Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор

Мнениеот mely » Нед 26 окт 2014 19:08

Ей,ама сте упорити.е взема да звънна до Норвегия хеля ви направят рекламни лица.
Я сядайте си пийте ракията ...кой за квото има пари-АДАКС , BERG, печка духалка,кюмбе,смядовски радиатор,акумулираща печка,индиански огън.....що си тровите живота .
Само да кажа на колегите дето адаксите...купили сте си ги - ми ползвайте ги бре що се мъчите да ме убедите че сте хванали господ за кай..те.Аз/и Стефан и доста други колеги/ сме преценили ,че ще дадем повече пари за качествени климатици - хем да ни е тихо,хем лятото да не ни е горещо,хем да не плащаме много ток и ред др причини.Имали сме бол пари - дали сме ги.Доволни сме.
Ама да се мъчите да ме убедите че ще стоплите апартамент /125 м2 5стаи 24гр/ с две деца за 150-250 лв сметка на месец/сметката от 250 лв е еднократно само ония месец когато се вдигнаха на стачка всички за високи сметки/ отделно сметката включва потреблението на ел енергия на цялото домакинство за всичко/ с вашите адакси.... що не ходите да се... :screwy :screwy

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 26 окт 2014 20:22

Адакс, Теси, Меси... За мен най-глупавото е да окачиш печката на стената, вместо под прозореца, където ѝ е мястото.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 26 окт 2014 22:40

$100 написа:
milmar написа:...Има някакво следствие- температура на повърхността, която ще е различна, но нищо друго. КПД-то си е еднакво.

Кой твърди, че има различно КПД? Все пак смяташ ли, че няма никакво значение дали печката ще топли еднакво, но единия модел ще бъде леко топъл на пипане, а другия ще пари до степен да се изгориш? Ако смяташ, че няма никакво значение това, ти и аз не виждам никаква разлика дали ще струва 50 или 200лв. Хората дават сериозни пари да си слагат 18-19" джанти за да "изглеждат по-добре", но в тая тема вероятно хора със същото мислене се тръшкат, че 200лв за конвектор били проява на глупост и заблуденост.

И ти сега кво искаш да кажеш например че нещо не моя ти схвана мисълта :mhihi Ако ще си слагаме адакси за добър външен вид то за какво е половината тема дето се опитват да убедят че с адакс сметката за ток ще е по малка.Кой твърдял че имали различно кпд - собствениците на адакс твърдят.И какво значение ще има дали е загрято едно тяло до 40 или до 100 градуса.Това до 40 градуса е 2 метра дълго нали така се хвалите,печката лъч е 50 санта дълга и се загрява до поне 400 градуса.КОе ще топли повече ако и двете са с еднаква мощност.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 27 окт 2014 10:36

Добре де кажете алтернативен начин за отопление на ток като изключим климатици :rolleyes Говорим нали и да е е пе евтино от с конвектори

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 27 окт 2014 10:42

Конвекторна акумулираща печка или стандартна акумулираща печка, която се включва само по време на нощна тарифа.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 27 окт 2014 11:07

chef_ss написа:Конвекторна акумулираща печка или стандартна акумулираща печка, която се включва само по време на нощна тарифа.

Ако е обаче качествено направена :th_up .
Има технически средства да се направи такова устройство, което да акумулира толкова огромно количество топлинна енергия за 6-7часа и после да го разпределя през останалото време на денонощието, но би било много скъпо и с големи габарити.
Обикновените акумулиращи печки за жалост не са идеални. Но една комбинация между акумул. печка и доп. отопление, ако постоянно има хора в стаята, и особенно до обяд, когато печката топли най-много. Иначе, ако сутрин и до обяд няма хора вкъщи, акумулиращата печка е неефективна и безмислена. След обяд е почти студена.

Да, и аз се зачудих, като разбрах, че КПД на отоплението било без значение :confused . Дай Боже за всички да е така, и това сигурно би могло да стане, но в някой друг филм, в нашия е невъзможно.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 27 окт 2014 22:24

fox_vt написа:...И какво значение ще има дали е загрято едно тяло до 40 или до 100 градуса.Това до 40 градуса е 2 метра дълго нали така се хвалите,печката лъч е 50 санта дълга и се загрява до поне 400 градуса.КОе ще топли повече ако и двете са с еднаква мощност.

