Внимание – температурата на повърхността не бива да надвишава 28°С (83°F)!
От ЛИА (не го считайте като реклама, просто са си го написали хората). Там има и още информация, ако на някой му се RTFM (чете "смотаното" упътване)

Внимание – температурата на повърхността не бива да надвишава 28°С (83°F)!
Zlatina написа:Знам,че моето тяло има температура 36,7 градуса и за да му е топло трябва да стъпва на ламинат нагрят над тези градуси.
passat_rs написа:Не е газ само дърва без кИмюр камина е 17 киловата в момента топля 5 стаи без проблем 15 кубика ми стигат без проблем не се гаси печката у нас от ноември до март нон стоп. Мога да поддържам спокойно без много зорене 60 градуса
passat_rs написа: там дето е комина около 40 градуса и да помислим колко ще топли 45 градуса тръба когато е забита 1 пръст в бетона
nikson85 написа:passat_rs написа:Не е газ само дърва без кИмюр камина е 17 киловата в момента топля 5 стаи без проблем 15 кубика ми стигат без проблем не се гаси печката у нас от ноември до март нон стоп. Мога да поддържам спокойно без много зорене 60 градуса
това сериозно ли го говориш 15 кубика от ноември до март нон стоп
passat_rs написа:Не сте ме разбрали тръбата и скарата ще са в 3 см бетон, а не под 3см. Да сериозно горя точно 15 кубика дърва за 5 месеца. Намерих тръбата, издържа на 100 градуса при 8 bara ф14 е и е точно за тази цел. Прозрачна на вид. Цената е 1.52 не питах за отстъпка топа е 200м. Благодаря ви за съветите и коментарите края на месеца ще дам подробни снимки как точно го правя и другата зима ще кажа има ли ефект
Zlatina написа:м извикай ме като вдигнеш температура да те настъпятова е в рамките на шегата,разбира се
не вярвам ако тръбата е 40 градуса,ламината да излъчва 40 градуса топлина,просто няма как да стане.Твоята формула е нещо неясна в това отношение.Току що си измерих печкта с термодвойка.В момента излъчва 100 градуса и едвам гори,в стаята е 26 градуса.Ако трябва да се отоплявам с подово излъчващо 30 градуса/само тръбите/,колко градуса ще ми е в стаята?За по-малко наизвестни в задачата го сметни на 50м/3 въздух
Zlatina написа:м извикай ме като вдигнеш температура да те настъпятова е в рамките на шегата,разбира се
не вярвам ако тръбата е 40 градуса,ламината да излъчва 40 градуса топлина,просто няма как да стане.Твоята формула е нещо неясна в това отношение.Току що си измерих печкта с термодвойка.В момента излъчва 100 градуса и едвам гори,в стаята е 26 градуса.Ако трябва да се отоплявам с подово излъчващо 30 градуса/само тръбите/,колко градуса ще ми е в стаята?За по-малко наизвестни в задачата го сметни на 50м/3 въздух
До момента съм изгорил 4 кубика дърва,от октомври печката не е гасена.Купил съм 8,от които ще изгоря може би 6 кубика,само дъб горя.
пп:Може да си прав за 40-те градуса и стъпването по тях,нямам поглед.
Zlatina написа:golfer написа:След като прочетох това:Zlatina написа:е то като сложиш 5 см външна ти стига 1см. вътрешна,отделно фибрана е за вън а стиропор за вътре.но да не се отклоняваме от темата.
не виждам смисъл да чета останалите ти мнения.
Колега, спри да пишеш глупости!!!
колега с червен ник,не те карам да ми четеш мненията.Отделно не ми харесва и тона ти.Можеш да ми окачествяваш мненията само след като изложиш факти.Доказано е,че при едностранна изолация външната е по-добра
А разликата между двата материала/фибран и стиропор/ е в това,че с фибрана стената не може да диша.После се чудите защо ви мухлясват стените.Zlatina написа: ...За това или от двете страни или само вън.Но това е друга тема.От вън ти стига 5,от вътре 1см щото имаш гипсокартон.Да не говорим и за конденза
Знам един с подово в къща,където подовото е но втория етаж но топли долния.Не знам на какво се дължи,дали е от липса на изолация и/или прекалено дълбокото поставяне...Факт е че грам не топли пода под който се намира
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 32 госта