Безжичен интернет .... Проблем

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Безжичен интернет .... Проблем

Мнениеот Winner25 » Чет 24 юни 2010 13:45

И аз имам проблем с безжичния интернет.
Ползвам лаптопа в съседна стая на тази в която е рутера. Сигнала винаги е на макс. В най лошия случай липсва една чертичка :) На няколко пъти обаче сигнала се губи. Става много слаб и трудно се свързвам, ако се свържа няма нет.
Пробвал съм да рестартирам рутера, правя му наново настройките, рестартирам мрежовата карта, стартирам компютъра под друга операцинна система - няма резултат.
Ако се преместя в стаята в която е рутера всичко е наред :roll:
След известно време(час-два) всичко се оправя :shock
Рутера е Tenda w541r.
Къде е проблема? И може ли да бъде решен или да си чакам mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 24 юни 2010 21:23

На първо място в рутера. Много такива дефектирали съм виждал. Като казвам дефектирали, визирам, че нещо не им работи като хората. Тая марка изобщо съветвам всички да я отбягват, тук някой търговец беше наводнил пазара с такива, та големи боклуци излязоха повечето от тях. Понеже съм в аварийна група на интернет доставчик и ги казвам от опит тези неща. И моят рутер е евтин Д-линк, ама досега не ми е създавал ядове от никакво ествество.
Другият възможен вариант е да има много радио-сигнали покрай теб. Пробвай да му смениш канала и да видиш дали ще прави пак така. Щото ефирът е блъскан с какво ли не вече и някои пречат на останалите устройства и така.
Толкоз от мен

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 25 фев 2011 17:13

Пак проблем, с новия лаптоп на жената HP 6730 S
Има си интернет като пъхна кабела, но wireless няма или по тично не отваря страници, но скаипа си бачка.
Това и в тях и в моя офис.
Някакви идей ? :horror:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 25 фев 2011 21:06

а пингва ли се например: ping abv.bg , или ping yahoo.com ?
ако не се пингват тези и други сайтове, това е DNS проблем, и ще трябва да провериш настройките на DNS-а на безжичната карта. На скайпа DNS не му требе...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 25 фев 2011 22:16

Да DNS-те бяха...
беше написан някъв днс, аз просто му дадох да си го вземе автоматично :)
Благодаря
:beer

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Безжичен интернет ....

Мнениеот bobocamaro » Пет 25 фев 2011 22:56

shotik написа:Аз искам да ми обясните ,дали може към Nokia 5230 да се прикачи външен модул ..

Привет, колега. Ровейки попаднах на тази тема. Хвърли и едно око, но са много неизвестните. И аз не попаднах на конкретен модел модул, за целта :(

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 02 апр 2013 10:38

Здравейте,

Купих си рутър tplink wr740n който по теория трябва да прави 150Mbps. защото подържа стандарта IEEE 802.11n на 3 дена е http://www.tp-link.com.au/products/deta ... R740N#spec .
Но или незнам как да го настроя или имам някакъв проблем с него.
А именно проблема се състои в това че връзката през WiFi е ужасно бавна едвам достига 6-7 Mbps.
Когато се вържа посредством кабел скороста достига ~100Mbps.
Какви настройки/промени съм му направил до момента:
1. Започнах с фърмуера сложен е най актуалният за модела;
2. Сменям и пробвах 3'те препоръчителни канала( 1, 6, 11 ), наоколо има много безжични мрежи но моят сигнал е над всички останали и не мога да видя някой да ме заглушава.
3. ( Може би тук в тази точка е истината ) Пробвам 2'та "Mode" "11 b/g/n mixed" mode и "11 n only".
- Имаме 2 лаптопа вкъщи 1'вият вече е морално остаряла тошиба който при настройка на "11 n only" не може да се върже към рутера. 2'рият е служебен и е сериозна машина всички тестове и настройки се правят от него като при него който и mode да избера се връзна но интерната е ужасно слаб.
- Когато избера "11 b/g/n mixed" старата машина се връзва към него без проблем но отново скороста е ужасна.
- Избирам 11 n only и разкачвам старата машина от всичко кабел ви-фи. Връзвам се с новата но отново скороста е максимум 7 Mbps.

Друго не съм пипал освен разбира се сигурността е WPA2/personal и AES.

Не мога да разбера в какво може да е проблема. Аз този рутър го купих защото имах същият проблем с един Thompson който правише магарии като не пускаше старата машина да се върже. Знам, че тп-линка не е цвете за миришене но съм чел хората го ползват по 1-2 години без да имат проблеми и си държат повече от половината скорост от каквото им е пуснато на кабела.

