Колко ток плащате?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Колко ток плащате?
Засичаш електромера. Като има разминаване по използваното количество ток им набиваш канчетата. За разлика от МТЕЛ информацията на база на която калкулират сметките тези дружества лесно можеш да я докопаш. А като си пазиш и старите фактури можеш да разгледаш какво е ставало и преди. Ако се окаже изведнъж, че за 1 година си платил 2х енергия спрямо това което показва електромера бая скандал можеш да им докараш
.

brum написа:Засичаш електромера. Като има разминаване по използваното количество ток им набиваш канчетата. За разлика от МТЕЛ информацията на база на която калкулират сметките тези дружества лесно можеш да я докопаш. А като си пазиш и старите фактури можеш да разгледаш какво е ставало и преди. Ако се окаже изведнъж, че за 1 година си платил 2х енергия спрямо това което показва електромера бая скандал можеш да им докараш.
Няма оправя човек. "Ползвал си" и това е. Иначе фактурите си ги пазя и какво от това.
Пак те идват да проверяват.
Ако искаш ми дай 1000лв да ти свърша услуга и после ми дай още 300 да проверя дали съм я извършил. Същата работа.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
А, не може да е така. За к'во са тия електромери тогава ... ?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Кво значи ползвал си? Тоя електромер кво показва?
С КЗП напред!
Ако пък електромера показва вярно, но смяташ, че не можеш да консумираш толкова ток - спри абсолютно всички електроуреди вкъщи към 20ч. вечерта и се нагнезди пред електромера да гледаш дали се върти. Ако се върти - честито, плащаш тока и на комшията
С КЗП напред!
Ако пък електромера показва вярно, но смяташ, че не можеш да консумираш толкова ток - спри абсолютно всички електроуреди вкъщи към 20ч. вечерта и се нагнезди пред електромера да гледаш дали се върти. Ако се върти - честито, плащаш тока и на комшията

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Преди време имах големи проблеми с ЧЕЗ-мените, на два пъти ми праскаха по 200 кинта сметка, това при положение, че съм на парно, всички уреди и лампи са мах енергоспестяващи, не се готви много...
Имахме големи разправии, жалби, засичане на електромера, от тогава да чукна на дърво сметката ми е към 30 лева, дори последните две са под
Имахме големи разправии, жалби, засичане на електромера, от тогава да чукна на дърво сметката ми е към 30 лева, дори последните две са под

-
- Автомобил:
- Двигател:
DundyTheCroc написа:Преди време имах големи проблеми с ЧЕЗ-мените, на два пъти ми праскаха по 200 кинта сметка, това при положение, че съм на парно, всички уреди и лампи са мах енергоспестяващи, не се готви много...
т.е. се оказало, че електромера отчита грешно, така ли?
В този случай не ти ли възстановиха надплатени сметки?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Електромера си беше ОК, ама все някакви "грешки" при отчитането. Платих им след като направиха корекцията, ако първо дам, после да чакам да взема, има да чакам...
Ползвайте опцията на ЧЕЗ за жалби през сайта им, системата ги завежда автоматично и няма мърдане, по телефона си мажат както им падне.
Ползвайте опцията на ЧЕЗ за жалби през сайта им, системата ги завежда автоматично и няма мърдане, по телефона си мажат както им падне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тока ни е ужасно скъп, защо си чешете езиците? Ревем за горивата, а тока и той е на космически цени спрямо доходите на средният българин сравнен със събратята в Европа. Нашата татковина е пронизана от корупция и скоро не виждам оправия, дано децата ни заживеят като европейци 

