Глобул и Германос-сключен договор-въпрос

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Re: Глобул и Германос-сключен договор-въпрос

Мнениеот tisho_tch » Сря 23 дек 2009 20:27

Ще се повторя но чл.55 ал.2 не се отнася към твоя случай и не виждам смисъл да го използваш в жалбата.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 дек 2009 21:21

tisho_tch написа:Ще се повторя но чл.55 ал.2 не се отнася към твоя случай и не виждам смисъл да го използваш в жалбата.

При положение ,че страните по договора са баща ми и "Космо Мобайл България",за което ме увери и управителят на магазина,Германос се явява посредник,а не доставчик на услугата :idea:
Чл. 48. (1) Договор за продажба от разстояние е всеки договор, сключен въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки или предоставяне на услуги, при която от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.
Така както аз виждам нещата,изобщо липсва физически контакт между страните така че,договорът си е за продажба от разстояние :wink:Естествено,не съм юрист и не разбирам кой знае колко от право...

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 23 дек 2009 22:05

Ако наистина управителя на магазина те е уверил че не са доставчик

Значи със сигурност те имат опция в системата за прекратяване на договора !!!! За която си длъжен да настояваш за да не изтървеш срока, не изключвам да се опитват да те баламосват за да те забавят.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 дек 2009 23:19

И аз първо за това се сетих :) Имам копие от жалбата с дата на подаване, печат на офиса и подпис на управителя.Искрено се надявам да се свърши работа навреме,докато съм още тук в БГ иначе и аз не знам-адвокати,разправиии...и то за нищо пари :screwy Смешното е че съм недоволен от Ментел ,чиито абонат съм от 11 години,заради една постановка с роуминг тарифите и мислех да си прехвърля номера точно на Глобул...допреди 2 дни mhihi

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 07 яну 2010 15:40

Колега, какво стана с жалбата ти?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 19 яну 2010 16:44

[quote="rosy"]Колега, какво стана с жалбата ти?[/quote
Няма отговор още...

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Сря 22 дек 2010 21:47

С ясното съзнание че събуждам темата от зимен сън, мисля да попитам колегата: Какво стана с жалбата има ли резултат. За голямо съжаление и аз съм в почти същата ситуация. Баща ми човечеца отишъл в офис(франчайз) на глобул да си заплати сметката - скромната сума от 5лв. и се пребира с нов 2 годишен договор и домашен телефон :banghead: . Чудя се до кога тези нагли типове (не казвам търговци, защото познавам много почтенни хора-търговци, които заради единия коледен бонус не биха подвели когото и да било). Смея да твърдя че моят случай си е чисто подвеждаща реклама, защото мацката ясно е разбрала че в нас имаме домашен телефон от виваком, и не би ли било по-логично да предложи пренос на номера от колкото направо нов абонамент?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 22 дек 2010 22:16

И аз преди няколко дена се карах с ментелците!Договора ми изтича януяри и исках да не се подновява автоматично,като трябва да подам молба(заявление) за това един месец преди да изтече!Като отидох и им казах за каво иде реч и г-цата почна да ми обяснява колко ще изпусна ако не подпиша нов договор,направо страхотна оферта!Обърнах се на другата стран и изобщо не я слушах!Казах и че искам да подам молба!След 15-20 минутно обяснение на различните промоции реши да изпълни молбата ми!Да,ама обаче системата им се оказа че не работи!Ела утре!Отивам на другия ден системата пак не работи,трябвало да изчакам!Чаках аз,но получих важно тел. обаждане и трябваше да тръгвам!Отивам на третия ден и системата пак не работи и пак трябваше да слушам за различните промоции!Категорично им казах че не ме интересуват,но мацката не спря докато не повиших тон накрая!Чаках и се смях повече от един час!Не може да си представите,колко недоволни клиенти имаше и как се караха!По едно време ми беше доста забавно как ги псуваха и ругаеха!Накрая не издържах и както кротко си чаках на едно диванче отидох да се разправям с тях за неработещата им система от няколко дена и накрая склониха и се наложи да пиша молба собственоръчно!Ще видим дали ще ми се поднови договора,защото не се сетих да им искам някакъв входящ номер или нещо такова!
И доката чаках там забелязах как тези педе...и удариха кюравото с тези регистрации на примите!Масово хората идваха да си спрат картите,но или договора им беше вече преподновен или бяха се подписали на договор за 2 години!Всичките бяха набутани с апарати за по 10-20лв и супер гадни договори с голями такси!Страшно много съм недоволен от ментел!
Доката днес ходих във виваком да спирам пак телефон!Нечовешки учтиви девойчета!Страшно доволен!Няма да ми досаждат!Попитаха ме културно дали искам да разбера за промоциите им,аз отказах и толкова!Обслужиха ме,тормозух ги да ми показват разни телефони и накрая си отидох!Много съм доволен от тях!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 22 дек 2010 22:23

k_garchev написа:Доката днес ходих във виваком да спирам пак телефон!Нечовешки учтиви девойчета!Страшно доволен!Няма да ми досаждат!Попитаха ме културно дали искам да разбера за промоциите им,аз отказах и толкова!Обслужиха ме,тормозух ги да ми показват разни телефони и накрая си отидох!Много съм доволен от тях!

