Чакате ли iPhone...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Чакате ли iPhone...

Мнениеот nokiangage » Сря 05 окт 2011 8:36

escrime написа:Мой много близък приятел си купи преди половин година MacBook Pro... еми... може и проЗ юзър да съм, ама няма нищо общо дори с високите серии на "редовите" марки. :)

Е което си е така си е така, на мен колкото и да не ми харесва политиката на Епъл и да ме дразнят, си домъкнах от Щатите Айпод Класик 30 ГБ, вместо еквивалента на Creative... :Mr Green Fun - наистина не мога да отреча материали, качеството на сглобката и определено качество на звука, ненормални са! Същото и за MacBook Pro-то - една позната си купи Делл за 1500 $, ами пак нищо общо няма с който и да е Епъл, просто на Епъл това им е неверояно силна страна! Но пък са си различни в други аспекти. Ама сега ми е тъпо където и да отида за да хвърля някой филм/песен на иПод-а да се моля на хората да си инсталирам иТунес и да им бъкам компютрите с програми за едно прехвърляне! :bishop
4S - тоталното ревю:
http://theoatmeal.com/comics/apple

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 05 окт 2011 9:11

Цитат от друг форум за да си дадете сметка колко и до каква степен са зомбирани потребителите му!

Доволен съм ,купувам 64 ката . mhihi maikomila

И още - Айде, честито ... iTunes отвори и за България.
Новият на Милко го няма обаче.

Да, обаче има няколко на Тони Стораро

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 окт 2011 9:37

Това Siri изглежда адски удобно... Жалко че не е вграден в самата иос5 за да мога да го ползваме на 4ките...
и всъщност съм много щастлив, че няма кой знае какви промени. така за една камера и по-бърз процесор изобщо няма да се занимавам да троша пари за 4с. Направо април скачам на 5-цата 8)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 05 окт 2011 11:43

В Китай вече се появиха менте iPhone 5

Китайски улични търговци, които се възползват от нетърпението на поклонниците на продукцията на компанията Епъл, чакащи излизането на радикално новия смартфон iPhone 5, пуснаха на местния пазар фалшифицирани апарати от тази серия на цена 300 юана (около 47 долара), съобщава на сайта си в. "Саут Чайна морнинг пост".

Смартфоните, представяни като "последният iPhone 5" и носещи логото на Епъл, се отличават с типичната за евтините имитации функционалност и дори могат да работят с две SIM-карти - възможност, каквато не съществува при истинската продукция на Епъл. Дизайнът им е изпълнен в съответствие с изтеклите в мрежата снимки уж на новото поколение iPhone. Апаратната и програмната настройка на тези ментета обаче няма нищо общо с истинските iPhone.

Явно и от другата част на барикадата го чаката хорицата, не само потребителите... mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 05 окт 2011 12:15

Просто не е истина с каква скорост се бълват продукти там. maikomila

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 05 окт 2011 16:16

Вчерашното представяне на ейпъл разбуни духовете на конкуренцията от Samsung

цитат :
http://www.investor.bg/news/article/124039/261.html

Само няколко часа след официалната премиера на iPhone 4S патентната война в мобилната индустрия отново се разгоря.

Южнокорейският технологичен концерн Samsung обяви, че ще заведе две нови дела срещу Apple за нарушени негови лицензионни права. Компанията вече е подала два иска в Франция и Италия, с които настоява за блокиране на продажбите на най-новото устройство до произнасяне на съда, пише Wall Street Journal.

От Samsung описват нарушенията на Apple като "прекалено тежки" и добавят, че "iPhone 4S не трябва да бъде допускан до пазара."

Концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка.

Напоследък продажбите на Samsung стремително растат и южнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони. Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга над 20 иска с обвинения в кражби на технологии и плагиатство от април 2011 г. насам, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия.

И в Австралия засега Samsung не може да продава свободно таблета си. Сега компаниите водят няколко паралелни съдебни дела в различни съдилища по света. След няколко дни в Калифорния ще стартира голям процес с взаимни обвинения за кражби на идеи.

Едва преди няколко дни един от вицепрезидентите на Samsung заяви, че концернът възнамерява да обяви „тотална война“ на американския си конкурент.

Вчера Apple представи новия си iPhone 4S, който е подобрена версия на четвъртото поколение от мултифункционалния телефон на компанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди.

Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5 с още повече подобрения.

При представянето вчера котировките на акциите на Apple потънаха с 3,7% в началото на търговията, след това обаче започнаха да растат и достигнаха 372,5 долара за акция. За цялата сесия спадът на котировките на Apple бе 0,6% (2,1 долара), предава Bloomberg.

..............................................................
в крайна сметка дали с тези взаимни обвинения и забрани за продажби
потребителите не патим или пък печелим ?

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 05 окт 2011 16:21

При всички положения патентното право е изпреварено от технологиите и на практика не ги обслужва така, както е предвидено.

От доста време уж обсъждат как да го заменят и да се премине към алтернативно запазване на права върху технологии, но докато това се случи е явно, че много милиарди ще изтекат в съдилищата.

И да, потребителите страдат, при това не само като потребители, а и като данъкоплатци.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 окт 2011 16:25

Е те се съдят за много неща,после една извънсъдебна договорка ти ме съди за онова,аз те съдя за това,хайде равни накрая,само много шум където се вдига :Mr Green Fun

Въобще не очаквах,че няма да видим 5-ца scare Макар,че е по-добре,поне да изпипат всичко на 6,а не да притупат нещата поради гонене на пусковия срок :talk:

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Сря 05 окт 2011 16:33

а тая циганийка?
какво ще кажете за нея ? :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 окт 2011 17:27

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 окт 2011 17:29

а иначе лично аз повече очаквам iOS 5...

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 05 окт 2011 18:39

kriso_g написа:
а тая циганийка?
какво ще кажете за нея ? :roll:

Fake :wink:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 05 окт 2011 19:01

SIRI-то е върхът, викате, а?

А бе, всичко си има аналог - Voice Actions ∞...
Пък кое е първо, кое второ... :roll:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 05 окт 2011 19:33

Не искам да адвокатствам на Епъл, но разликата иде в това, че когато те пуснат нещо, то наистина работи и впечатлява в повечето случаи.
Такива гласови команди и неща има от доста време, но досега реално не съм видял нещо съществено освен някой да напсува телефона си, а той да каже с китайски акцент "I don't uderstand" mhihi
Да изчакаме и да видим, но мисля, че ще е интересно ;)

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Сря 05 окт 2011 20:25

:lol: Така бях и аз снощи :drunk :drunk

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”