Евтиният ULTRA HD PHILIPS 50 инча 4К за 1500 лв. добър ли е
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Евтиният ULTRA HD PHILIPS 50 инча 4К за 1500 лв. добър л
Много правилно а и ситуацията е следната,малък телевизор гледан от близо,по голям гледан малко по отдалеч,още по голям гледан още от по далеч и т н.НИщо не се променя освен цената разбира се.Да сложиш 24 инча за разстояние от 6 метра е също толкова смотано от 60 инчов на 2 метра
А и окото е толкова несъвършен орган че от един момент ако ще и 8К сложи все тая.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега при положение че имаш възможност купи си хубав голям телевизор, ако няма да го слагаш в кенефа или на хладилника в кухнята купи възможно най големия от средния клас и нагоре за който ти стигнат парите.
Имаш възможност за 48-50 инча хубав телевизор,ако ще го гледаш от 2,5-3метра не прави грешката да купуваш 40 инча или тем подобни таблети
Имаш възможност за 48-50 инча хубав телевизор,ако ще го гледаш от 2,5-3метра не прави грешката да купуваш 40 инча или тем подобни таблети

Купувай, купувай, че като свършите с пиш*ите да продължите с меренето на телевизори 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
forski написа:ако ще го гледаш от 2,5-3метра не прави грешката да купуваш 40 инча или тем подобни таблети
Не мога да разбера каква е тая мания за диагонали и всичко под 40 инча - таблети. Има си гъстота на точките. Голям телевизор гледан от разстояние 3 метра просто няма да изглежда добре. Отделно и картината се интерполира, за да запълни екрана и от там още повече се влошава качеството на изображението. Екранът трябва да е съобразен с помещението, а не да се водим от максимата "колкото повече - толкова повече". Например 60 инча изискват минимум 3+ метра. Ама условието за това е FHD резолюция с FHD съдържание. С нашият калпав телевизионен сигнал или rip-ове нещата придобиват малко различни изражения. Апартаментите често имат не особено големи всекидневни. Моята всекидневна е към 12m2, например.
myrshavija написа:Обзалагам се, че думата "кино" означава за теб губене на време и излишни разходи!![]()
Бавно, но сигурно скъсяваш дистанцията с лидера - не се отказвай!
В киното не ми пускат филма, когато аз поискам. Представи си, че някои хора работим и имаме работа, та не е лесно понякога да отидеш на прожекция с уговорен час. Иначе кино и 576i HDTV RIP са 2 различни неща. Там големият екран и тук големият екран са 2 различни неща.
Последна промяна от инжектопляктор на Чет 09 апр 2015 20:59, променено общо 3 пъти.
myrshavija написа:...Обзалагам се, че думата "кино" означава за теб губене на време и излишни разходи!...
Колега, не знам дали си в течение, но що не седнеш да видиш колко кина има в България? И къде са те? Ако те интересува де, щото по презумция софианци са малко "анти-провинция" настроени. Останалите не сме ли хора? И на мен ми се гледат нови филми, но киното е на 5-60 лв разстояние без да броя билета и вечерята /отделно че ходенето на кино отнема като цяло 6-7 часа общо.../... Така че "свалянето" скоро няма да излезе от мода, повярвай ми, не и в Бг.
Пишете неща в нета, но понякога без да се поставяте на чуждо място.
И да не съм офф.
Тоя телевизор освен ако нямаш намерение да сваляш някакви турбо филми специално за него, реално друго приложение за него не виждам. Тия Philips, хеле пък евтините, нито блестят с картина, нито с меню, нито с функций/3d.../. Само заради 3d да го купуваш, пак ми е малко странно. Колегите право казват, нормалната телевизия с увеличаването на размера на екрана и пада качеството/излизат и дефектите/, но пък увеличаването на екрана увеличава и разстоянието между теб и ТВ, така че това заличава някой дребни забележки в изображението. Но, всички казват че след две седмици ще съжаляваш че не си купил по-голям.
Ако искаш повече инфо, виж в сеткомбг.ком, но смени марката ако ме питаш мен.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
forski написа:Имаш възможност за 48-50 инча хубав телевизор,ако ще го гледаш от 2,5-3метра не прави грешката да купуваш 40 инча или тем подобни таблети

joromnt написа:колко кина има в България? И къде са те?

Да не кажеш, че се изхвърлям, но не съм само аз. С колкото авери сме подхващали темата всички са на това мнение. Та не е и до кино и къде се намира

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
nsfw написа:Та не е и до кино и къде се намира
Именно, колега.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам 42 плазма ХД реади и я гледам от 2.5-3м и съм почти сигурен че и 55 да сложа от същото разстояние пак няма да и виждам точките...колкото повече толкова по-добре без значение на разстоянието така мисля ..вече къде е границата на очен комфорт не зная но една 50или 55тица мисля че може спокойно да се гледа от 2.5 3метра
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”