Автора най-добре да иде в техномаркети, полиси или където реши, да се посъветва с консултантите, взимай първия който ти хареса не го мисли толкоз.
Избор на монитор :)
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Re: Избор на монитор :)
спорите не на място...колега зоран 400 лева е ориентировъчната цена която дава човека за монитор, с туй еизо къде отиваш ти може би...за средно-статистически човек монитор от тоя ценови клас който пропагандираш за къв чеп му е
и ти кво толкоз работиш че само това еизо хвалиш, 3д ли виждаш та си толкоз доволен
Автора най-добре да иде в техномаркети, полиси или където реши, да се посъветва с консултантите, взимай първия който ти хареса не го мисли толкоз.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
при още един отговор с предложение над 400 лева директно заключвам темата.
ейзо, мейзо...
върнете малко назад и ще видите това дето сте го хвалили преди две години за една торба пари сега ще го наречете боклук.
това дето го хвалите сега след 6 месеца ще е посредствено.
ейзо, мейзо...
върнете малко назад и ще видите това дето сте го хвалили преди две години за една торба пари сега ще го наречете боклук.
това дето го хвалите сега след 6 месеца ще е посредствено.
golfer написа:това дето го хвалите сега след 6 месеца ще е посредствено.
да ама не е баш така
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:golfer написа:това дето го хвалите сега след 6 месеца ще е посредствено.
да ама не е баш така
и аз мисля че не е баш така...
не казвам колегата да си земе монитор за 1000 лева за домашно ползане-глупаво е
Но както казах преди 6 години за 120 лева втора ръка си купих монитор който е струвал примерно 1600 долара като нов,е все още не съм виждал ЦРТ с по добър образ и цветове...Тръба Митсубиши ДаъмъндТрон
Лошото е че секънд хенд тънките монитори повечето са 17 и 19 инча а колегата искам 22....
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с Samsung SyncMaster T220 22' и съм доста доволен. 36 месеца гаранция, цена 130 паунда
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Аз съм с Samsung SyncMaster T220 22' и съм доста доволен. 36 месеца гаранция, цена 130 паунда
от Англия и баба знае,ама тука търговците са баси душманите

и си там а я питай колко иначе е шипинга
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Да ъпдейтна темата.. онзи ден получих монитора на musura - всичко точно
.. в идеално състояние, пълна окомплектовка, абе все едно от магазина. Вчера чак успях да го закача на компа. За филми се е ут'епало... не бях гледал до сега така митбъстърс
. Само дето за текст малко ме дразни... някакси прекалено голям контраст има между пиксела и черната му рамка... не знам.. може би от прекалено близо го гледам.. ще видим.. вчера взех стойката му и днес по-късно ще я монтирам.
Бтв.. бях забравил колко тежи црт-то
... май май ще удари 30 кила... за сега мисля да си го оставя да видя как ще се равият нещата с ЛЦД-то и ако не се получи заварката ще си върна тръбата
.
.. в идеално състояние, пълна окомплектовка, абе все едно от магазина. Вчера чак успях да го закача на компа. За филми се е ут'епало... не бях гледал до сега така митбъстърс
. Само дето за текст малко ме дразни... някакси прекалено голям контраст има между пиксела и черната му рамка... не знам.. може би от прекалено близо го гледам.. ще видим.. вчера взех стойката му и днес по-късно ще я монтирам.Бтв.. бях забравил колко тежи црт-то
... май май ще удари 30 кила... за сега мисля да си го оставя да видя как ще се равият нещата с ЛЦД-то и ако не се получи заварката ще си върна тръбата
.- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Както ти писах и на ЛС - задължително е да ползваш технология за изглаждане на шрифтовете, за да не ти дразни очите http://www.microsoft.com/typography/Cle ... /tune.aspx
и яркост и контраст в никакъв случай да не са на макс
Просто при CRT мониторите, самите те заглаждат буквите, но тук не е така
Примерно във Vista и новия Win7 тези неща са вградени и автоматично включени и с повече възможности за настройване. Затова и там текстовете изглеждат убийствено по-добре 
и яркост и контраст в никакъв случай да не са на макс
Просто при CRT мониторите, самите те заглаждат буквите, но тук не е така
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи колега chefito, ако си изчел цялата тема ще видиш, че аз преди това съм му препоръчал 2 монитора на Samsung за по 400лв., после колегата се изказа за един монитор Eizo негативно че бил праисторически и затова казах тия неща за Eizo, о не изчете темата цялата преди да почнеш да спамиш.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Zoran написа:Значи колега chefito, ако си изчел цялата тема ще видиш, че аз преди това съм му препоръчал 2 монитора на Samsung за по 400лв., после колегата се изказа за един монитор Eizo негативно че бил праисторически и затова казах тия неща за Eizo, о не изчете темата цялата преди да почнеш да спамиш.
Виновен!

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Не че нещо.. но тема на 2+ години за нещо като компютри е меко казано остаряла
@musura Използвам ФФ.. ще се поразтърся за софт. Още не съм си играл с настройките така че не знам как е сетнат. А при мен има и друго - компа е в стаята в която спя и просто не понасям високочестните звуци от всякакъв род захранвания и вечер директно дърпам шалтера на всичката техника.. та не знам дали ако сетна някакви настройки ще се запазят.. все тая де.. днес ще гледам да видя какво точно съм си взел

-
Zeroday
- Автомобил:
- Двигател:
Zeroday написа:В 24 инчовия диапазон как стоят нещата ? Самсунг или Асус ? Нещо с качество и гаранция до 600лв
Колеги тука се изписа 100 тона СПАМ ама нищо по темата - избор...?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Zeroday написа:Zeroday написа:В 24 инчовия диапазон как стоят нещата ? Самсунг или Асус ? Нещо с качество и гаранция до 600лв
Колеги тука се изписа 100 тона СПАМ ама нищо по темата - избор...?
Zoran и аз потвърдих - SAMSUNG SM-P2370
А за 24" - SAMSUNG SM-T240
Цената на Т-240 май не е актуална и последно мисля го гледах за по-малко пари така, че трябвва да се провери.
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Колеги, ако искате нещо по-качествено от TN матрица за сравнително малко пари, то насочете вниманието си към някой от тези два модела:
22" Dell 2209WA - цена 485 лв. с IPS матрица. -> http://www.pro-bg.com/product/category/23/id/5325/
22" HP LP2275w - цена 650 лв. -> http://www.pro-bg.com/product/category/23/id/5166/
Преди няколко седмици се сдобих с горепосочения Dell. Преди него бях с 17" iiYama CRT, от който останах много доволен. Смея да твърдя, че Dell-a не му отстъпва по качество на картината, което за един монитор с TN матрица е непостижимо
А го ползвам с фабричните му настройки
Ето и ревюто на Dell-a: http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... 209wa.html
22" Dell 2209WA - цена 485 лв. с IPS матрица. -> http://www.pro-bg.com/product/category/23/id/5325/
22" HP LP2275w - цена 650 лв. -> http://www.pro-bg.com/product/category/23/id/5166/
Преди няколко седмици се сдобих с горепосочения Dell. Преди него бях с 17" iiYama CRT, от който останах много доволен. Смея да твърдя, че Dell-a не му отстъпва по качество на картината, което за един монитор с TN матрица е непостижимо
Ето и ревюто на Dell-a: http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... 209wa.html
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”