Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Rutsmata
Автомобил: Touareg V6 3.0 TDI
Двигател: BKS 2008
Контакти:

Re: Водоструйка или домашна автомивка...

Мнениеот Rutsmata » Пет 11 май 2012 15:15

здравейте,
вчера и аз си закупих parkside от Lidl. Харесал съм си за безконтактно миене на джипа пяната Jumbo(белгийска Nerta от фирма Данубия - 25 лв за 5 литра), който бил най-очистен от вредните съставки, тоест не е агресивен. Също така разбрах, че на масовите автомивки на самообслужване се зарежда от препарата Truck clean, който бил едно ниво по-надолу от Jumbo, но се продава само в 25 литрови разфасовки. Взех си и спрей за джантите (пак от Данубия - 5 лв), който ми казаха че даже почиства нагара, който оставят накладките по джантите. Сега си търся приставка за разпръскване под налягане която прави пяната. Тези на Karcher струват 35 лв) не са съвместими с Parkside. Не намерих в нета сервиз в бг на parkside. Имате ли представа от къде може да се закупи такава приставка?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 11 май 2012 21:23

Снимай да видим какво е съединението на пистолета на тая струйка , че има бая различни facepalm

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 12 май 2012 7:47

Честито колега Rutsmata, чудесна покупка си направил и със здраве да си я ползваш, аз вчера я разглобих от любопитство и да видя каква е помпата, помпата си е метална и всичко изглежда много добре направено, не случайно от LIDL дават три години гаранция, много съм доволен, измих дори улицата, вече няма прах и пясък.

Тези препарати откъде ги купи че и мен ме вълнуват, колкото до разпръскването на пяната, като издърпаш напред накрайника с който регулираш метлата на пръскане, машината минава в режим ниско налягане и така започва изпомпването на препарат от казана, в книжката е описано.

Аз го превключвам за 5 секунди да работи на ниско налягане, и после пак го връщам към високо налягане, веднага започва да разпенва и пръска много силно пяната, количеството сапун засмукано за 5 секунди по маркуча е достатъчно да сапунисам половината кола, след което от струйника пак си потича чистата вода, с две такива маневри за по 5 секунди колата е сапунисана идеално отвсякъде, практически не ти е нужен друг накрайник. :да:

Последна промяна от eurogas на Съб 12 май 2012 19:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 12 май 2012 13:05

...аз вчера я разглобих от любопитство и да каква е помпата, помпата си е метална и всичко изглежда много добре направено

Колега, при следващо "разглобяване" щракни една снимка на помпата че ми е интересно !!!

Rutsmata
Контакти:

Мнениеот Rutsmata » Нед 13 май 2012 19:35

Здравейте, днес ползвах parkside-а за първи път и бях приятно изненадан от добрата работа. Измих си джипа и колата на тъста като между двете обливания с вода бърсах с гъба и разтворен течен сапун в кофа. Според мен похарчих около 50-100 литра вода за двете коли. Налягането беше много добро. Имах засъхнала на една седмица кал на подкалниците и ги отвях. Пръснах и джантите с препарат. Другия път ще пусна снимка на двигателя, но мисля че няма какво да се колебаете. Маркуча си вързах директно към чешмата, защото водата ми минава през 3 филтъра преди това - идва от сондаж. Очевидно няма да намеря приставка за разпръскване на пяна за безконтактно миене, затова ще ползвам резервоарчето на самата водоструйка, което в режим на работа ниско налягане смесва препарата с водата. Препарата за безконтактно Jumbo, за който ви писах, чакам да го заредят в понеделник в Данубия, намират се на ул,Кукуш 1, склада е зад сграда Инкомс. Както казах, с една колежка ще си поделим една туба от 5 литра. Ако има мераклия може да си поделим 2 литра, които сигурно ще ни стигнат за цяла година. Ще ви пусна ново инфо като измия безконтактно

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 13 май 2012 20:04

с тия шибани препарати за безконтактно мия само джантите. Иначе сапунка с препарат сапун за пяна. не ща да ми пада лак.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 13 май 2012 21:42

kris11 написа:с тия шибани препарати за безконтактно мия само джантите. Иначе сапунка с препарат сапун за пяна. не ща да ми пада лак.

Екзактли :beer после като матира лака си лека нощ . А и си иска пистолет за пяна специален-тоя дето е към струйките е ЗЛЕ!!! Говоря за това

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пон 14 май 2012 5:38

Това го правя без никакво усилие с parkside-а, повтарям, дърпам накрайника на пистолета напред и минава в режим "ниско налягане, натискам за 5 секунди спусъка като насочвам пистолета надолу към земята, после връщам накрайника назад в режим "високо налягане" и за 5-6 секунди започва да нанася разпенения препарат точно по този начин, мощна и обилна разпенена бяла пяна, след това идва изведнъж чиста вода, веднага спирам и повтарям процедурата, след няколко повторения колата става точно такава като на снимките. :да:

Rutsmata
Контакти:

Мнениеот Rutsmata » Пон 14 май 2012 12:45

колега, а химията концентрат ли я сипваш в резервоарчето или се разрежда предварително?

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Вто 15 май 2012 6:12

Този препарат който идва с машината е половин литър, на шишето пише да се разреди с литър вода, така пълни казана на машината който е литър и половина, на всеки друг преперат си има пропорция, няма смисъл да се налива по-концентриран, незнам дали машината ще може да го засмуче ако не е разреден правилно. :да:

Rutsmata
Контакти:

Мнениеот Rutsmata » Вто 15 май 2012 8:54

нека да уточним и още нещо: Четох мнения, че някои водоструйки "искат" входящо налягане, тоест да са вързани към чешма, а други трябва да се захранват на самотек, тоест те да засмукват водата. На книжката на parkside-a има символ, че е забранено да се връзва към чешма. Това заради налягането ли е или е заради потенциално замърсена вода?

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 15 май 2012 9:36

Здравейте.Искам да си купя водоструйка, която да се връзва към чешмата.Искам вътре да е метална и да не е боклук.Бюджета е около 200лв.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 15 май 2012 13:12

Rutsmata написа: На книжката на parkside-a има символ, че е забранено да се връзва към чешма. Това заради налягането ли е или е заради потенциално замърсена вода?

А прочете ли текста в книжката ???
"Според действащите разпоредби водоструйката никога не бива да работи без разделител на системата от водопроводната мрежа за питейна вода.Трябва да се изп.подходящ разделител на системата съгл.ЕN 12729 типВА .
Водата преминала през разделителя на системата не е годна за пиене."
Това е за да не се използва питейна вода за миене.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 15 май 2012 13:15

Pirogov написа:Искам вътре да е метална и да не е боклук.Бюджета е около 200лв.

В Баумакс - Нилфикс 180 лв

Rutsmata
Контакти:

Мнениеот Rutsmata » Вто 15 май 2012 13:16

прочетох текста от книжката ама пак не ми е ясно защо да не използваме вода от мивката: защото да не хабим ценна течност или защото е под налягане и не е хубаво за водоструйката?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”