Чуденка: Samsung Galaxy Tab 10.1 (3G) vs...останалите?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Чуденка: Samsung Galaxy Tab 10.1 (3G) vs...останалите?
А нещо за GOOGLE NEXUS 7 32GB някакви отзиви освен, че има само WI-FI
Аз си взех Nexus 7 преди няколко седмици и досега мога да споделя само положителни впечатления за него. Конкретно на мен ми трябваше таблет с дисплей, който да не ми дразни на очите и се колебаех между този и Kindle Fire HD. Избрах Nexus, защото приложенията, които използва, са ми по-удобни. Бях приятно изненадана, че само се логнах с Google акаунта си и ми разпозна абсолютно всички останали пароли и като цяло синхронизацията с други устройства е много удобна. Ако активно използваш Google приложения, според мен е добра опция. Освен това този таблет има и неочавано впечатляващ звук за толкова малко устройство.
За мен лично недостатък е липсата на hdmi порт, понеже мислех да си пускам от него филми на тв, но явно ще е през лаптопа. Камерата му също е доста слаба и е необходимо да си свалиш някакво приложение, за да я активираш. Успех с избора и ако имаш някакви други въпроси, ще се радвам да помогна!
За мен лично недостатък е липсата на hdmi порт, понеже мислех да си пускам от него филми на тв, но явно ще е през лаптопа. Камерата му също е доста слаба и е необходимо да си свалиш някакво приложение, за да я активираш. Успех с избора и ако имаш някакви други въпроси, ще се радвам да помогна!

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
golfmk1 написа:А нещо за GOOGLE NEXUS 7 32GB някакви отзиви освен, че има само WI-FI
Има и с 3G само, че малко по-скъп

От три дни имам iPad mini, черно, 16 gb. Не мога да си представя, че мога да ползвам нещо, което няма нагризана ябълка на задника, но аз съм деформиран в това отношение, защото съм с Macbook, iPhone, Apple TV. Истината за мен е, че най-доброто си е Епъл, проблема е, че качеството просто струва малко повече. Всичко останало е компромис. Минито е с два пъти по-слаби хардуерни показатели от, например, Nexus 7, а в същото време работи поне толкова бързо, ако не и по-бързо. Просто 99 процента от софутера, писан на Епъл е абсолютно оптимизиран и всичко върви супер мазно. Приложенията са много по-добри и го казвам, защото съм имал и андроидски телефон и андроидски таблет /първия трансформер на Асус, който изкараха/. На един от моите служители подарих като бонус HTC One, който е четириядрен, с /мисля/ два гигабайта рам и като изключим грамадния дисплей, който е предимство /съмнително предимство, всъщност/, работеше малко по-бавно от стария ми 4s, а за новия ми iPhone 5 не може да става и дума за сравнение кой е по-бърз. Общо взето не се заблуждавайте какви параметри имат андроидските таблети и телефони. Там лекуват кусурите на Андроид и на милионите неоптимизирани приложения с все по-силен хардуер, но пак не се получава, защото така лекуват симтомите, не истинския проблем - на Андроид маркета няма истинска ... дисциплина и всеки прави каквото си иска.
Освен това бъдещето в таблетите през идните една - две години ще е в малките таблети с размера на минито и Nexus 7, защото наистина са страшно удобни. Можеш да си ги сложиш в задния джоб на дънките. Браузването е много удобно, четенето на книга съвсем удобно, цената още по-удобна. Също така не виждам смисъл да се купува таблет с 3G, защото ако имате и смарт телефон почти сигурно поддържа tethering, тоест се превръща в мобилна точка за достъп до Интернет или рутер. Връзвате таблета към интернета на телефона и си там. И спестявате поне 300 лева, с които можете да си купите нещо за колата.
Освен това бъдещето в таблетите през идните една - две години ще е в малките таблети с размера на минито и Nexus 7, защото наистина са страшно удобни. Можеш да си ги сложиш в задния джоб на дънките. Браузването е много удобно, четенето на книга съвсем удобно, цената още по-удобна. Също така не виждам смисъл да се купува таблет с 3G, защото ако имате и смарт телефон почти сигурно поддържа tethering, тоест се превръща в мобилна точка за достъп до Интернет или рутер. Връзвате таблета към интернета на телефона и си там. И спестявате поне 300 лева, с които можете да си купите нещо за колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Endios написа: На един от моите служители подарих като бонус HTC One, който е четириядрен, с /мисля/ два гигабайта рам и като изключим грамадния дисплей, който е предимство /съмнително предимство, всъщност/, работеше малко по-бавно от стария ми 4s, а за новия ми iPhone 5 не може да става и дума за сравнение кой е по-бърз.
Ей тия твой служители са си паднали на ........... с бонуси по 800-1000лв.

