Избор на надеждна съдомиялна машина
Re: Избор на надеждна съдомиялна машина
След дълги умувания и размишления се спирам на този модел на Беко:
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnos ... eaturesTab
надявам се да излезе сполучлив и да не се налага да го изхвърля след гаранцията.
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnos ... eaturesTab
надявам се да излезе сполучлив и да не се налага да го изхвърля след гаранцията.
-
nikmar
- Автомобил:
- Двигател:
Само да споделя за проблем! Преди 2 години си купих малка AEG за 6 комплекта, машинката работи перфектно и имам май още доста гаранция (мисля че беше 5 год.). Проблемът се оказа в това, което миячната машина изхвърля в канала. Лятото гофрираната тръба тотално се запуши с втвърден калк...
, близо 50 см по цялата дължина, както и на 2-3 колена по 90 градуса. През цялото това време бяхме на таблетки и предполагам, че това е основната причина за отделянето на толкова калк. Вярно е, че гофрето задържа по ръбовете материал, но това беше нещо страхотно. Иначе приборите се слагат почистени от храна, дори и предварително овлажнени. Вече минах само на течен гел и да видя дали след 1 година няма да има пак изненада. Между другото се оглеждам да монтирам гладка канализационна тръба, но удрям на камък, защото мястото отзад (под мивката) е много тясно и имам 4-5 чупки. Гофрето е идеално за огъване, но ако продължава да задържа "материал" с ръбовете си, няма перспектива. Дано гелът да разреши проблема... 
, близо 50 см по цялата дължина, както и на 2-3 колена по 90 градуса. През цялото това време бяхме на таблетки и предполагам, че това е основната причина за отделянето на толкова калк. Вярно е, че гофрето задържа по ръбовете материал, но това беше нещо страхотно. Иначе приборите се слагат почистени от храна, дори и предварително овлажнени. Вече минах само на течен гел и да видя дали след 1 година няма да има пак изненада. Между другото се оглеждам да монтирам гладка канализационна тръба, но удрям на камък, защото мястото отзад (под мивката) е много тясно и имам 4-5 чупки. Гофрето е идеално за огъване, но ако продължава да задържа "материал" с ръбовете си, няма перспектива. Дано гелът да разреши проблема... - fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Честито за BEKO-то. Реално аз не виждам защо някои би дал 150 лв повече за г/д същата машина.
С BEKO единствено печелиш,че има 3-та кошница и харчи 300 мл. по малко вода. Нищо повече, тоест в твоя случай (за ползване 2-3 пъти седмично), не печелиш нищо отогре.
С BEKO единствено печелиш,че има 3-та кошница и харчи 300 мл. по малко вода. Нищо повече, тоест в твоя случай (за ползване 2-3 пъти седмично), не печелиш нищо отогре.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Реално каквато и да се вземе ще върши работа но и Beko не е онова от преди 10 години чувам доста оплаквания за дефекти масова защото е евтина хората са ползвали уред 7-8 даже и над 10 години без проблеми вземат нов уред и той пълно разочарование
fur1ous написа:Честито за BEKO-то. Реално аз не виждам защо някои би дал 150 лв повече за г/д същата машина.
Има защита от преливане, по-евтиния модел на Беко не видях да има, ще се ползва макс един път седмично.Освен това четох, че има някакъв резервоар за сол!!!!!, каква е тази сол, някаква специална ли е, къде да я търся, благодаря за Честитенето, но още не съм я поръчал, просто стигнах до това заключение - иначе 750 лева и то за Беко хич не ми се дават, но .........
tdi fen написа: защото е евтина
Хич не е евтина 750 лева не са малко пари, но стигам до извода, че и Бош да взема за 1000 най-вероятно няма да е с 30% по-качествен от това Беко, сигурно ще е или в Турция или в Китай произведен.
