Mac OS впечатления.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Mac OS впечатления.

Мнениеот Ivailo » Съб 26 юни 2010 16:00

Уф айде пак mhihi
Има една поговорка, която я променям малко според професията ми:
"Като се знам какъв съм програмист ме е страх да отида на лекар"
Значи уиндоуса се бози след 1 година неминуемо, ако щеш кво щеш прави на тоя комп. Точка. Не повече, не по-малко, точно на 365-тия ден започва да работи срещу тебе mhihi
Сам виждаш процентите потребление на мак срещу РС.
Сега си направи сметката колко по-голямо търсене за всякакъв софтуер има.
Куцо и сакато пише софтуер. Ама тва че тоя току що се научил да напише "Hello world" не му пречи следващата програма да върши още по-малоумна дейност, да се инсталира и.. ъъ.. да забрави да направи деинсталатор. Или да си чисти регистрите. Щото той си пише софтуера, щото знае, че ще му потрябва. А не мисли, че на пешо хич не му харесва таа пущина и иска час по-скоро да я разкара от компа си.
Също така - колко вируси се пишат за win? А колко за mac?
Win си върви барабар с най-скапания браузър в света - internet explorer.
Е, наблюдавал съм поведението на човек, който си говори на "вие" с компютрите, когато гледа някой сайт или инсталира програма.
Та независимо какво съобщение излезе на екрана се цъка:
Next, Yes, Continue, OK и т.н.
БЕЗ въобще да погледне кво пише.
Ама тва дали пише "искаш ли да инсталираш супер новия ми вирус" или "ти хубаво искаш ICQ, ама сигурен ли си, че не искаш и ICQ toolbar, също така да ти сложим началната страница на icq.com, па ако може и търсачката да ти е на icq.com" и в един момент осъмваш с 13 нови туулбар-а в експлоръра, както и n на брой абсолютно безполезни за теб инсталирани програми, които ей така, за всеки случай, се стартират всеки път като си пуснеш компютъра.

Разбираш ли къде са основните проблеми?
Некадърни потребители
Некадърни програмисти

Проблема не е в РС-то, а в задклавиатурното устройство.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Съб 26 юни 2010 17:20

ISRalien написа:Проблема не е в РС-то, а в задклавиатурното устройство.

Спор няма. Дори бих казал, че XP е доста идиото-устойчива ОС и за да я прецакаш ти е нужен талант. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 26 юни 2010 17:57

ISRalien написа:Значи уиндоуса се бози след 1 година неминуемо, ако щеш кво щеш прави на тоя комп. Точка. Не повече, не по-малко, точно на 365-тия ден започва да работи срещу тебе mhihi

Да ти покажа ли Windows 98 инсталира през 2000-та година, който се ползва все още _всеки ден_ (през целият период) и още функционира? Иначе скапването става по 2 причини: 1) инсталиране на всички възможни боклучиви програми и най-вече "кракове", които уж не правят нищо странично; 2) използване на голям по размер буфер за кеш на браузъра + непочистена папка с временни файлове.

ISRalien написа:Win си върви барабар с най-скапания браузър в света - internet explorer.

Защо вадиш личното си мнение като нещо всеизвестно и доказано? Ползвам интернет от времето на Netscape 3 с Windows 3.11. Сигурно си го чувал - може и да си го пипвал за 2-3 минути - е, аз съм го ползвал няколко години. Преди версия 4.0 на IE, Netscape определено водеше съвернованието. След това започна прогресивно да губи. Да ми твърдиш колко скапан браузър е IE (сигурно спрямо Firefox?) е лично твое мнение с претенции за световен стандарт.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 26 юни 2010 18:41

Колега, пак ми прочети мнението и се замисли дали в цитата, даден от теб, няма случайно някаква ирония :)
Относно IE - говоря от 3-годишния си опит като уеб програмист и 12-годишния си опит в интернет като цяло. Работил съм също с netscape (navigator), firefox, opera, chrome, safari и още дузина браузъри за мобилни телефони... Точно стандартите ли зачекна mhihi дето MS отричат все дето е прието от W3C и казват, че тяхното ще е. Всичките ми колеги са на мнението, че IE трябва да се забрани със закон.
Не казвам, че съм някакъв експерт, ама очевадното си личи ебаси...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 27 юни 2010 13:54

