към колегите разбиращи от 220в.-ток
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля си че няма да мога да ги набутам между картона и стената.съответно сигурно ще се наложи смяна на окабеляване-в момента ако се нелъжа кабел 0,75. незнам моите луни са от малките 35-диаметър.и си отиде на бутане на коридора отново.nii написа:ми дай да минем на 220в луни
слагаме ти димерче да не греят много и си готов....
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
220 волтови луни дори и с димер горят - от 30 крушки по 1 на седмица
Колегата нека си измери и захранващото напрежение (мрежовото напрежение) ! Последователно на импулсния трансформатор може да се сложи обикновен димер (другите бяха над 100лв. преди година) само ако върху кутията на трафа е означено , в противен случай изгаря ключа . Понеже колегата използва девиаторна схема димера може да се постави само във веригата на трансформатора т.е. без да се включва/изключва веригата от стената , с цел само да понижи напрежението върху лампите . Тези трансформатори са наречени импулсни , защото в изхода им честотата е около 100 kHz - честота няколко пъти по-висока от граничната за повечето мултицети. За това и измерването е приблизително .
Според мен или мрежовото напрежение е високо , или трансформатора пуска по-високо . И в двата случая димера помага , в момента ползвам такава схема , само че с един обикновен ключ , димер и два трафа по 150W за 12 крушки от 20W . за 3 месеца никакъв проблем . Експериментално на мястото на димера поставих изправителен диод за 5 мин. и лампите пак светеха , но така не съм сигурен дали не е опасно за трафа .
Колегата нека си измери и захранващото напрежение (мрежовото напрежение) ! Последователно на импулсния трансформатор може да се сложи обикновен димер (другите бяха над 100лв. преди година) само ако върху кутията на трафа е означено , в противен случай изгаря ключа . Понеже колегата използва девиаторна схема димера може да се постави само във веригата на трансформатора т.е. без да се включва/изключва веригата от стената , с цел само да понижи напрежението върху лампите . Тези трансформатори са наречени импулсни , защото в изхода им честотата е около 100 kHz - честота няколко пъти по-висока от граничната за повечето мултицети. За това и измерването е приблизително .
Според мен или мрежовото напрежение е високо , или трансформатора пуска по-високо . И в двата случая димера помага , в момента ползвам такава схема , само че с един обикновен ключ , димер и два трафа по 150W за 12 крушки от 20W . за 3 месеца никакъв проблем . Експериментално на мястото на димера поставих изправителен диод за 5 мин. и лампите пак светеха , но така не съм сигурен дали не е опасно за трафа .
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Е браво.
Татенцето, можеш ли да напишеш всичко което пише на трафа?
Трябва да пише от колко до колко вата товар трябва да захранва. Ти си написал максималния. Ако си под минималния ще горят.
Нии, тея на 220в лунички са още по-скапани според мен.
п.с. Другото нещо -> като ги монтираш халогенните ампули(ако са ампули де) не ги пипаи с ръце. Дръж ги с наилона в който са опаковани.
Трябва да пише от колко до колко вата товар трябва да захранва. Ти си написал максималния. Ако си под минималния ще горят.
п.с. Другото нещо -> като ги монтираш халогенните ампули(ако са ампули де) не ги пипаи с ръце. Дръж ги с наилона в който са опаковани.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пише че минимума е 80вата.аз съм в момента120вата.но измерено на изхода ми дава 14,45вата променливо.или 0.99миливата право.незнам тези стойности как са.дали е нормално.madmen написа:Е браво.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
следващата интервенция ще е крушки от 35вата.така с проба грешка сигурно ще ми се върже доста по скъпо,но ме очаква монтиране и в бъдещата кухня.за там вече ще трябва да съм го измислил.madmen написа:Според мен тоя траф е пътник. 80 до 250 вата ми се струва прекалено оптимистично. Дори за китаиците е много.
Според мен ако смениш трафа с по-хубав и с аутпут от 100 до 150 вата ще решиш проблема. Мисля че това ще ти е доста по-евтин вариянт от мене, Нии и Рабита на маса
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”