съвет за домашен климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 18 окт 2008 14:54

Изказвам лични наблюдения :D Панасоника ми е инвертор 12-ка и определено не ме радва как топли зимата.Климатиците ги ползвам само за отопление държа да подчертая.Имам и една Осака от старите за който се говори че са с японски компресор Хитачи, пак е 12-ка но е минусов ,не е инвертор. Разлика в консумираната ел. енергия почти няма при положение че Панасоника се води енергиен клас АА.А относно отдадената енергия мога само да кажа че Осаката наистина топли зверски и за 6 години експлоатация съм му сменил едно реле само за сумата от 60лв. с монтаж.Не разбирам много но като гледам Панасоника как заскрежава и колко често му се налага да обезкрежава ,това при Осаката го няма а да не говорим че когато обезкрежава Панасоника вкарва Леден въздух през ламелите и той се вижда с просто око :shock

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Съб 18 окт 2008 16:53

Аз съм твърдо за Daikin. Имам два броя и не се хваля, обаче ни ги чувам, ни ги усещам, а кога искам хладно, хладно, кога топло, топло. Но са си цифра, макар че са от не най-скъпите. Все пак колегата си е взел вече уред и дано си го ползва безпроблемно дълго време и да е доволен.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 18 окт 2008 21:18

Аз всъщност може би пропуснах да кажа, че няма да го ползвам основно за отопление - имам парно. По скоро идеята е да замени духалката пролет/есен когато няма парно и да охлажда лятото. Иначе може да се каже, че стаята в която ще го ползвам няма външни стени - 3 вътрешни, а 4-та та е ПВЦ към остъклена тераса за 19м3 или 50м3. Това е и причината да се спра на 9-ка вместо 12-ка(то и 12-ките вече бяха свършили де :wink: )

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 18 окт 2008 22:01

Колеги с риск да ми се смеете - ще ви кажа аз какъв си купих -през лятото(става въпрос за гарсониера-49кв.)-получих някаква премия и понеже жегата в гарсониерата беше невъзможна си купих НЕО-12ка - стандартна сплит система с комперсор Тошиба - 415лв - дойдоха от Бултайм монтираха ми го за 30мин и ми взеха 100лв - общо с кабела ми излезе 550лв.Енергиен клас "В". Не очаквах много от него - но до ден днешен съм страшно доволен - когато температурите паднаха отвън 6-7градуса - вътре (заради щерката) беше 25 градуса и си го подържаше. Не е работил непрекъснато - само от 17ч до 22ч. и сметаката за тока ми беше 16лв повече.За зимата незнам но все още съм абонат на Вальо Т., но май с климатик е по евтино. Но съм страшно доволен и даже забелязах в работата са инверторни Тошиба - външното тяло е еднакво с моето. За парите които дадох,пак се повтарям съм страшно доволен и другото - комшията до нас има Самсунг(незнам дали е инверторен или обокновен)външното тяло ако работи и съм на отворен прозорец няма спане -страшно е шумен, доколкото НЕОто е като хладилник - почти е безсшумен даже монтажниците не ми сложиха гумените тампони -нямало смисъл. Това е от мене - на колегата пожелавам Успех :lol:

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Нед 19 окт 2008 12:59

Към колегата по-горе. Имам в къщи един Haier, най-нисък клас, нито инвертор, нито нищо, само дето беше с R410A фреон. Първият климатик дето купих и той някъде 550 лв. стъпи. И аз имам локално парно и моята идея за този климатик беше същата - пролет/есен главно да се ползва. Да де, ама аз сербез и зимата 2007-2008, онова чудо си бачкаше нон стоп. А всички знаем каква беше зимата. И кой ще да ми вярва, ама при минус 15 навън, че и отгоре, гада се опитваше да духа топло даже и се опитваше да помага на парното :D . Е, не беше топло, по скоро бледо подобие, ама аз какво да искам от такъв клас машина и изобщо непредназначена за такива условия на работа? И два пъти дето го размразявах само. Та още си бачка кучето и не ще да знае, ще видим тая зима как ще е.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 19 окт 2008 18:58