Моля за мнения какво друго мога променя настроя че да мога да обикалям вкъщи с интернет връзка на не като пинокио вързан за кабели.

Благодаря!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 02 апр 2013 13:13

Хубаво е да го направиш само на B/G

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 02 апр 2013 13:27

Имаш ли идея защо след като съм изключил всички конекции към рутъра при 11 n only пак е същата работа с новата машина?
П.С. вифи то на новата машина е : Intel(R) Centrino(R) Ultimate-N 6300 AGN по теория трябва да държи връска до 450 Mbps.

Това не съм пробвал да го оставя на B/G mixed така или иначе сега неможе да вдигне повече от 7 Mbps.
Ако има резултат довечера, ще пиша.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 02 апр 2013 13:29

НАй-добре,като си пред машината и ползваш нещо закачено на безжичната :icon_lol
Моят даваше само 65мб,докато не му сменихме с Жорката дрейвера :mhihi

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 02 апр 2013 13:58

На работа като вържа към безжичната мрежа стига до скорости над 100 мб. (вски път различно).
Не мисля, че е проблема в лаптопа. Все чета някакви публикации как ако имаш едно устройство с Г ти е убивало скоростта на цялата мрежа.
За това и правих тези тестове като изключа старата машина от всичко но уви. Само си спомням, че 1'вият път когато настройвах рутъра бях на 30 см. от него, пуснах тест и стигна заветната скорост от 20 Мб.
Далеч съм от мисълта да подържам това което ми идва по кабела ( 150 Мб. ) по безжичната ама смотания рутър поне половината да изкара.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 02 апр 2013 21:05

Къде я мериш тая скорост!?
Защото аз с 300 мегабитова безжична карта на лаптопа и точно 150 мегабитов тъп линк при 80 мегабита от доставчика си ги постигам без проблем при сваляне на торент. На спийдтест сайта, известния ги стига тия мегабити само към някои бг сървъри.
Остави го бгн миксед рутера и махни защитата на безжичната мрежа, това на тия рутери съм забележил че ебава мамата на връзката, осебено ако е wpa2 оставено. Изключи от рутера и искането за пин код при свързване QSS май беше или нещо подобно.
Иначе WAN порта е 100 мегабитов и по висока скорост от тази не може да очакваш

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 02 апр 2013 21:15

Пробвах с всички стандарти Б/Г/Н миксирано, само по един от стандартите, изключих всички останали машини наблюдавам честотите на комшиите аз съм над всички останали. Накрая скорост на сваляне успях да подкарам 8 Мб. с кабел 100 Мб.
Скороста я меря в www.speedtest.net.

Не виждам какво повече да направя ще ме побърка този рутър.
- Слагам старият Томсън същата работа;
- Драйверите на на безжичната мрежа на лаптопа са последните;

Утре като последна надежда ще преисталирам драйверите на на безжичната мрежа защото на работа от 1 месец само с кабел се връзвам.
Не виждам какво повече може да се направи, смотаният китаец не предлага повече опции по ВиФи'то.
Ако не се оправи ще го върна в магазина няма смисъл стандарт Н да ми държи такава скорост.
Изгубих тук 3 дена в четене и 563 рестартирания.

А някой да е слагал DD-WRT на бръснат китаец ?

http://joeyiodice.com/converting-tp-link-tl-wr1043nd-to-dd-wrt

Дали си заслужава още 4 дена четене?

gerardiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gerardiro » Вто 02 апр 2013 21:28

1. Махни аваст антивирус
2. Този рутер над 50 безжично не качва при наличие на други мрежи
3. Виж в статус на безжичната връзка какво пише на двете машини като се вържат. Ако работят на g ще пише скорост 54, от които макс постигуеми са 22

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 02 апр 2013 23:30

gerardiro написа:1....
2. Този рутер над 50 безжично не качва при наличие на други мрежи
3.......

В предишното си мнение споменах, в службата са 3 точно такива рутера 150 мегабитови, първия си е рутер, другите са настроени да работят като суичове, и трите си имат безжични мрежи, със сигурност съм правил 80 мегабита или 6,5-7 мегабайта сваляне на торент от маймундата безжично и на трите рутера. Спийд теста зависи от много фактори и не винаги е точен и зависи от хиляди фактори.
Направи му ресет до заводските настройки и му направи само връзката с доставчика и пробвай.
Ако нета ти е от близу, понякога тука е ми се е случвало при неправилен МАС адрес да прави подобни въртели, т.е след заводските настройки клонирай МАС адреса с който си бил преди да сложиш рутера.
ДДВРТ за точно тия рутери, слагал съм и на трите в службата, поне при мен доста по- бъгаво работеха и по- често забиваха отколкото с оригиналния фърмуер

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”