Разликата е, че това дето е 100 градуса може да те изгори до степен да ти остане белег или да ти направи пожар. Докато другото с 40 градуса дори и да си лепнеш ръката няма да те бърка да я държиш 1 минута. Според теб това разлика ли е или е все едно?
muns61 написа:Адакс, Теси, Меси... За мен най-глупавото е да окачиш печката на стената, вместо под прозореца, където ѝ е мястото.

Имам Адакс под прозореца. Какъв е проблемът и кой твърди, че трябва да стои непременно на друга стена?

За акумулиращите печки - заемат твърде много място. Освен това се говореше за изравняване на дневната и нощна тарифа - ако стане, нямат смисъл освен за зона с постоянен режим на тока.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 27 окт 2014 22:52

$100 написа:За акумулиращите печки - заемат твърде много място. Освен това се говореше за изравняване на дневната и нощна тарифа - ако стане, нямат смисъл освен за зона с постоянен режим на тока.
Опитваш се да бъдеш на всяко гърне - похлупак.
Акумулиращата печка е предложение към IRRITATING.
Много искам някой ден в България да се премине от двутарифно към еднотарифно отчитане на ел.енергия. За съжаление не виждам това как би станало през следващите мин. 10 години. Просто няма как да се създаде индустрия, която да работи 24/7 и да няма такава огромна разлика в потреблението на ел.енергия през деня и ноща.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 27 окт 2014 23:11

chef_ss написа:Много искам някой ден в България да се премине от двутарифно към еднотарифно отчитане на ел.енергия. За съжаление не виждам това как би станало през следващите мин. 10 години. Просто няма как да се създаде индустрия, която да работи 24/7 и да няма такава огромна разлика в потреблението на ел.енергия през деня и ноща.

И защо го искаш - за да имаме нощна индустрия ли? Има ли такова нещо където и да е по света (масово денонощни заводи, а не една тарифа)? Аз мисля, че говоренето за една тарифа е просто начин да вдигнат цената на нощната енергия, а не нещо друго. Като я вдигнат ефектът ще е отрицателен - ще падне потреблението на нощна енергия, защото вече не е ниска. Т.е. като чиста сума ще получават същото. От цялата работа ще имат проблеми с претоварване денем.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 27 окт 2014 23:51

Да, има такова нещо по света. В Германия има само една тарифа за битовите потребители.
Но да не се отклоняваме от темета.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 28 окт 2014 12:37

$100 написа:
fox_vt написа:...И какво значение ще има дали е загрято едно тяло до 40 или до 100 градуса.Това до 40 градуса е 2 метра дълго нали така се хвалите,печката лъч е 50 санта дълга и се загрява до поне 400 градуса.КОе ще топли повече ако и двете са с еднаква мощност.

Разликата е, че това дето е 100 градуса може да те изгори до степен да ти остане белег или да ти направи пожар. Докато другото с 40 градуса дори и да си лепнеш ръката няма да те бърка да я държиш 1 минута. Според теб това разлика ли е или е все едно?
...

Хем си копирал цялото изречение хем не си го прочел докрай чакай да ти го болдна в червено белким го прочетеш.Никой не ти говори дали и колко ще се изгориш а дали ще има разлика в отоплението.А пожар може да ти направи и телевизора той до колко градуса се загрява според теб?

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 28 окт 2014 18:02

Не съм съгласен със колегата milmar.Акумулиращата печка е голяма работа.И след обед не е въобще студена.Освен ако не е работела на 2 степен цяла вечер.Добре ли ти е изолиран апартамента си струва според мен.Ама нещо няма читави на пазара.Говоря за старите модели ...

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 28 окт 2014 18:09

Не че съм тръгнал да купувам акумулиращи печки ,но като сметна колко енергия черпят като прибавя бойлер и миална ми се струва ,че и инсталацията ще помогне в затоплянето

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 30 окт 2014 8:37

В тази връзка ПОДАРЯВАМ акумулираща печка - от старите :mhihi . Който иска да идва в Габрово и да я повлича.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 окт 2014 19:36

Конвекторите на ТЕСИ вече и те със 7 години гаранция...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”