Ако в горния текст имаш предвид HTC One X който е единствения от One серията с четриядрен процесор , да твърдиш че е по бавен от гризана 4s-ка е просто смешно.
Лично аз съм с андроид телефон ,SGS2 и не виждам Iphon-а с какво го превъзхожда , можеби с по малкия дисплей , с липсата на слот за карта памет , с липсата на вградено радио , или с това че не можеш да инсталираш почти нищо без да плащаш или да jailbreak-ваш.
Да за него модел говоря. И да , 4s e като поведение поне толкова бърз а в някои отношения по-бърз.
Не случайно писах, че андроид телефоните лекуват проблемите си с мощен хардуер, но не се получава много добре.
HTC One X превъзхожда ай фона само с по голям дисплей, но този голям дисплей точи много повече ток и е на ръба да е неудобен. Като искаш голям дисплей си купуваш таблет.
Работи много стабилно. На Слави HTC-то чу забива по няколко пъти на ден. Освен това не виждам какъв е проблема да си купуваш приложенията. Не са толкова скъпи средно по евро на приложение. От както имам епъл техника си купувам софтуер с удоволствие. Освен това има огромно количество безплатни приложения за ай фони, айпади и прочие, ако не ти се дават пари. Разликата е. Досадния рекламен банер който се появява. Има го и в андроидприложенията.
Edit: забравих да коментирам паметта. 4s-ката ми имаше 32 гигабайта. Никога не успях да запълня над 20 гигабайта, а имам навигон с всичките карти за цяла европа, три де терена, игри, всякакъв софтуер за работа. Сега петицата ми е с 16 гигабайта и ме съмнява да ги запълня някога. Ти колко гигабайта си уплътнявал на телефона си? Това е телефон в крайна сметка, а не преносим хард диск
За радиото да. Гадно е че няма радио, но пък можеш да слушаш онлайн. Като имаш Смарт фон се предполага да имаш интернет пакет към него. Тъкмо няма да имаш проблем с обхвата и не ти трябва слушалка да го играе на антена.
Пак казвам, бил съм и андроид потребител и имам база за сравнение.
Не случайно писах, че андроид телефоните лекуват проблемите си с мощен хардуер, но не се получава много добре.
HTC One X превъзхожда ай фона само с по голям дисплей, но този голям дисплей точи много повече ток и е на ръба да е неудобен. Като искаш голям дисплей си купуваш таблет.
Работи много стабилно. На Слави HTC-то чу забива по няколко пъти на ден. Освен това не виждам какъв е проблема да си купуваш приложенията. Не са толкова скъпи средно по евро на приложение. От както имам епъл техника си купувам софтуер с удоволствие. Освен това има огромно количество безплатни приложения за ай фони, айпади и прочие, ако не ти се дават пари. Разликата е. Досадния рекламен банер който се появява. Има го и в андроидприложенията.
Edit: забравих да коментирам паметта. 4s-ката ми имаше 32 гигабайта. Никога не успях да запълня над 20 гигабайта, а имам навигон с всичките карти за цяла европа, три де терена, игри, всякакъв софтуер за работа. Сега петицата ми е с 16 гигабайта и ме съмнява да ги запълня някога. Ти колко гигабайта си уплътнявал на телефона си? Това е телефон в крайна сметка, а не преносим хард диск