Последна промяна от boi4eto на Чет 14 апр 2011 21:05, променено общо 1 път.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Колеги, един наивен въпрос: Колко човека сте вкъщи и какво толкова правите, че имате сметки от 150 лв и нагоре? На страницата на чез един квт в примерната сметка ляга на 14 стотинки.
За сравнение моя ток е към 40 стотинки на киловат, и плащам към 110 лв на месец. За 3 души вкъщи и брои на уреди тип електроника/техника над средностатистическото ниво. Да не говорим, че ТВто работи от следобяд до 01.00 всеки ден
Та въпроса ми е пак - как е възможно това? Ако ви цакат, то 1-2 месеца ви цакат, на 3тия месец ще си запиша киловатите, на 4тия също и ето я контролата на сметката...Дали някой е закачен за вас също е лесно да се провери, някой вече го написа в темата. Как успявате да докарате такива сметки?
За сравнение моя ток е към 40 стотинки на киловат, и плащам към 110 лв на месец. За 3 души вкъщи и брои на уреди тип електроника/техника над средностатистическото ниво. Да не говорим, че ТВто работи от следобяд до 01.00 всеки ден
Та въпроса ми е пак - как е възможно това? Ако ви цакат, то 1-2 месеца ви цакат, на 3тия месец ще си запиша киловатите, на 4тия също и ето я контролата на сметката...Дали някой е закачен за вас също е лесно да се провери, някой вече го написа в темата. Как успявате да докарате такива сметки?
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Чудомир написа:Колеги, един наивен въпрос: Колко човека сте вкъщи и какво толкова правите, че имате сметки от 150 лв и нагоре? На страницата на чез един квт в примерната сметка ляга на 14 стотинки.
Наивно сметни готвене на електрически котлони 2kW и фурна 2kW. Прибави и бойлер за топла вода 2 kW. Сметни и климатик (или два) 1kW. Сложи и лампите, телевизора (ите), компютъра(ите), хладилника (ците) и се сети, че тока е 0.20 ст/кв с преноса и ДДС и ще се сетиш, че българина си плаща реални сметки за ток!!!! Земи една елка от 1 ЕВРО и смятай! Просто тока ни е скъп спрямо доходите! По новините днес гледах! - > Главният юрист на район Триадица в София има заплата от 410 лв (ДВЕСТА ЕВРА ЮРИСТ - КАЖИ В ДОЙЧ КОЛКО ВЗИМА ГЛАВЕН ЮРИСТ - може би КОЛКОТО ЕДНА гума ФУЛДА??!?)!!!! ЗА КАКВО ВЪОБЩЕ ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ!!!!

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
тва са медиини измислици- някой да е чул за тъп юрист?
човека не му се плащат данъци и айдеееее-новината е готова
п.п плащам около 43евро ток месечно и уравнението ми е годишно,ама тук е комунизъм в това отношение-целогодишно дори и зимата прозорците не се затварят ,а топлото си е нонстоп-нали трябва да се вдига температурата и навънка
човека не му се плащат данъци и айдеееее-новината е готова
п.п плащам около 43евро ток месечно и уравнението ми е годишно,ама тук е комунизъм в това отношение-целогодишно дори и зимата прозорците не се затварят ,а топлото си е нонстоп-нали трябва да се вдига температурата и навънка

- Чудомир
Mihailov78 написа:...
Колега, ти не ме разбра - не спорех дали е евтино или скъпо, затова не намесвай пак заплатите...
Ето ти пример: Аз климатик и бойлер нямам. Кажи ми сега сериозно как работи един бойлер и колко време грее - 24 часа не консумира 2кв. Кажи ми колко мислиш, че ти изразходва бойлера на месец, същото и за климатика. Всичко останало дето си го изредил го имам и аз вкъщи, така че разлика в консумацията грубо не би трябвало да има.
Относно цената аз ги докарах 14 ст на кв заедно с пренос и т.н., но дори и да са 20, както ти казваш: Това прави точно 2 пъти по-евтин ток от моя, а колегите обадиха 50% и повече по-големи разходи (ако приемем , че моите са грубо 100 лв на месец)
Какво става: 3 членно семейство харчи при 40 ст/кв 100 лв на месец ток в моя случай
Други харчат за ??? членно семейство при 20 ст/кв 150лв и повече
Откъде идва разликата? Не може да е от плащаме скъп ток, щото моя е по-скъп и се вмъквам в по-малки пари без да се лишавам. Значи е някъде другаде? повече хора в семейството? Климатици и бойлери? Ето това питах....
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Чудомир написа:Колеги, един наивен въпрос: Колко човека сте вкъщи и какво толкова правите, че имате сметки от 150 лв и нагоре? На страницата на чез един квт в примерната сметка ляга на 14 стотинки.....
Печка "духалка" , 2kW работеща по 24 часа на ден , 30 дни прави 1440 kWh , кото пък е 200лв , ако си говорим в пари . Ама дали тази печка щяла да е включена по цял ден ? Ами там е работата , ако има постоянно хора вкъщи - ще е !
Бойлер , преалня (с деца

Говорим ако се топлим с ток !
- Чудомир
Ммммм дааа, това беше нещото, което бях забравил - топленето на ток...В такъв случай няма как да сравним двете домакинства, защото моя дял парно ти например го минаваш през духалката...но не е ясно кой колко е стоплил за определена сума и дали могат да се сравнят двата начина на отоплпение...
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
хаха стана ми интересно за парното, я кажи как е при вас
иначе
аз ток плащам 30 лева за 3 души
като се ползва само за готвене /малко/ Тв, хладилник и осветление
топлата вода и парното са ми от toplo.bg
иначе