Здравейте,
Купих си рутър tplink wr740n който по теория трябва да прави 150Mbps. защото подържа стандарта IEEE 802.11n на 3 дена е
http://www.tp-link.com.au/products/deta ... R740N#spec .
Но или незнам как да го настроя или имам някакъв проблем с него.
А именно проблема се състои в това че връзката през WiFi е ужасно бавна едвам достига 6-7 Mbps.
Когато се вържа посредством кабел скороста достига ~100Mbps.
Какви настройки/промени съм му направил до момента:
1. Започнах с фърмуера сложен е най актуалният за модела;
2. Сменям и пробвах 3'те препоръчителни канала( 1, 6, 11 ), наоколо има много безжични мрежи но моят сигнал е над всички останали и не мога да видя някой да ме заглушава.
3. ( Може би тук в тази точка е истината ) Пробвам 2'та "Mode" "11 b/g/n mixed" mode и "11 n only".
- Имаме 2 лаптопа вкъщи 1'вият вече е морално остаряла тошиба който при настройка на "11 n only" не може да се върже към рутера. 2'рият е служебен и е сериозна машина всички тестове и настройки се правят от него като при него който и mode да избера се връзна но интерната е ужасно слаб.
- Когато избера "11 b/g/n mixed" старата машина се връзва към него без проблем но отново скороста е ужасна.
- Избирам 11 n only и разкачвам старата машина от всичко кабел ви-фи. Връзвам се с новата но отново скороста е максимум 7 Mbps.
Друго не съм пипал освен разбира се сигурността е WPA2/personal и AES.
Не мога да разбера в какво може да е проблема. Аз този рутър го купих защото имах същият проблем с един Thompson който правише магарии като не пускаше старата машина да се върже. Знам, че тп-линка не е цвете за миришене но съм чел хората го ползват по 1-2 години без да имат проблеми и си държат повече от половината скорост от каквото им е пуснато на кабела.
Моля за мнения какво друго мога променя настроя че да мога да обикалям вкъщи с интернет връзка на не като пинокио вързан за кабели.
Благодаря!