За радиото да. Гадно е че няма радио, но пък можеш да слушаш онлайн. Като имаш Смарт фон се предполага да имаш интернет пакет към него. Тъкмо няма да имаш проблем с обхвата и не ти трябва слушалка да го играе на антена.
Пак казвам, бил съм и андроид потребител и имам база за сравнение.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз когато си купувах минито, преди няколко седмици, реших ей така да видя и този нексус... Няма да казвам колко е зле, а само хванете двата таблета, сложете ги един до друг и ги сравнете, и не само визуално. А който се притеснява за резолюцията на минито, просто да не го мисли, защото няма такъв проблем. Тя е доста по-добра от на iPad2.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Сподели колко е зле нексуса.Обоснови се 

- skotis
Колкото и да ти разправям, докато не го сравниш с нещо друго и не се убедиш сам - все тая 
http://m.youtube.com/#/watch?v=IDs8LAmS ... Ds8LAmSA5k

http://m.youtube.com/#/watch?v=IDs8LAmS ... Ds8LAmSA5k
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Троловете налазиха
Ся ше има серия "Кой е по,по , най " с Бате Енчо

Ся ше има серия "Кой е по,по , най " с Бате Енчо

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Много ме кефи като чуя как HTC-то в частност и изобщо всички андроид базирани таблети забиват на поразия, ама iOS разбираш ли никога не може да забие, нееее. С 5.1.1 app store-a крашва редовно, отделно таблета (iPad 1) увисна поне 2-3 пъти последната година дори и при малкото време, което го ползвам. Приложения често също крашват в случайни ситуации. За протокола мак-а също съм го крашвал често, ама да кажем той е стар, на 5-6 години вече.
Безплатните приложения и игри изобщо не са чак толкова много, особено ако си що годе взискателен потребител (не че е голям проблем да отделиш едни 30 евро за необходимите ти неща, но да не се заблуждаваме). Таблет, който ти иска да си купиш приложение, за да можеш да принтнеш един пдф през уи-фи... за какво говорим изобщо. Пробвай да вържеш през блутуут-а нещо към ейпълски таблет, пробвай да копираш един сезон на някой сериал през ай тюнс и т.н. и т.н. Признавам обаче, че за средностатистическия потребител интерфейса е по-удобен за работа - просто е глупакоустойчив до голяма степен.
Безплатните приложения и игри изобщо не са чак толкова много, особено ако си що годе взискателен потребител (не че е голям проблем да отделиш едни 30 евро за необходимите ти неща, но да не се заблуждаваме). Таблет, който ти иска да си купиш приложение, за да можеш да принтнеш един пдф през уи-фи... за какво говорим изобщо. Пробвай да вържеш през блутуут-а нещо към ейпълски таблет, пробвай да копираш един сезон на някой сериал през ай тюнс и т.н. и т.н. Признавам обаче, че за средностатистическия потребител интерфейса е по-удобен за работа - просто е глупакоустойчив до голяма степен.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Бе мани ги тея тролове ве,кво им обясняваш.Да ги цицат там за щяло и нещяло и да си мислят,че имат най доброто. iСиктир 

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Не знам, но от скромната ми работа с телефони ползващи Андроид и iphone-тези с андроид ги настрийваш според изискванията си, а при iphone ти се настройваш според неговите изисквания. И като цяло изводът до който достигнах за себе си, е че от стоките на Apple бих ползвал само Macbook, макар че почват да излизат доста лаптопи, който го конкурират-та скоро знае ли се.
- skotis
Незнам кои са троловете, ама по-заклети верозастъпници от андроитянците не съм виждал 

от 7 инчовите андроиди Nexus 7 е най-читавия и мазно работещ таблет, и си заслужава покупката.
А спрямо мини-то сравнението вече е сектанско (и въпрос на пари).
На който му се чете ... http://news.tablet.bg/review/apple-ipad ... eti/#TSena
А спрямо мини-то сравнението вече е сектанско (и въпрос на пари).
На който му се чете ... http://news.tablet.bg/review/apple-ipad ... eti/#TSena
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”