Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
Е моя е такъв и спрямо дайкина се справя по-добре зимата.Дефростите са му през 2-3 часа и то при минус 10-15 градуса.
Външното тяло е супер тихо в сравнение с дайкинчето.Иначе и двата си топлят доволно,но дженерала е по-добре направен.
Разликата им е 300 лв и има за какво.
Външното тяло е супер тихо в сравнение с дайкинчето.Иначе и двата си топлят доволно,но дженерала е по-добре направен.
Разликата им е 300 лв и има за какво.
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
vw_derby написа:boyan.chav написа:Здравейте, имам инверторна 12-ка Панасоник, върши чудесна работа. Дойде време за втори климатик, насочил съм се към Дайкин Комфорт, пак 12-ка, за 30кв. стая. Притеснява ме това, че из интернет чета за чести и ненужни дефрости, които губят топлината на стаята. Може ли да дадете малко преки впечатления? :)
По добре Фуджитсу-Дженерал . Зимата по добре работи от другите , а и са икономични .Не влизат често в дефрост . Виж този http://climatronic.biz/%D0%BA%D0%BB%D0% ... shg12lmca/
Точно такъв ми предлагат навсякъде след професионалния Дайкин, само че Фуджи Електрик, те са едни и същи мисля с Фуджитсу Дженерал. Имам още няколко дни за мислене, така че събирам още мнения.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да не те излъжа, ама Фуджи и Генерал-фуджитсу са две различни.
Имам два Фуджитсу Дженерал точно, LECA и LMCA са точните модели, няма да сбъркаш с тях! Като всяка марка и Фудфитсу си имат по евтини модели които не са толкова добри, с LMCA няма да сбъркаш, цената му вече се върти под 1300 лева с монтажа!
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Здравейте отново,
Малко забавяне, но пак сме на темата.
Въпрос - е ли е възможно външното тяло на климатик да се сложи на закрито? Тоест мазе под къща, таван и подобни. Не става дума за пътища от външно до вътрешно тяло, повече от 3м.
Въпросът е за висок клас климатици, товест не да се бутат евтини с цел да не замръзват. По-скоро е защото не искам да окичвам къщата като елха, а и може би ще има някаква икономия, ако навън е 20гр. а в мазето 0 (примерно). Другото е, че ще се ползват само за отопление и изстудяване не ме грее :)
Идеи?
Едит: някой ако може да даде фирма за отопление, която се занимава с климатици и други ел.уреди за топло ( понеже ще искам освен климатици и онези облъчващите, които греят стени и т.н, но не им помня името
)?
Малко забавяне, но пак сме на темата.
Въпрос - е ли е възможно външното тяло на климатик да се сложи на закрито? Тоест мазе под къща, таван и подобни. Не става дума за пътища от външно до вътрешно тяло, повече от 3м.
Въпросът е за висок клас климатици, товест не да се бутат евтини с цел да не замръзват. По-скоро е защото не искам да окичвам къщата като елха, а и може би ще има някаква икономия, ако навън е 20гр. а в мазето 0 (примерно). Другото е, че ще се ползват само за отопление и изстудяване не ме грее :)
Идеи?
Едит: някой ако може да даде фирма за отопление, която се занимава с климатици и други ел.уреди за топло ( понеже ще искам освен климатици и онези облъчващите, които греят стени и т.н, но не им помня името

Последна промяна от group® на Чет 03 мар 2016 20:20, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Подземните паркинги на големите обществени сгради са пълни с външни тела. Ама тези паркинги са големи, отворени и с добра вентилация.
Можеш да си сложиш климатика в мазето, ама ако е затворено, като започнеш да се топлиш в мазето за нула време ще стане минус 100 градуса и климатикът ще увехне.
Често се случва разни тъпаци да монтират външното тяло в остъкления балкон
отзивите не са особено добри 
Можеш да си сложиш климатика в мазето, ама ако е затворено, като започнеш да се топлиш в мазето за нула време ще стане минус 100 градуса и климатикът ще увехне.
Често се случва разни тъпаци да монтират външното тяло в остъкления балкон

- group®
- Темерут
А защо се получават тези '-100'гр? В смисъл, наистина не съм запознат с детайли за работата на климатика при отопление .
Апропо нама ли климатици само за отопление, когато на човек не му е нужно охлаждане? (Сори ама наистина не разбирам тази тематика)
Апропо нама ли климатици само за отопление, когато на човек не му е нужно охлаждане? (Сори ама наистина не разбирам тази тематика)
Най просто казано, при отопление вътрешното тяла отдава топлина, външното студ, тоест външното е по студено от околната среда, и като е в затворено помещение ще го изстуди, на практика външното тяло взима топлото от околната среда и мазето ще е топло до едно положение, после външното тяло ще го охлади.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Да не те излъжа, ама Фуджи и Генерал-фуджитсу са две различни.
В голяма заблуда си. Триото Fujitsu ,GENERAL FUJITSU и FUJI излизат от един и същ завод и са напълно еднакви.В Европа се продават под трите марки, заради някакъв анти-монополен закон.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Галине,за къщата ти предлагам водно котле ;) Можеш и по пода да си го пуснеш,и топлото ще го почувстваш много по-бързо,и по- приятно .
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:Апропо нама ли климатици само за отопление, когато на човек не му е нужно охлаждане? (Сори ама наистина не разбирам тази тематика)
Ако вътрешното тяло се монтира близо до пода - климатика е за отопление. Ако се монтира близо до тавана е за охлаждане.
Не ми се впуска в подробности, моля не ми обяснявайте, че всички климатици могат и да топлят и да охлаждат.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Положението на вътрешното тяло не оказва влияние. По-важно е външното тяло да се монтира правилно. Например да не се слага високо горе в ъгъла на вътрешен балкон(както е най-лесно на монтажната група)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Имаше репортаж как един, варненец мисля беше, беше комбинирал котел с вътрешно тяло на климатик и топлеше кооперация с тая схема...
- group®
- Темерут
А как е правилния монтаж? В смисъл на къща къде трябва да са? Северна,южна страна, горе, долу.
Щом не може вътре в подпокривно и т.н. най удобно ще ми е в най ниската част на къщата, север , къде слънце не огрява, ама дали е ок?
Иначе съм се спрял на Дайсекай.
П.с. Митак стига с тея с котлета - нищъ ;)
Щом не може вътре в подпокривно и т.н. най удобно ще ми е в най ниската част на къщата, север , къде слънце не огрява, ама дали е ок?
Иначе съм се спрял на Дайсекай.
П.с. Митак стига с тея с котлета - нищъ ;)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Където и да ги сложиш все ще бачкат. Обаче колкото на по-топло място са външните тела, толкова по-добре.
Май вече съм те питал, ама не помня какво ми отговори - имаш ли евтина вода, в смисъл сонда?
Май вече съм те питал, ама не помня какво ми отговори - имаш ли евтина вода, в смисъл сонда?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”