Як монитор
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Як монитор
За делла почнах да разпитвам реално, силно противоречиви мнения. Ейсъра доста го хвалят 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колегата явно има доста добър поглед върху пазара

Подкрепям препоръчания от него монитор!
Ако бюджетът бе 300 лв. - работата е ясна, но щом има желание за нещо по-добро, то този Дел е разумният компромис между цена и качество

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Много разбирачи, ех...
За такава сума само споменатия дел те урежда, не е кой знае на каква висота, но е съвсем ок за твоите нужди. НЕК забрави просто за под 600лв
За такава сума само споменатия дел те урежда, не е кой знае на каква висота, но е съвсем ок за твоите нужди. НЕК забрави просто за под 600лв
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
rosy написа:За делла почнах да разпитвам реално, силно противоречиви мнения. Ейсъра доста го хвалят
Е, напиши ги тия противоречиви мнения.
Идеята нали е информацията да е максимално много и максимално точна, за да се направи информиран избор.

В противен случай - който най-много ти хареса... може и на кило...

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Ни вопъл, ни стон...
Ако си купил нещо - похвали се.

Ако си купил нещо - похвали се.

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За Коледа ще да е, с коледната премия

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да използвам темата и аз,само че моя бюджет е 300 лв
Какво да е за тези пари или няма голямо значение-всичките са един дол дренки ??

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз за Дела лоши мнения не съм чул - за професионална работа е оптималния избор в момента, може да се намери малко по-евтино 2309, но и резолюцията му е по-малка.
За до 400лв всичките са с ТН матрици и се отива на гаранционни условия и конкретна бройка.
Лично аз мисля че за евтин монитор, в момента предимствата на ЛЕД подсветката са леко съмнителни - вероятността след 1-2 години да се появи неравномерност в осветлението е голяма.
За децата новогодишно купих Benq 2220HDP - заради усб хъбчето+3г гаранция, но в този ценови диапазон опираме най-вече до моментни предпочитания, не до някакви обективни преимущества.
За до 400лв всичките са с ТН матрици и се отива на гаранционни условия и конкретна бройка.
Лично аз мисля че за евтин монитор, в момента предимствата на ЛЕД подсветката са леко съмнителни - вероятността след 1-2 години да се появи неравномерност в осветлението е голяма.
За децата новогодишно купих Benq 2220HDP - заради усб хъбчето+3г гаранция, но в този ценови диапазон опираме най-вече до моментни предпочитания, не до някакви обективни преимущества.
Нов добър монитор е около 1000 лв.
Втора ръка отличен монитор е около 300-400 лв.
аз си купих такъв Dell 2007FP и съм много доволен - превъзхожда многократно като образ и екстри чисто новия ми Samsung 2032BW.
прочети примерно тук
http://www.retropcmania.com/2010/11/top-10-20-inch-lcd-monitors-part1.html
или в hardware.bg за видовете матрици и производителите им и тогава си избирай.
Втора ръка отличен монитор е около 300-400 лв.
аз си купих такъв Dell 2007FP и съм много доволен - превъзхожда многократно като образ и екстри чисто новия ми Samsung 2032BW.
прочети примерно тук
http://www.retropcmania.com/2010/11/top-10-20-inch-lcd-monitors-part1.html
или в hardware.bg за видовете матрици и производителите им и тогава си избирай.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Загледах класацията и забелязах, че са зачекнали HP LP2065, за който мога да споделя лични впеатления защото работех на такъв година и нещо.
Монитора има само един минус и това е, че е 4:3 формат останалото са само плюсове. Като цяло 65-та и 75-та серия монитори на HP не са за изпускане.
Монитора има само един минус и това е, че е 4:3 формат останалото са само плюсове. Като цяло 65-та и 75-та серия монитори на HP не са за изпускане.
radi_nrj написа:Монитора има само един минус и това е, че е 4:3 формат останалото са само плюсове.
Това не е минус, а плюс освен ако не го ползваш 90% за гледане на филми. Аз бих платил ако трябва двойна цена, но няма да взема широкоекранен.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Налага ми се да работя на няколко прозореца едновременно и в момента съм на extended desktop - Laptop + HP LP2445w. На широкоекранния 2 прозореца един до друг седят по-добре... е верно, че е с 4 инча по-голям от стария 2065 ама ама като картина е в пъти по-зле от него.
Като не ти стига на ширина един монитор 4:3 си вземаш 2 и имаш нужното поле. Важното че не губиш вертикала. За който не се е усетил още да разясня - широкоекранните не са "по-широки", а са "по-ниски" - т.е. нагоре са по-малки от нужното и затова минават за широки. Въпрос на гледна точка.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”