Вече запазих въпросното Беко от горния линк, довечера ще го вземам пък да става каквото ще, звънях и в няколко сервиза (леко проучване), казаха ми , че са сравнително добри, Уърпуул и те не били лоши, но се чакало време за доставката на части при нужда, а тази сол стигала за около 80-100 измивания, била консуматив и се закупувала допълнително (освен таблетките).
Та ако искате хлопвайте темата, благодаря на всички за помощта, както и за ценните съвети.
Та ако искате хлопвайте темата, благодаря на всички за помощта, както и за ценните съвети.
- fur1ous
- Автомобил:
Всичките имат резервоари за сол, и всичките се нуждаят от нея.
Имат и за препарат за изплакване, той по скоро е препоръчителен, но не задължителен, може без него.
Имат и за препарат за изплакване, той по скоро е препоръчителен, но не задължителен, може без него.
-
humanic
- Автомобил:
- Двигател:
Солта е за омекотяване на водата.
В София например, ако си не е особено необходима, ама аз си сипвам.
Може и таблетирана предполагам.
Избраната от теб машина отвътре изглежда точно като Тека-та ми.
Явно имат много общо, разликата е, че моята е за вграждане.
Внимавай с капачето за препарат - чупи се лесно.
Честито!
В София например, ако си не е особено необходима, ама аз си сипвам.
Може и таблетирана предполагам.
Избраната от теб машина отвътре изглежда точно като Тека-та ми.
Явно имат много общо, разликата е, че моята е за вграждане.
Внимавай с капачето за препарат - чупи се лесно.
Честито!
Вече е купена машината тия дни ще се свързва към ВиК, купих 2 кг сол от Технополис, че нямаше в миялната (не съм проверявал в резервоара), после до Лидъл за таблетки и ......то си имало таблетки със сол, 3 компонентни на тяхната марка W5.....ама нищо, не съм знаел.Иначе Финиш-а е на 30 лева, но пък сигурно има защо да е по-скъп Днес говорих с колеги, всичко живо ползва на W5, имат 60 таблетки на изгодна цена, та ще ги пробвам от там, гледам, че има и гел, но аз май нямам отделение за гел???
Сега прочетох мнението на nikmar, при мен канализацията е с едни кофти тръби и за да не я запуша май ще търся и аз гел, прикачил съм снимка на вратичката, мисля , че така погледнато отгоре, лявото отделение е за гел, дясното за таблетка?
Сега прочетох мнението на nikmar, при мен канализацията е с едни кофти тръби и за да не я запуша май ще търся и аз гел, прикачил съм снимка на вратичката, мисля , че така погледнато отгоре, лявото отделение е за гел, дясното за таблетка?
-
humanic
- Автомобил:
- Двигател:
Лявото е за гел или таблетка, дясното е за т.нар. блясък резервоар.
Аз таблетки не съм ползвал - не ме кефят, оставят някакви неразтворими нагари.
Доверявай се на продуктите W5 на Лидл, няма смисъл да си даваш парите за скъпи продукти.
Имаше там някакво правило за височината маркуча - вероятно в инструкцията го пише.
Аз таблетки не съм ползвал - не ме кефят, оставят някакви неразтворими нагари.
Доверявай се на продуктите W5 на Лидл, няма смисъл да си даваш парите за скъпи продукти.
Имаше там някакво правило за височината маркуча - вероятно в инструкцията го пише.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
И аз не използвам таблетки. С прах според мен е по-добре.
Пример - https://www.emag.bg/preparat-za-sydomij ... DYSRDCMBM/
Пример - https://www.emag.bg/preparat-za-sydomij ... DYSRDCMBM/
Отново благодаря за съветите колеги, предвид моята инсталация ще пробвам с гел и каквото стане, предполагам с таблетки обаче измива по-добре, защото действат и малко, като абразив. Мисля да ползвам САМО кратката програм, която е 30 минути при мен и май за таблетка или прах няма да е подходяща?
- fur1ous
- Автомобил:
тя за 30 минути не може да се разтвори тая таблетка. 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”