Има една поговорка, която я променям малко според професията ми:
"Като се знам какъв съм програмист ме е страх да отида на лекар"
Значи уиндоуса се бози след 1 година неминуемо, ако щеш кво щеш прави на тоя комп. Точка. Не повече, не по-малко, точно на 365-тия ден започва да работи срещу тебе

Сам виждаш процентите потребление на мак срещу РС.
Сега си направи сметката колко по-голямо търсене за всякакъв софтуер има.
Куцо и сакато пише софтуер. Ама тва че тоя току що се научил да напише "Hello world" не му пречи следващата програма да върши още по-малоумна дейност, да се инсталира и.. ъъ.. да забрави да направи деинсталатор. Или да си чисти регистрите. Щото той си пише софтуера, щото знае, че ще му потрябва. А не мисли, че на пешо хич не му харесва таа пущина и иска час по-скоро да я разкара от компа си.
Също така - колко вируси се пишат за win? А колко за mac?
Win си върви барабар с най-скапания браузър в света - internet explorer.
Е, наблюдавал съм поведението на човек, който си говори на "вие" с компютрите, когато гледа някой сайт или инсталира програма.
Та независимо какво съобщение излезе на екрана се цъка:
Next, Yes, Continue, OK и т.н.
БЕЗ въобще да погледне кво пише.
Ама тва дали пише "искаш ли да инсталираш супер новия ми вирус" или "ти хубаво искаш ICQ, ама сигурен ли си, че не искаш и ICQ toolbar, също така да ти сложим началната страница на icq.com, па ако може и търсачката да ти е на icq.com" и в един момент осъмваш с 13 нови туулбар-а в експлоръра, както и n на брой абсолютно безполезни за теб инсталирани програми, които ей така, за всеки случай, се стартират всеки път като си пуснеш компютъра.
Разбираш ли къде са основните проблеми?
Некадърни потребители
Некадърни програмисти
Проблема не е в РС-то, а в задклавиатурното устройство.