към колегите разбиращи от 220в.-ток

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 08 яну 2009 21:19

той-трафа си работи.можеби.ако тези 14,45 волта неса му много.явно съм попадал на кофти крушки.но егати и късмета съм.от 3 различни места съм купувал и все дърво.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 08 яну 2009 21:23

nii написа:ми дай да минем на 220в луни
слагаме ти димерче да не греят много и си готов....
мисля си че няма да мога да ги набутам между картона и стената.съответно сигурно ще се наложи смяна на окабеляване-в момента ако се нелъжа кабел 0,75. незнам моите луни са от малките 35-диаметър.и си отиде на бутане на коридора отново.

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Чет 08 яну 2009 21:36

Eееееее,колеги вие сте на път да пренапишете учебниците по- електротехника. :D Според мен им липсва достатъчно охлаждане,ако са качествени.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 08 яну 2009 21:39

tsok написа:Eееееее,колеги вие сте на път да пренапишете учебниците по- електротехника. :D Според мен им липсва достатъчно охлаждане,ако са качествени.
последните 2 изгоряха висееики на 20 см. заради боядисване с латекс.висяха 1 седмица и цък.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 08 яну 2009 22:36

някъде по трафа имаш ли 2 клеми с надпис "1-10 V Input"
той всъщност електронен ли е или с намотки?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 08 яну 2009 23:11

nii написа:някъде по трафа имаш ли 2 клеми с надпис "1-10 V Input"
той всъщност електронен ли е или с намотки?
трафа е електронен.има 2 входо за 220 и 3 изхода за 12.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Пет 09 яну 2009 8:00

аз лично бих го отсвирил тоя траф, бих сложил 220 волтови луни, кабелите не се преправят - само се шунтира трафа, бих сложил един димер за да си ги пускам на половин мощност ....
ако искаш пиши едно лс да мина да видя

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Съб 10 яну 2009 0:51

220 волтови луни дори и с димер горят - от 30 крушки по 1 на седмица
Колегата нека си измери и захранващото напрежение (мрежовото напрежение) ! Последователно на импулсния трансформатор може да се сложи обикновен димер (другите бяха над 100лв. преди година) само ако върху кутията на трафа е означено , в противен случай изгаря ключа . Понеже колегата използва девиаторна схема димера може да се постави само във веригата на трансформатора т.е. без да се включва/изключва веригата от стената , с цел само да понижи напрежението върху лампите . Тези трансформатори са наречени импулсни , защото в изхода им честотата е около 100 kHz - честота няколко пъти по-висока от граничната за повечето мултицети. За това и измерването е приблизително .
Според мен или мрежовото напрежение е високо , или трансформатора пуска по-високо . И в двата случая димера помага , в момента ползвам такава схема , само че с един обикновен ключ , димер и два трафа по 150W за 12 крушки от 20W . за 3 месеца никакъв проблем . Експериментално на мястото на димера поставих изправителен диод за 5 мин. и лампите пак светеха , но така не съм сигурен дали не е опасно за трафа .

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 10 яну 2009 9:21

Е браво.
Татенцето, можеш ли да напишеш всичко което пише на трафа?
Трябва да пише от колко до колко вата товар трябва да захранва. Ти си написал максималния. Ако си под минималния ще горят.
Нии, тея на 220в лунички са още по-скапани според мен.

п.с. Другото нещо -> като ги монтираш халогенните ампули(ако са ампули де) не ги пипаи с ръце. Дръж ги с наилона в който са опаковани.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Съб 10 яну 2009 9:30

май ще трябва да си дадеш адреса и да дойдем с Nii & Madmen да видим таз ракия, оппа - траф. аз съм близо - мога да дойда и без кола.
остави шегичките, говоря сериозно за оглед на място.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 10 яну 2009 9:52

madmen написа:Е браво.
Татенцето, можеш ли да напишеш всичко което пише на трафа?
Трябва да пише от колко до колко вата товар трябва да захранва. Ти си написал максималния. Ако си под минималния ще горят.
Нии, тея на 220в лунички са още по-скапани според мен.

п.с. Другото нещо -> като ги монтираш халогенните ампули(ако са ампули де) не ги пипаи с ръце. Дръж ги с наилона в който са опаковани.
пише че минимума е 80вата.аз съм в момента120вата.но измерено на изхода ми дава 14,45вата променливо.или 0.99миливата право.незнам тези стойности как са.дали е нормално.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 10 яну 2009 9:59

Според мен тоя траф е пътник. 80 до 250 вата ми се струва прекалено оптимистично. Дори за китаиците е много.
Според мен ако смениш трафа с по-хубав и с аутпут от 100 до 150 вата ще решиш проблема. Мисля че това ще ти е доста по-евтин вариянт от мене, Нии и Рабита на маса :lol:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 10 яну 2009 10:04

madmen написа:Според мен тоя траф е пътник. 80 до 250 вата ми се струва прекалено оптимистично. Дори за китаиците е много.
Според мен ако смениш трафа с по-хубав и с аутпут от 100 до 150 вата ще решиш проблема. Мисля че това ще ти е доста по-евтин вариянт от мене, Нии и Рабита на маса :lol:
следващата интервенция ще е крушки от 35вата.така с проба грешка сигурно ще ми се върже доста по скъпо,но ме очаква монтиране и в бъдещата кухня.за там вече ще трябва да съм го измислил.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Съб 10 яну 2009 10:08

да спомена за статистиката - имам само 3 лунички, в банята са, на 220 волта са, на фирма MASIV, и вече една година не са горели. ОБАЧЕ едната е 15лв., е, заедно с конзолата за монтаж де.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Съб 10 яну 2009 10:22

Rabbit написа:да спомена за статистиката - имам само 3 лунички, в банята са, на 220 волта са, на фирма MASIV, и вече една година не са горели. ОБАЧЕ едната е 15лв., е, заедно с конзолата за монтаж де.

и моите са на 200волта, 4 броя, не горят...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”