slimmer написа:stefan4o написа:Оказа се, че ще си остана Стефан. Проблемът дойде от рамТа
You must install at least one module in any of the two slots. Each module can be installed with 64 MB to 512 MB of memory. Total capacity is 2GB.
Ако това е копирано от ръководството на дънната платка, то излиза, че 1ГБ плочка рам няма да сработи на това дъно.
Първо, бъркаш темите с това преименуване (а и от другата тема /за рутъра/ излиза, че трябва да си смениш името)

Второ, това е от ръководството. На мен поне ми е странно, че пише max 2gb при условие, че 512+512 правят 1024... Тайванска му работа. Ама нека колегата да пробва, ако иска, и то ще си покаже

П.п. Само да не приемеш това за преименуването навътре!

Да, обърках темите. Ама при положение, че преди да напиша мнението си проблемът беше ето такъв, цитирам:
Проблема е следния.
Включвам сутрин компа има си нет всичко точно, но след час някъде нета спира.
Отивам рестартирам рутера и има нет, до след 10-15 минути, после пак същото
Някой да има идея какво става ?
Няколко страници след това и след моите мнения се казва следното:
Мисля, че проблема е в компютъра
Вече взе да ми изчезва и клавиатурата.
Като извадя жака и пак го вкарам и тръгва клавиатурата
Е, като се казват нещата на час по лъжичка, така е. Проблемите остават нерешени. Той утре може и да напише "Че то кучето взело, че нахапало кабела"

Затова, когато някой иска да му се разреши проблем от каквото и да е естество, трябва да си каже всички оплаквания, които е възможно да са следствие или въз основа на тях е възникнал даден проблем.
Относно темата с рама:
съветвам колегата да сложи обратно тая 1ГБ 400Мхз и да пусне един мемтест да се врътка. Това, че тая памет не работи добре с този модел на ECS не я прави задължително дефектна. Може на друг модел дъно с друг или същия чипсет да не трупа грешки при мемтест. Така с менкане и "работи" или "не работи" не се установяват проблеми. По-добре да се използват: "тествах я с еди си кой софт - не откри проблем в работата й".