Как се отваря зарядно за лаптоп !?
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Re: Как се отваря зарядно за лаптоп !?
Ще си позволя също да изляза от темата.Събирам си боклука разделно като един път седмично в различни дни идват за общият отпадък,хартия и био отпадъци.Отделно на 100 м. от нас има контейнери за пластмаса,консерви,бяло стъкло,зелено и кафяво стъкло.На 200 метра има контейнери за стари обувки и дрехи.На 6 км. от нас има пункт в който изхвърляш по-големи количества отпадъци,както мебели,строителни материали,кашони,стара техника,батерии и какво ли не като всичко е разделно.В шкафа под мивката имам буркан пълен на половина със стари батерии.Всичко това се рециклира, а за всичко ненужно и работещо се пуска обява че се подарява или ако можеш да вземеш нещо символично.Имам проблем с ДПФа на колата но не ходя да ми го махнат а ходя да го отпушвам на магистралата защото не ми се дават 700 евро за нов ДПФ.Когато си купувам безалкохолно или бира плащам за бутилките и после ходя си ги връщам в магазина.Събирам си боклуците в колата в джобовете на предните врати,не хвърлям дори дъвка на улицата,не пуша цигари от 4 години а когато пушех си събирах фасовете в празна цигарена кутия. Дори си събирам какито на кучето и го хвърлям в кошовете за боклук.Единственото с което замърсявам природата са газовете след обилно преяждане от боб с наденица.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявай, но ми звучиш, като квалифициран потребител от съвременното потребителско общество. Прекалено лесно вярваш на глупостите по телевизора, кое е еко и кое не.
Рециклирането е много хубаво нещо, но не е достатъчно да реши проблема със замърсяването.
Този буркан под мивката ти за да се превърне отново в кутийка с нови батерии на рафта в магазина трябва да се допълни с още материали, труд и енергия - и трите са много замърсяващи.
За природата би било много по-добре, ако увеличим срока на употреба на вещите, а не да държим толкова на лесното им рециклиране. Все пак ако намалим количеството на боклука 50 пъти ще е най-добре. Помисли си колко буркана щеше да напълниш, ако батерията на телефона ти не беше акумулаторна и трябваше през ден да му купуваш нови батерии.
Иначе зарядното и аз бих го ремонтирал. По различен начин в зависимост от конкретния случай. Ако дължината позволява - запояване и шлаухки върху снадките. Не е задължително да са термошлаухки, и парче изолация от стар кабел, предварително нанизано на кабелчето, се размеква от топлината на спойката и ако веднага след застиването на калая се избута върху него става съвсем прилично и като надеждност и като външен вид. Още по-добре се получава, ако накисна парчето изолация за 15 минути в коресилин, шлаухката се раздува и става изключително мека и разтеглива и може да се наниже на 5 пъти по-дебел кабел, след час отново се свива до първоначалните си размери и твърдост.
Често използвам подобни зарядни - най-често телефонни да захранвам какво ли не. Отварянето им е малък проблем. Използвам само оригинални зарядни. Евтините заместители дърпат много ток, не са надеждни и изходните им характеристики са трагични. Отдават твърде слаб ток, и напрежението е лошо стабилизирано или изобщо не е стабилизирано.
Рециклирането е много хубаво нещо, но не е достатъчно да реши проблема със замърсяването.
Този буркан под мивката ти за да се превърне отново в кутийка с нови батерии на рафта в магазина трябва да се допълни с още материали, труд и енергия - и трите са много замърсяващи.
За природата би било много по-добре, ако увеличим срока на употреба на вещите, а не да държим толкова на лесното им рециклиране. Все пак ако намалим количеството на боклука 50 пъти ще е най-добре. Помисли си колко буркана щеше да напълниш, ако батерията на телефона ти не беше акумулаторна и трябваше през ден да му купуваш нови батерии.
Иначе зарядното и аз бих го ремонтирал. По различен начин в зависимост от конкретния случай. Ако дължината позволява - запояване и шлаухки върху снадките. Не е задължително да са термошлаухки, и парче изолация от стар кабел, предварително нанизано на кабелчето, се размеква от топлината на спойката и ако веднага след застиването на калая се избута върху него става съвсем прилично и като надеждност и като външен вид. Още по-добре се получава, ако накисна парчето изолация за 15 минути в коресилин, шлаухката се раздува и става изключително мека и разтеглива и може да се наниже на 5 пъти по-дебел кабел, след час отново се свива до първоначалните си размери и твърдост.
Често използвам подобни зарядни - най-често телефонни да захранвам какво ли не. Отварянето им е малък проблем. Използвам само оригинални зарядни. Евтините заместители дърпат много ток, не са надеждни и изходните им характеристики са трагични. Отдават твърде слаб ток, и напрежението е лошо стабилизирано или изобщо не е стабилизирано.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ktamen написа:....Още по-добре се получава, ако накисна парчето изолация за 15 минути в коресилин, шлаухката се раздува и става изключително мека и разтеглива и може да се наниже на 5 пъти по-дебел кабел, след час отново се свива до първоначалните си размери и твърдост.
....
