Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
До колегата BOBOVO , как ще коментираш изключително лекото външно тяло на lmca , аз си мислех че дайкина с неговите 28 кг е рахитичен а пък то не било така защото има и по леки 21 кг на 09lmca , дали това няма да се отрази при минусови температури а.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Ами конвенционалната мидеа 12-ка като е с 36 кг. външно тяло това прави ли я топлеща?Ами Fujitsu 18 LBC Nocria който е 38 кг. прави ли го не-топлещ ? Или Нипон 12-ка инвертор с 33 кг. външно е много-топлещ ли?
Не се опитвам да убедя някой какъв климатик да си купи,а просто изказвам мнение на база монтирани климатици от 2-те марки. Сам знаеш ,че Дайкин ,на цена 800 лв. е просто климатик с надпис Дайкин.
И 2-та си имат кусури .При единия дефростите които са доста чести което обезсмисля работата му като инвертор което води и до по-големи сметки,а при другия по-шумното външно тяло ,но за сметка на това със сигурност по-топлещ и по-икономичен.
И последно ако си запознат с климатичната техника ще знаеш защо Fujitsu са по-шумни.
Ето ти малко храна за размисъл : https://www.youtube.com/watch?v=gHHYnzgn-_M
Не се опитвам да убедя някой какъв климатик да си купи,а просто изказвам мнение на база монтирани климатици от 2-те марки. Сам знаеш ,че Дайкин ,на цена 800 лв. е просто климатик с надпис Дайкин.
И 2-та си имат кусури .При единия дефростите които са доста чести което обезсмисля работата му като инвертор което води и до по-големи сметки,а при другия по-шумното външно тяло ,но за сметка на това със сигурност по-топлещ и по-икономичен.
И последно ако си запознат с климатичната техника ще знаеш защо Fujitsu са по-шумни.
Ето ти малко храна за размисъл : https://www.youtube.com/watch?v=gHHYnzgn-_M
-
- Автомобил:
- Двигател:
От клипа не се разбира защо били по шумни , въобще какава е разликата между по скъп и по евтин климатик изключвайки разните плазми и др.щуротии , и дайкин за 800 лева има ДЦ компресор , ДЦ външен вентилатор , ЕЕВ клапан , и т.н какво всъщност ги различава ами само две неща , примерно по голям топлообменник и по добър софтуер макар че се съмнявам и инженерите на дайкин да не го могат.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Ами същите недомислици с дефроста се срещат и в по-горния им клас FTXS.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да се надяваме че при ftxb тая недомислица я няма , все пак е нов модел правен за европа може и да са се постарали.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
А дано, ама надали.
- PARAPONERA
- Автомобил:
- Двигател:
От 2009 година до сега на двата апартамента,общо съм закупил пет климатика "Митсубиши", две девятки и три 12-ци. Работят перфектно. Всяка есен идва един познат от фирмата, която ми ги монтира и ми ги почиства и обслужва, за което си плащам естествено, докато бяха в гаранция, първите три години по 30 лв. на бройка, сега му плащам по 20лв. Много съм доволен и искрено съжалявам, че не се усетих да го направя това нещо по рано във времето. Пускам климатиците на 01.12. и ги спирам на 01.04....говоря за студеният сезон. Променям само градусите и никакво гасене и пускане. Даже докато работят, отварям вътрешното тяло, свалям филтрите и ги измивам.....веднъж на две седмици.....задължително!!!
Много съм доволен и ако трябва пак да избирам, отново бих избрал тази марка и тези модели!!!!!
Много съм доволен и ако трябва пак да избирам, отново бих избрал тази марка и тези модели!!!!!
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Аз също съм с Митсубиши хеви.Монтирано през лятото и до края на ноември почти не е работил.От началото на декемери работи 5дни и изгоря нещо по външното тяло.Сега е на ремонт.Ще видим дали ще поемат гаранционно ремонта или ще се почне едно увъртане за нещо си
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако има нещо по-шумно от фолксвагенов дизел това е външното тяло на дайкин
като паднаха сега температурите не се трае , то не са вибрации то не е дрънчане на ламарини
ще ги викам тези дни да го гледат що така
голяма набутвация тая марка

като паднаха сега температурите не се трае , то не са вибрации то не е дрънчане на ламарини
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо не са ти направили както трябва монтажа-трябва да има гумени тампони към монтажния комплект,да не са ти сложили някакви други,по-твърди например? Също много важен момент е и нивелацията и на външно и на вътрешно тяло.Сестра ми е 3-та година с Дайкин(среден клас) и работи все така тихо както от първия ден на монтажа.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Нещо не е както трябва.Никакви тампони не се слагат.Моя е 7 годишен и ако не сложа ръката отпред не мога да го разбера дали работи.Но съседи имаха такъв проблемс Дайкин .Чисто нов ....го ремонтираха нещо.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Аз пък се задомих с един такъв http://www.fujitsu-general.bg/products/klimatitsi/zhilischni/stenen_tip/bazov_tip_invertor/llc/fujitsu_general_ashg_12_llc___aohg_12_llc_stenen_klimatik/20 като гледам е горе долу с параметрите на дайкина който е взел Bai Sando ,но ми излиза 1120лв с монтажа. Хубавото е че ми го монтира приятел работещ във фирма за климатици и няма да плащам прословутите "профилактики" всяка година което изравнява нещата а и обещава ако до 5г нещо сериозно се повреди направо да го сменят с нов ,но това на го вярвам много
Update: При температура навън 0 градуса прави размразяване на 40мин по около 8 мин./ако е на макс. степен вентилатора на 30мин/ ,ако не беше в магазин /18 квадрата стая на партерен етаж/ а в хола ми щях да го изхвърля да топли някой килер,очаквах повече за тези пари. А иначе по темата за теглото на външните тела ,старата Осака която махнах от там /блокирал компресор на 10г./ е 12-ка и външното и тяло тежи.....45кг

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
parno написа:ако има нещо по-шумно от фолксвагенов дизел това е външното тяло на дайкин![]()
И моя дрънчи като ярмомелка.Онзи ден го отворих и му набутах едни дунапренчета между обезшумителната вата на компресора и тенекиите.Иначе вътрешното тяло е супер тихо.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Fujitsu-то е с доста тихо външно тяло,но както казах не топли колкото ми се иска,поне със сигурност няма да замръзне с тези чести дефрости,друг е въпроса ,че може този дето се топли с него да замръзне 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За топленето - топли,нямам забележки. Нито за шум от вътрешното тяло - едва се чува. Обаче отвън е ужас! Преди малко му ударих един нивел и утре сутрин ще си покаже на студеното 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”