Точно това е проблема. XP няма нищо вградено и трябва всичко сам да инсталираш. А по-начинаещите не знаят какво, откъде и как да качат за да стане правилно. Почти всяка програма като я изтриеш остава много боза след себе си. Само като видя че на всяки втори комп който е инсталиран ботовската има : Daemon Tools Toolbar, search engine, homepage; Flex Type death ... няма антивирусна или не се ъпдейтва.; поне 10GB бекъп на ъпдейтите и System Restore; поне 2-3GB Temp; яко фрагментация ... Попринцип обикновения потребител изобщо не би трябвало да знае че има такива неща като Temp и дефрагментиране и ОС трябва да си се грижи за тях. Теоретично има хора дето по 10 години не преинсталират, но на практика повечето компютри са като този, описан в предното изречение и ако не са последен модел с два пъти повече мощност, отколкото им трябва, работят бавно и тегаво.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 28 юни 2010 8:21

До тук добре, и като гледам народа не се е изтрепал да пльоска на РС-тата МАС OS x86, не зависимо от това че уж била по-по-по-най. А продължава да перка с бъгавия виндофс на чичко Били, а някои ентусиасти и на други OS. В крайна сметка го повтаряме за милионен път - всичко си зависи най-вече от задклавиатурното устройство...

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Чет 19 авг 2010 4:03

Влязох в час много Бързо:)
Благодаря на всички отзовали се:))))) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 19 авг 2010 20:38

и как е?

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Пет 20 авг 2010 15:43

:)))
Колега за Мака ли ме питаш как е?

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 20 авг 2010 20:05

за мак ос-та

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Съб 21 авг 2010 12:16

еми много ми е добре:)
аз съм от доста време с него просто се получи лек фал и някои програми бяха изтрити но си ги възтанових -Безплатно естествено:)
на мене чесно казано не ми се занимава повече с Уиндоус:)

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Съб 21 авг 2010 12:24

theultimate написа:Точно това е проблема. XP няма нищо вградено и трябва всичко сам да инсталираш. А по-начинаещите не знаят какво, откъде и как да качат за да стане правилно. Почти всяка програма като я изтриеш остава много боза след себе си. Само като видя че на всяки втори комп който е инсталиран ботовската има : Daemon Tools Toolbar, search engine, homepage; Flex Type death ... няма антивирусна или не се ъпдейтва.; поне 10GB бекъп на ъпдейтите и System Restore; поне 2-3GB Temp; яко фрагментация ... Попринцип обикновения потребител изобщо не би трябвало да знае че има такива неща като Temp и дефрагментиране и ОС трябва да си се грижи за тях. Теоретично има хора дето по 10 години не преинсталират, но на практика повечето компютри са като този, описан в предното изречение и ако не са последен модел с два пъти повече мощност, отколкото им трябва, работят бавно и тегаво.

Това е така, но компютърът е като колата - трябва му поддръжка. Не всеки е нужно да знае как и какво се прави, за да работи добре. Ако не разбираш - намираш си някой, който да го върши вместо теб.

Иначе впечатленията ми за MacOS са много добри, но така и не можах да свикна с нея. То общо взето като почнеш с нещо и с това работиш основно.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 23 авг 2010 9:07

Въпрос и на навици донякъде. Но навиците са колкото полезни, толкова и вредни понякога. Жинътъ в къщи, всеки път като не й се опресни някой сайт след 2-3 клика, изпада в неистов рестартиращ бяс, и почва да рестартира де що има техника в къщи. :Mr Green Fun :screwy :063: И това от тъпия виндофс на чичко Били. Е, нема такава мъка просто.

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Вто 12 окт 2010 15:52

Колеги моля помагаите...поръчах грешен адаптер ако някои има нужда от същия модел нека пише
viewtopic.php?f=47&t=225948&p=2511376#p2511376

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 12 окт 2010 16:06

dangi_ написа:Влязох в час много Бързо:)
Благодаря на всички отзовали се:))))) :Mr Green Fun

Не съм чел цялата тема НО - мойте впечатления са крайно лоши 9 месеца с този боклук така и НЕ намерих нищо качествено в тях, 2 пъти се скапа и подръжката е отвратителна.. Мноо кинти за нищо а беше уж някакъв модерен.. :не: :не:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”