук и windows 8. - Нема нужда
+ 7GB в skydrive. - Dropbox, google drive, yandex disk, etc. Това не е екстра
+ Навигация която може да работи офлайн. Че коя навигация НЕ работи офлайн? Стига да работи GPS-а на телефона
+ Безплатен офис пакет - такива бол. За работа на телефон не става, само да прочетеш нещо и евентуална да драснеш 5-6 думи коментар

Затворената система е както + така и -
И... остава камерата.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”