Проблем с инсталиране на Windows XP

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Проблем с инсталиране на Windows XP

Мнениеот slimmer » Пон 17 окт 2011 9:20

Това с мишката е... хм, как да кажа... ЯКО ;)
А това с RAM-та още повече. Сега се позагледах в инструкцията и там пише следното:
You must install at least one module in any of the two slots. Each module can be installed with 64 MB to 512 MB of memory. Total capacity is 2GB.

Сега може да се пробваш да отидеш и да разбереш кое е вярно :) Тайванците очевидно не знаят, че 512 + 512 = 1024, а не на 2GB... А и твоят опит май показва, че повече от 512 май не трябва да се слага по слотовете на това дъно.
Другото, което се сещам, е да се заиграеш с таймингите на паметта, ако дъното го позволява и ако много ти се занимава.
Неведоми са пътищата компютърни ;)

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пон 17 окт 2011 10:06

Май повече не ми се занимава. Единственото, което май ще направя, ей така, от спортна злоба, да пробвам с един кит Kingston 2 х 1GB.
Да видим кое от това, което пише в инструкцията, е вярно.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 17 окт 2011 11:38

Оказа се, че ще си остана Стефан. Проблемът дойде от рамТа mhihi
You must install at least one module in any of the two slots. Each module can be installed with 64 MB to 512 MB of memory. Total capacity is 2GB.

Ако това е копирано от ръководството на дънната платка, то излиза, че 1ГБ плочка рам няма да сработи на това дъно.
Смятам, че таймингите едва ли биха помогнали. Явно на тази платка не й е "писано" в софта да работи с голямо количество рам-памет. Тук вече вероятно се пъне заради размерите. Сещам се и за друг вариант, който може да се тества. Различните платки памет са сбор от чиповете монтирани на тях. Навремето помня, че имаше дънни платки, дето работеха с големи размери памет, но само ако тя е "двустранна". Т.е. вместо 4 чипа по 64мБ, на нея има запоени 8 по 32мб от двете й страни. Не зная това дали ще сработи при това дъно и честно казано не съм се заглеждал в ДДР-паметите с какви и с по колко чипа са, но не пречи да се тества.
Като й се монтират 2 по 1ГБ какво показва преди да зареди уин-а в БИОС пост-съобщението при рестарт? Биосът разпонава ли, че има боднати 2 по 1Гб на дъното?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 17 окт 2011 11:55

stefan4o написа:Оказа се, че ще си остана Стефан. Проблемът дойде от рамТа mhihi

Ако това е копирано от ръководството на дънната платка, то излиза, че 1ГБ плочка рам няма да сработи на това дъно.

Първо, бъркаш темите с това преименуване (а и от другата тема /за рутъра/ излиза, че трябва да си смениш името) ;)
Второ, това е от ръководството. На мен поне ми е странно, че пише max 2gb при условие, че 512+512 правят 1024... Тайванска му работа. Ама нека колегата да пробва, ако иска, и то ще си покаже :)

П.п. Само да не приемеш това за преименуването навътре! :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 17 окт 2011 12:08

slimmer написа:
stefan4o написа:Оказа се, че ще си остана Стефан. Проблемът дойде от рамТа mhihi

Първо, бъркаш темите с това преименуване (а и от другата тема /за рутъра/ излиза, че трябва да си смениш името) ;)
Второ, това е от ръководството. На мен поне ми е странно, че пише max 2gb при условие, че 512+512 правят 1024... Тайванска му работа. Ама нека колегата да пробва, ако иска, и то ще си покаже :)

П.п. Само да не приемеш това за преименуването навътре! :)

Да, обърках темите. Ама при положение, че преди да напиша мнението си проблемът беше ето такъв, цитирам:
Проблема е следния.
Включвам сутрин компа има си нет всичко точно, но след час някъде нета спира.
Отивам рестартирам рутера и има нет, до след 10-15 минути, после пак същото
Някой да има идея какво става ?

Няколко страници след това и след моите мнения се казва следното:
Мисля, че проблема е в компютъра
Вече взе да ми изчезва и клавиатурата.
Като извадя жака и пак го вкарам и тръгва клавиатурата

Е, като се казват нещата на час по лъжичка, така е. Проблемите остават нерешени. Той утре може и да напише "Че то кучето взело, че нахапало кабела" :Mr Green Fun
Затова, когато някой иска да му се разреши проблем от каквото и да е естество, трябва да си каже всички оплаквания, които е възможно да са следствие или въз основа на тях е възникнал даден проблем.
Относно темата с рама:
съветвам колегата да сложи обратно тая 1ГБ 400Мхз и да пусне един мемтест да се врътка. Това, че тая памет не работи добре с този модел на ECS не я прави задължително дефектна. Може на друг модел дъно с друг или същия чипсет да не трупа грешки при мемтест. Така с менкане и "работи" или "не работи" не се установяват проблеми. По-добре да се използват: "тествах я с еди си кой софт - не откри проблем в работата й".

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”