Енергоспестяващо устройство - мнения

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Енергоспестяващо устройство - мнения

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 31 дек 2010 19:12

Един написа: ...Как може цял живот да изобретяваш и да не можеш да намериш 4-5 хиляди лева да патентоваш ПОНЕ ЕДНО от многото си изобретения? Простото обяснение е, че всичките са абсолютно "сигурни", но не чак толкова, че да жертва свои пари ... Човек колкото по-малко знае, толкова е по-лесно да си помисли, че е направил откритие.

То повечето шарлатани които продават такива устройства, дето факат дявола от въздуха са такива, а и дипломите им са с неясен произход. Изобретенията им същата работа, не е ясно какво точно правят, и дали въобще правят нещо. То в чужбина имат патенти наши известни и неизвестни изобретатели, но там бирата е друга...

Колкото до патентоването на нещо, то и кредит да тегли, или заем да вземе от някой на ръка, след продажбата на патенти, или лицензи, ще го изплати за нула време. Това ясно като бял ден...

В крайна сметка няма нищо по-страшно от невежеството в действие - отнася се и за тези които продават анджакламите, и за тези които ги купуват.

Иначе и по статията от вестника има начин да бъдат хванати тези, на чиито електромери са монтирани такива дистанционни джавки. И то, точно и конкретно, и без да се отваря таблото, и без да се пипа нищо по него. А нашето законодателство няма и смисъл да го коментираме...

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Пон 03 яну 2011 16:11

Наистина има такива устройства, които вършат работа, но това едва ли е от тях :beer

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 06 яну 2011 16:18

Тези устройства се продават от 50 до 300 лв.
Отварял съм няколко такива...

Ако искате да си включвате кондензатори У кОнтакто, нЕма проблеми.
Но по-добре е да отидете и да си купите от някой ел. магазин за 2-10 лв няколко кондензатора.
Далеч по евтино е.

А още по-интересно и полезно е да ги ползвате за разреждане през Жената, когато не слуша.
Там икономията гарантирано е 99%. (лично изпробвано)

Навсякъде теорията, която развиват тези гении, се върти около фактора на мощност и неговата корекция.
Тази материя е обвита в мистерия и за това някой е започнал да я експлоатира и да печели пари от нея. - Евала!
Плацебото се продава най-лесно, а и на никого не вреди.....

Хората са го казали -- "Избийте балъците и Тарикатите сами ще умрат...."

Моите устройства са по 25лв. бройката, за една стая. :twisted:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 06 яну 2011 16:33

Ето едната страна на рекламната листовка:
Изображение
Има и графика - без у-вото синусоидата е назъбена, а след като се включи отскоците се оправят.
Склонен съм да повярвам, че по този начин може да се реализира икономия но не повече от 2-3 %. В листовката пише до 40%

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 06 яну 2011 21:31

Бошлаф майна,афиф работа ще да е :talk:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 07 яну 2011 9:10

същото го закачих на на контакт, който е в една верига с пералня, миялна, печка и прочие "силови" уреди. Според описанието дава видим резултат там където има ел. мотори като консуматори
нека дойде новата с/ка и ще споделя има ли ефект :)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Нед 23 яну 2011 16:30

One написа:същото го закачих на на контакт, който е в една верига с пералня, миялна, печка и прочие "силови" уреди. Според описанието дава видим резултат там където има ел. мотори като консуматори
нека дойде новата с/ка и ще споделя има ли ефект :)

:) Давай резултата колега! Вече има нови сметки на ЧЕЗ на сайта им. Чакам с нетъроение.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 25 яну 2011 13:41

Аз не разбирам как се спестява ел. енергия чрез премахване на моментните пикове?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 яну 2011 14:19

ila написа: :) Давай резултата колега! Вече има нови сметки на ЧЕЗ на сайта им. Чакам с нетъроение.

към този момент нямам още за януари сметка

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 25 яну 2011 18:33

JaDaWiN написа:Аз не разбирам как се спестява ел. енергия чрез премахване на моментните пикове?

Никак :D !
Най-много - плацебо ефект за електромера .

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 25 яну 2011 20:45

Те ЕРП-тата в момента май вадят някакви приблизителни сметки и си ги подравняват когато решат. Така че и да видиш добър "резултат" може да се покрие на другия месец. А може това да е тяхна стратегия за борба с измамниците - даже може те да продават тия устройства. Задържат ти сметката 2 месеца да се надъхаш, после пускаш всички печки и бойлера и печелиш джакпот.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 яну 2011 10:41

Taка
дойде сметката за януари

според нея ефект от уреде НЯМА !!!

ще изчакам следващия месец, като този път лично ще засека показанията на електромерите щот има огромна вероятност да са били отчетени предишния или този месец не физически, а по усмотрение - както много често правят имкасаторите, когато ги мързи или не са смогнали !!!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 08 фев 2011 10:36

http://www.x10ltd.com/ies.php
Цитат от друг форум:
"Тези цървули ми пълнят пощенската кутия със спам, възхваляващ продукта им, който уж намалявал на битовите консуматори до 30% от сметката им за ток...
Та ако на някой му мине през ума да пробва тоя боклук - не се лъжете. Има и други фирми, продаващи подобни устройства, които също имат нулев спестяващ ефект."
:beat_butt2

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Вто 08 фев 2011 18:15

Подариха ми такъв уред и вече месец от както е включен в мрежата, но резултат няма, поне не положителен. Ще изчакам и другия месец да видя как ще е хавата и ще споделя. Все си мисля, че едва ли ще ми спести повече от 20 "стинки" mhihi

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 08 фев 2011 18:21

fantomasss написа:Подариха ми такъв уред и вече месец от както е включен в мрежата, но резултат няма, поне не положителен. Ще изчакам и другия месец да видя как ще е хавата и ще споделя. Все си мисля, че едва ли ще ми спести повече от 20 "стинки" mhihi

Някой се е оттървал. :mrgreen: И толкова няма да ти спести ама виж да ти изхаби....диодите светят ли. mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”