Булсатком приемник и TV с едно дистанционно

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Re: Булсатком приемник и TV с едно дистанционно

Мнениеот naskogolf » Пет 06 яну 2012 15:21

Някой пребори ли сателитният приемник на виваком.

mikimi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mikimi » Вто 10 яну 2012 19:13

Здравейте, искам да попитам следното : прокарах си цифрова тв на булсатком и освен неудобството на двете дистанционии имам по- голям проблем два от телевизорите ми са grundig и трябва първо да включа телевизора, после да отида на тв и оттам с едно копче да стигна до ав като преди него има няколко опции. няма ли начин телевизора да запомня като го сложа веднъж на av. има и тв lg който си го запомня. Проблемът е, че възратсни хора работят с телевизора и това превключване им идва в повече.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 11 яну 2012 11:13

Здравейте,
И аз си взех вчера от Lidl универсалното дистанционно, добре изглежда на външен вид, към него има и книжка с кодове на много знайни и незнайни марки TV-та, но за NEO няма. :banghead: Някой дали знае кодовете за NEO TV CRT, 25 инча, ако има значение? Пробвах няколко пъти със сканиране, запомням кода, но работят само бутоните за каналите, този за звука не бачка.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 11 яну 2012 12:06

Ми настрой си ги другите има упътване как става,няма да има ядове,важното че е захапало на някой код,то идеално щастие няма :да:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 11 яну 2012 13:05

Ljubon написа:Здравейте,
И аз си взех вчера от Lidl универсалното дистанционно, добре изглежда на външен вид, към него има и книжка с кодове на много знайни и незнайни марки TV-та, но за NEO няма. :banghead: Някой дали знае кодовете за NEO TV CRT, 25 инча, ако има значение? Пробвах няколко пъти със сканиране, запомням кода, но работят само бутоните за каналите, този за звука не бачка.

Като не заработят всички бутони даваш да сканира отново то тръгва от последния код нататък и така докато намериш съвпадение или докато не свърши обхватът.Ако пак не стане и свърши обхватът ще трябва да си запаметиш ръчно липсващите бутони.
За колегата с грундиг тв то имах един голдстар който беше така трябва ръчно да минеш на AV но беше лесно щото има отделен бутон на дистанционното.Ако има настройка тя е в настройките на тв то да запомни и да минава на AV.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 11 яну 2012 21:35

MITKO_DVD написа:Ми настрой си ги другите има упътване как става

fox_vt написа: трябва да си запаметиш ръчно липсващите бутони.

Мерси колеги, ръчното запаметяване поединично на всеки бутон работи безотказно. Като начало прехвърлих от стандартното на универсалното най-често ползваните бутони. :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 14 яну 2012 12:25

То пък специално за ТВ и приемника на цифровата да си купя универсално дистанционно ми се вижда малко прекалено като се има предвид че дистанционното на ТВ-то се ползва веднъж на ден с един бутон /за включване/ и се забравя за него,от там нататък всичко е с дистанционното на приемника ! Вече ако някой се е заринал с техника и ползва поне 4 дистанционни е друга бира :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 14 яну 2012 13:24

Stivi написа: Вече ако някой се е заринал с техника и ползва поне 4 дистанционни е друга бира :beer

... Или пък оригиналното дистанционно е счупено/износено и не ти се дават луди пари за ново, оригинално, ако въобще може да се намери. :да:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Съб 14 яну 2012 14:14

Stivi написа:То пък специално за ТВ и приемника на цифровата да си купя универсално дистанционно ми се вижда малко прекалено като се има предвид че дистанционното на ТВ-то се ползва веднъж на ден с един бутон /за включване/ и се забравя за него,от там нататък всичко е с дистанционното на приемника ! Вече ако някой се е заринал с техника и ползва поне 4 дистанционни е друга бира :beer

Всъщност не е така освен както каза колегата за счупено дистанционно(едното ми е за тази цел взето)другото е че при усилен на 30 звук на тв се чува един гаден брум.И понеже някои канали са по тихи от други се налага да си усилиш тв над 30 и приемника на 100 за да чуваш,това за някои канали.За други си намаляш тв и си усливаш само с приемника,а и жената заспива със вкл тв така че се ползва и бутон SLEEP и като добавим купуването и сменянето само на две батерии вместо 4 mhihi mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 14 яну 2012 14:30

fox_vt написа:другото е че при усилен на 30 звук на тв се чува един гаден брум.И понеже някои канали са по тихи от други се налага да си усилиш тв над 30 и приемника на 100 за да чуваш,това за някои канали.

Имаш проблем с някой от уредите или с кабела,ако всичко е нормално брум не се получава ! Ако все пак има такъв във форума на Булсатком има теми какво да се направи за да изчезне ! Вече ако си на цифрова кабелна а не на сателит проблема може да е в мрежата на оператора и аз съм го ял този преди да ги разкарам и да мина на Булсат !!

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Съб 14 яну 2012 16:29

Проблема ще да е в кабела щото като го размърдам се усилва значи може и да изчезне щом се влияе от него,ама аз вече съм свикнал :D

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Вто 17 яну 2012 8:37

Извинявайте за диалетанския въпрос - пали се и се гаси телевизора, а приемника си остава постоянно включен - поне така правя аз.Правилно ли е?

Последна промяна от Stif на Вто 17 яну 2012 10:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 17 яну 2012 9:51

Stif написа:Ивинявайте за диалетанския въпрос - пали се и се гаси телевизора, а приемника си остава постоянно включен - поне така правя аз.Правилно ли е?

Не ти пречи да си гасиш и приемника ако искаш ,но повечето хора не го правят в това число и аз !

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 17 яну 2012 11:51

Stivi написа:
Stif написа:Ивинявайте за диалетанския въпрос - пали се и се гаси телевизора, а приемника си остава постоянно включен - поне така правя аз.Правилно ли е?

Не ти пречи да си гасиш и приемника ако искаш ,но повечето хора не го правят в това число и аз !

Вече трета година и аз съм така и си работи без ядове :да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 18 яну 2012 7:08

Телевизора винаги е усилен на 80(от 100 възможни) уравлявам звука от приемника.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”