Ами до горните 2 ма колеги :
Колеги , не смесвайте класа с възможностите на един климатик той може да е клас АААА+ обаче това не определя колко топли , а колко енергия използва за да топли .... в тази връзка , може долнопробен китайски климатик с огромен мотор вътре и лапаш ток и жици като макарони да топли много по добре от префинен инвертор ... и освен всичко друго тънкия момент е , че всички фирми замерват параметрите при температури около + 5 градуса ( това идва от едно време и работата в режим термопомпа ) и не е никак ясно когато стане - 5 - 7 какво се случва с климите ..питаи те мене , когато някога изведнъж внесоха LG модифицирани в Турция и какво ми се случи 1 вата зима след това ...... :evil: не искам да си и спомням даже :evil:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 23 окт 2008 23:44

Благодаря на всички за съветите :wink:
Климатика вече е монтиран и работи супер, прави стаята сауна за 5 мин. а външното тяло изобщо не се чува - няма толкова тих климатик - надвесих се над него и пак не го чух, трябваше да си сложа ръката на него за да усетя по леката вибрация, че работи.
Иначе от монтажа не мога да кажа, че съм особено доволен - има яко damagе, паднала мазилка и т.н. но какво да се прави, ще трябва да замазвам. Освен това не са монтирали тампони на стойката(то за тоя модел май не е и нужно де, но все пак...) Не са ми сложили и пласмасов капак върху кабела, не знам дали това влиза в услугата, но на други места съм го виждал, и май ще трябва сам да го направя.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за домашен климатик

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 06 юли 2009 19:11

Колеги, за да не отварям нова тема, искам съвет за няколко климатика. Ще си купувам два, един 9 и един 12 (каквото и да значи това). Засега съм се загледал в ето тези:
http://www.toplo.eu/klimatik.php?products_id=197&parameters=2 и 13-ка от този модел
http://www.toplo.eu/klimatik.php?products_id=63&parameters=2 както и 9-ка от същия
http://www.toplo.eu/klimatik.php?products_id=246&parameters=2
http://www.toplo.eu/klimatik.php?products_id=130&parameters=2

както и Изображение, но не мога да намеря цена на тези при 9 и 12.

За сега съм за Панасоник - ползвам такъв от 6 години и съм доволен, но все пак не е лошо ако някой е по-навътре в нещата, да посъветва.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 06 юли 2009 19:43

колега положението е следното!
Дайкина който питаш за него е стария модел на серията G!новият модел струва 1800лв.-9ка и 2050лв.-12ка цени при нас с монтаж в София предполагам малко повече!
за Тошибата мога да те посъветвам че е много хубав климатик единствения проблем е че 10ката зимата е малко по шумна но 13ката е без забележки!и още нещо този Панасоник който имаш няма нищо общо с този който се предлага в момента (лично наблюдение от 9 години се занимавам с монтаж на климатици)!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 06 юли 2009 20:02

А кои е новият модел на Даикин? За да потърся тук в Сф как са нещата.

Потребителски аватар
titi7707

Мнениеот titi7707 » Пон 06 юли 2009 20:16

mladvampirTDI написа:А кои е новият модел на Даикин? За да потърся тук в Сф как са нещата.

утре ще ти го напиша точно за да не те заблудя сега!

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Вто 07 юли 2009 9:17

Аз доколкото знам в тоя ценови клас са двата моделна на DAIKIN FTXG 25/35 и са от 2007 мисля. Незнам има ли по-нови от тях излезли.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 07 юли 2009 16:47

А някакъв коментар за този модел на Дайкин?

Потребителски аватар
titi7707

Мнениеот titi7707 » Вто 07 юли 2009 17:51

значи модела е FTXS35G2V1B като цената е малко над 2000лв. това е 12ката!
FTXS25G2V1B е 1800лв. и е 9ка. това са цени с монтаж!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 07 юли 2009 21:13

Много 10х за инфото. Значи от АТАРО ми предлагат DAIKIN PROFESSIONAL FTXS 25 G на цена от 1890лв. с монтаж. Дали това е същият модел?

Значи след размисъл реших да купя два 9-ка и да преместя 12-ката Панасоник в помещението което се нуждае от 12-ка. Дали е добра идея това?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”