Колега, тези са същите обирджии. Три месеца спирам домашен телефон, единия път системата им не работеше. На другия месец, уж платих всичко, и беше спрян. Дойде ми нова фактура :screwy .Наложи се пак да се ходи, не беше спрян, подадох молба и накрая го спряха. Пълен фарс :screwy

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 22 дек 2010 23:01

bnick написа:
k_garchev написа:Доката днес ходих във виваком да спирам пак телефон!Нечовешки учтиви девойчета!Страшно доволен!Няма да ми досаждат!Попитаха ме културно дали искам да разбера за промоциите им,аз отказах и толкова!Обслужиха ме,тормозух ги да ми показват разни телефони и накрая си отидох!Много съм доволен от тях!

Колега, тези са същите обирджии. Три месеца спирам домашен телефон, единия път системата им не работеше. На другия месец, уж платих всичко, и беше спрян. Дойде ми нова фактура :screwy .Наложи се пак да се ходи, не беше спрян, подадох молба и накрая го спряха. Пълен фарс :screwy

Явно си зависи от офиса и от конкретния служител!С мен бяха много учтиви и разбрани!"Оправиха ме"(не точно така :Mr Green Fun ),издадоха ми и документ и готово!Сравнение с другите офиси на конкурентните оператори,които посещавам направо са чудесно!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 23 дек 2010 10:00

Недей стоя ами отивай в Ментел ,защото ти гарантирам ,че"молба не си подавал".Ял съм го това и с Мтел ...добре че бях отишъл месец и половина по рано и като оставаше месец пак отидох/нещо ме бутна/.Имаше само вдигнати рамене ,никой нищо не знаеше за молбата,в системата я нямало.....Така се извиках на една мацка ,че главата едва не опря тавана от скока и изведнъж се оказа ,че била в "Другата система" за която никой до момента не се бе сетил.Така че ......заминавай.
Доволен съм от Виваком но и те правят същите номера - и там имах подобен случай.Затова сега имам 3 изтекли договора за мобилни услуги от тях и те ми се молят с некви промоции ,отстъпки и телефони да преподпишо договор ....но аз Не.Много ме кефи изражението им когато след толкова предложения им кажа - Не .Благодаря.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 23 дек 2010 10:50

mely написа:Недей стоя ами отивай в Ментел ,защото ти гарантирам ,че"молба не си подавал".Ял съм го това и с Мтел ...добре че бях отишъл месец и половина по рано и като оставаше месец пак отидох/нещо ме бутна/.Имаше само вдигнати рамене ,никой нищо не знаеше за молбата,в системата я нямало.....Така се извиках на една мацка ,че главата едва не опря тавана от скока и изведнъж се оказа ,че била в "Другата система" за която никой до момента не се бе сетил.Така че ......заминавай.
Доволен съм от Виваком но и те правят същите номера - и там имах подобен случай.Затова сега имам 3 изтекли договора за мобилни услуги от тях и те ми се молят с некви промоции ,отстъпки и телефони да преподпишо договор ....но аз Не.Много ме кефи изражението им когато след толкова предложения им кажа - Не .Благодаря.
Вече е късно да ходя пак!Договора ми изтича на 21 януяри 2011!Така че май ще гризна дръвчето,ако е така както казваш!Ама тогава направо им отивам в офиса и си взимам едим комп. под рамо и си тръгвам!

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Чет 23 дек 2010 13:38

Проблема е изцяло в служителите в магазините, навярно наистина имат таргети и получават бонуси ако ги преизпълнят. А те са готови на всичко за да го направят.Това са рядка порода хора, които не съзнават какво вършат и причиняват на хората за единия петтак :screwy :screwy :screwy Аз не бих могъл така. Все пак в бизнеса трябва да има коректност. Тази измислена фирмичка, която няма да и споменавам името ме загуби безвъзвратно като клиент (като се замисля че регулярно всеки месец съм ги посещавал, чак death ) смятам да се постарая за дапозная със случая възможно най-много хора. Какво се оказа на практика имам два варианта:1. Плащам като поп неустойките в размер на 117,60лв и приключвам. 2.След 6 месеца местя телефона на село където операторЪ няма обват и след някой друг ден подавам молба за прекратяване на договора поради невъзможност за предоставяне на услугата в даденото населено место :dummy: . Дали ще мине номера не знам, но трябва да се опита.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 23 дек 2010 18:16

icoico написа:Баща ми,човек на 68 години и абсолютно бос на тема телефони отишъл да си купува батерия за ГСМ в някакъв магазин(по това време бях извън БГ).Оттам бог знае защо го насочили към Германос,офиса в Младост 1А.Където любезен мазен консултант го убедил ...

В същия магазин по същия начин са излъгали и майка ми. Подозирам, че и човека е същия, мръсника заслужава един як кютек :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
НЕ ХОДЕТЕ в Германос, по-големи мизерници от тия няма. :не:

Потребителски аватар
itiswhatitis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itiswhatitis » Чет 23 дек 2010 18:47

Колеги, като бивш дългогодишен служител на споменатата фирма за мобилни услуги ще ви кажа само едно - четете много внимателно (по няколко пъти, ако е необходимо) това, върху което трябва да положите подписа си!!!

Понякога трябва дори да се попълни и запис на заповед, което е наистина изключително важен документ!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”