Wireless router - какъв да си взема?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 18 ное 2007 20:34

silent написа:
musura написа:
urbanwax написа:колега ако още не си купил бих ти перпоръчал Линксис WRT54GS чудеса можеш да направиш с това нещо при желание ...

Колега, обърна ли внимание от коя дата е тамеата? И че колегата отдавна си купи рутер и забрави даже, че е пускал тема във форима :wink:

евала на колегата...че изрови темата....мен пък точно сега ме вълнува подобен проблем....така че няма лошо...една нова подобна тема е спестена..

Аз съм с EDIMAX BR-6104K от 3 месеца и за сега без ядове

http://www.bulcom2000.com/rub.php?R=158&SR=341&sor=PRICE&SESID=lpv2qlulb1b6j5ecpi8gvod5q6

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 18 ное 2007 21:22

stan4o_mc написа:Баланса м/у евтино и качествено е Linksys. До сега колкото пъти съм поставял TP-link винаги ми е правил парчета. Недоволен съм и от работата му.

Аз съм продал стотици и само 1-2 са имали проблеми, фактите говорявт сами, затова съм препоръчал и такъв на колегата. В момента се чуват добри думи и за тези бъфало, но са по-скъпи. Предимството им е по-доброто покритие, по-мощни са.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 18 ное 2007 21:41

musura написа:
stan4o_mc написа:Баланса м/у евтино и качествено е Linksys. До сега колкото пъти съм поставял TP-link винаги ми е правил парчета. Недоволен съм и от работата му.

Аз съм продал стотици и само 1-2 са имали проблеми, фактите говорявт сами, затова съм препоръчал и такъв на колегата. В момента се чуват добри думи и за тези бъфало, но са по-скъпи. Предимството им е по-доброто покритие, по-мощни са.

С компютри работя непрофесионално (все още) и не мога да твърдя - тези са по-добри или тези не са. Просто споделям личния си опит. Недоволствомото ми от ТР-link-а може да е пряко свързана с моята некадърност :lol: :lol: :lol: Там където работя, цялата мрежа е изградена с линксис. Мостове, аксес-пойнт-ове, маршрутиризатори, безжични мрежови карти...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 18 ное 2007 22:41

ACCELERATOR написа:... Преди това имах Linksys - по-голям е, и отвреме на време забива, и трябва да се рестартира...

И аз го имах същия проблем колега. Моят WRT 56 GS ми забиваше от време на време. Но трябваше да изчакам да мине гаранцията, и след това му смених фърмуера с този. И след това никри грижи и пей сърце. Отделно се появиха един куп нови опции. Сега мисля да му правя модификации на антените за разширяване на обхвата. За ТР линк-а не знам. По-евтинки са. Един колега е с такъв и не се оплакал досега. Аз му го настройвах. И като гледам достатъчно добре с опциите, като за домашен рутер. Но ако искаш да правиш някои експерименти ще трябва да се сменя фърмуер......

Silver®Surfer™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silver®Surfer™ » Пон 19 ное 2007 12:17

Аз пък имам няколко Netgear-а и си работят безупречно, не са забили нито 1 път.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 19 ное 2007 14:36

Проблеми имах съвсем в началото, но смених фърмуера, и сега всичко е ОК. За линксиса - баща ми има такъв, но трябва да проверя точно кой модел е. От време на време му забива. Особено ако изключиш компютъра, и после го включиш пак - нет няма, и трябва да се рестартира рутера. Много досадно.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Wireless router - какъв да си взема?

Мнениеот Pichaga » Сря 07 юли 2010 16:00

да подвигна темата 3 години по-късно...требе да купувам рутер...идеята е нет на настолно Пе Це и нет за лаптоп.
Прочетох де що има по нашия форум, други форуми не съм отварял, защото ще ме заболи глава от постове и теми, та с две думи
какво да си купя, да не е много скъпо и да има обхавт поне 2-3 етажа+двор

п.с. Мерси на Варбона, че премести темата, оставили сме я били в офф -други :mrgreen:

Последна промяна от Varbona на Чет 08 юли 2010 11:01, променено общо 1 път.
Причина: за мен беше удоволствие

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 07 юли 2010 16:01

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 07 юли 2010 16:14

Aз съм точно така PC + Notebook купих си най-евтиния рутер от Conrad 37лв беше.
Производство на @irLan WR04 е модела. Доволен съм на нормален обхват (щото има и увеличен) в целият апартамент обхавата е на MAX и долу пред блока го ловя слабо (на 6-тия етаж съм) и между рутера и паркинга има алуминиеви щори които играят ролята на екран и отслабват сигнала. Ако го изпъна на МАХ и на паркинга лови кат хората. Доволен съм от рутерчето макар че не е кой знае какво на мен ми върши работа.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 юли 2010 9:23

ChimeyJimmey написа:Виж това:

TP-Link Wireless Router TL-WR841ND

:041:

Скоро взех такъв но засега не мога да дам отзиви понеже е още "пресен" но по-малкото му братче с една антена вече месец и половина държи фронта без да забие :) Интересното е че у нас съм с този: http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/edimax/br-6204wg-p13640424/ и въпреки че е с доста по-малка антена и е само една при пробите дава малко по-добър сигнал от Link-a :idea:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 08 юли 2010 10:25

Ами, да.
В единия ми апартамент ползвам TL-WR741ND от около половин година.
Взех го за 35 леффа. Дори не съм го модвал с афтърмаркет фърмуери.
Абсолютно прилично работи. :да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 08 юли 2010 10:28

Аз взех Netgear за нещо около 35 лева май. Доволен съм, въпреки, че не знам какво ще е да не съм. mhihi
Има нет, скоростта е добра, а в моя "огромен" апартамент никъде не намирам разлика, въпреки че лаптопа ми винаги е на не повече от 1.50 м от рутера.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 08 юли 2010 19:57

И аз съм от месец с този. Има проблем с някои устройства, като iPhone. Връзката прекъсва и трябва да заключа и отключа телефона за да тръгне отново. Знам, че е от рутера понеже преди това бях с TL-WR340G и с него нямаше подобен проблем.

Вторият по неприятен проблем: Преди два дни сигнала на рутера отслабна значително. Дори до самият рутер, телефони показваха 1-2 чарти. Докато не го ресетнах с фабрични настройки не се оправи. Добре, че имах бекъп на конфигурацията му.

В общи линии получаваш за каквото плащаш. Иначе скоростта му е доста добра. 5-6МБ от торенти без проблеми.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 24 юли 2010 18:12

такъв взех
от зора
45 лева
примоция
доволен днес цял ден
3 етажа лови на макс
двора 1 декар в целия никакъв проблем
вече на около 150 м от къщата почва да прави проблеми, но не съм си играл с антените му

Потребителски аватар
Teogop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Teogop » Съб 24 юли 2010 18:29

ТР-link,netgear nqmam qdove

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”