Не мислех, че ще науча нещо ново в тази тема, но ето

Хитро

- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
ktamen написа:Извинявай, но ми звучиш, като квалифициран потребител от съвременното потребителско общество. Прекалено лесно вярваш на глупостите по телевизора, кое е еко и кое не.
Извинен си! Телевизия гледам само когато дават футболен мач или друго спортно мероприятие.Нищо не ми пречи да не си събирам боклука разделно,дори е по-лесно да не го правиш.Въпрос на възпитание и лична нагласа е и няма нищо общо с глупостите по телевизията.Нали се сещаш че сам няма как да реша проблема със замърсяването но мога да помогна в процеса като си събирам боклуците разделно.Отдавна не ползвам найлонови торбички примерно,ходя в магазина с пазарска чанта за многократна употреба които се произвеждат от пластмасови бутилки които са изхвърлени на точно определено място за пластмаса.По-горе съм написал как си събирам боклука.С риск да обидя някой ще питам: - В България колко хора го правят? Според теб еко ли всеки втори да си сваля катализатора и ДПФа? Ще спра до тук и няма да влизам в спор с никой защото темата е неизчерпаема и мисля че трябва да се пусне отделна такава.
ktamen написа:Още по-добре се получава, ако накисна парчето изолация за 15 минути в коресилин, шлаухката се раздува и става изключително мека и разтеглива и може да се наниже на 5 пъти по-дебел кабел, след час отново се свива до първоначалните си размери и твърдост.
Иначе идеята ти е добра, научих нещо ново.
Последна промяна от AugustinerFan на Пет 09 окт 2015 20:23, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На стария лаптоп се пресъсна кабела на изход от кутията на захранването. С остър и здрав нож разделих пластмасите, разпоих кабела и го скисих, после пак го запоих. Кутията затворих, като я увих с прозрачно тиксо Теса - здраво, не старее.
За да не се пречупва кабелчето там, сега съм го прегънал в посока към входния кабел и съм го бандажирал към кутията с плосък ластик, така радиусът на огъване е голям и няма да се пречупи.
За да не се пречупва кабелчето там, сега съм го прегънал в посока към входния кабел и съм го бандажирал към кутията с плосък ластик, така радиусът на огъване е голям и няма да се пречупи.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
AugustinerFan написа:Всичко това се рециклира..
Нямаш си и идея колко струва на природата самото рециклиране. Защото рециклирането не е много чист процес и се изисква енергия и за него. Аз и проблемите с батериите съм ги решил, като по-голямата част от вещите у нас, които са с батерии, съм ги снабдил с акумулаторни такива.
ktamen написа: Не е задължително да са термошлаухки
Достатъчно евтини са термошлаусите, за да не се налага да се правят гимнастики. По 40 стотинки на метър са. Аз от кабелите си правя мостчета, антени и такива неща. Или си връзвам нещо по колата.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
AugustinerFan, май си приел поста ми, като заяждане, не е умишлено. Просто исках да те накарам да погледнеш под различен ъгъл кое е еко и кое не.
Абсолютно всички стоки наредени по рафтовете в магазините са дошли от някоя дупка в земята. Цената им зависи само и единствено от размера на тази дупка. Та в този ред на мисли може да се спори дали катализаторите са еко или не.
За накисването на ПВЦ в коресилин го четох в една съветска книжка преди 30 години. Тогава не бях чувал че съществуват термосвиваеми шлаухки. Вярно е, че сега са евтини и ги има навсякъде, но в никакъв случай разнообразието им като диаметри и дебелина на стената не може да се сравнява с огромният и достъпен избор от ПВЦ. Термосвиваемите обикновено са тънкостенни и дебелината на стената не винаги ми е достатъчна.
ПВЦто си запазва пълната якост след тази процедура, имам едни клещи, на дръжките, на които съм нанизал изолация от 16мм2 кабел преди повече от 20 години, дръжките са поне 5 пъти по-дебели от кабела. Изолацията на дръжките все още си е перфектна.
Не става с гумена или силиконова. Почти всички останали са ПВЦ и се размекват перфектно.
Абсолютно всички стоки наредени по рафтовете в магазините са дошли от някоя дупка в земята. Цената им зависи само и единствено от размера на тази дупка. Та в този ред на мисли може да се спори дали катализаторите са еко или не.
За накисването на ПВЦ в коресилин го четох в една съветска книжка преди 30 години. Тогава не бях чувал че съществуват термосвиваеми шлаухки. Вярно е, че сега са евтини и ги има навсякъде, но в никакъв случай разнообразието им като диаметри и дебелина на стената не може да се сравнява с огромният и достъпен избор от ПВЦ. Термосвиваемите обикновено са тънкостенни и дебелината на стената не винаги ми е достатъчна.
ПВЦто си запазва пълната якост след тази процедура, имам едни клещи, на дръжките, на които съм нанизал изолация от 16мм2 кабел преди повече от 20 години, дръжките са поне 5 пъти по-дебели от кабела. Изолацията на дръжките все още си е перфектна.
milmar написа: То може би не всяка изолация става?
Не става с гумена или силиконова. Почти всички останали са ПВЦ и се размекват перфектно.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”