Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя

Мнениеот slimmer » Вто 14 фев 2012 11:15

Признавам, че не съм много в час с темата, но да добавя нещо, на което попаднах случайно онзи ден и най-вероятно го знаете/имате предвид:
Внимание – температурата на повърхността не бива да надвишава 28°С (83°F)!

От ЛИА (не го считайте като реклама, просто са си го написали хората). Там има и още информация, ако на някой му се RTFM (чете "смотаното" упътване) :)

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 14 фев 2012 11:21

няма спор колега но просто се придържам към фактите.Човека е показал мрежа,казал е че ще има 3 см бетон над тръбите и ламинат.Сега какво щяло да бъде с теракот и ала бала е ясно.Ти мислиш ли че тая неговата схема с 35-40 градуса ще работи?Може да работи най-малко ако се сменят тръбите,най малкото е това.Сега ти се хващаш за материаа.Ами не съм виждал с такива но не съм виждал и с медни.Щом може с медни,значи може с алуминиеви,железни и всякакви.Ще се нагряват повече от пластмасовите.Пък на 45 градуса дали ще спукат бетон 30мм дебел не знам.Знам,че моето тяло има температура 36,7 градуса и за да му е топло трябва да стъпва на ламинат нагрят над тези градуси.Ти сметни за да се нагрее ламината от горната страна на толкова,колко трябва да е на обратната страна и още 30 мм на доло.Човека го е написал-когато водата е 60 градуса,тръБата е 45.Да не се хващаме сега за надуване и напукване.
Сега видях това за 28 градуса.За мен се обезмисля всичко ако това е така.Слагай по 1радиатор под прозореца и 1 до вратата и пей...

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Вто 14 фев 2012 11:28

Zlatina написа:Знам,че моето тяло има температура 36,7 градуса и за да му е топло трябва да стъпва на ламинат нагрят над тези градуси.

ти си за в бисерите колега честно
а до автора тая тръба PEX-AL-PEX е гореописаният (металпекс) от мен
ти искаше мнение аз ти дадох моето от тук нататък сам си преценяваш а за температурата съм те предупредил после ще кажеш как е
а и от заглавието на темата гледам че искаш консултация дадох си моята ше се радвам ако съм полезен ако не здраве да е :drunk

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 14 фев 2012 11:29

passat_rs написа:Не е газ само дърва без кИмюр камина е 17 киловата в момента топля 5 стаи без проблем 15 кубика ми стигат без проблем не се гаси печката у нас от ноември до март нон стоп. Мога да поддържам спокойно без много зорене 60 градуса eusa

това сериозно ли го говориш 15 кубика от ноември до март нон стоп :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 14 фев 2012 12:05

passat_rs написа: там дето е комина около 40 градуса и да помислим колко ще топли 45 градуса тръба когато е забита 1 пръст в бетона

А знаеш ли колко е температурата на изгорелите газове ?? Давам жокер - около 3 до 4 пъти по-висока от тази дето ти е в тръбите така че няма база за сравнение :idea:

nikson85 написа:
passat_rs написа:Не е газ само дърва без кИмюр камина е 17 киловата в момента топля 5 стаи без проблем 15 кубика ми стигат без проблем не се гаси печката у нас от ноември до март нон стоп. Мога да поддържам спокойно без много зорене 60 градуса eusa

това сериозно ли го говориш 15 кубика от ноември до март нон стоп :screwy

Като стане въпрос за това кой какво и с колко дърва/ток/газ се топли навлизаме в темата "Колко ми гори колата" а там както всички знаем са само фантастични резултати :) Имам един приятел дето като му ида на гости всеки път преди 2ч е сложил 2 пънчета и една лопатка въглища и е много топло ама на края на сезона като го питам колко дърва е изгорил и той вика 30 кубика имах ама не стигнаха та купувах още 5 ...ама иначе с 2 пънчета се топли mhihi

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Вто 14 фев 2012 13:41

Не сте ме разбрали тръбата и скарата ще са в 3 см бетон, а не под 3см. Да сериозно горя точно 15 кубика дърва за 5 месеца. Намерих тръбата, издържа на 100 градуса при 8 bara ф14 е и е точно за тази цел. Прозрачна на вид. Цената е 1.52 не питах за отстъпка топа е 200м. Благодаря ви за съветите и коментарите края на месеца ще дам подробни снимки как точно го правя и другата зима ще кажа има ли ефект
Прикачени файлове
imag0005_4de60_29145065.jpeg

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 14 фев 2012 13:50

Аз друго се чудя , понеже пак беше написано , "3см. бетон върху гредоред" ? , и тръбата в бетона ? . Колко ли време ще изкара така и дали заради напукания бетон няма да се прецакат и тръбите ?

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Вто 14 фев 2012 14:00

Ами то и с изолация от фибран както е на снимката с тръбата пак ще се нацепи берона ще го мислим кат прекарвам тръбите може да ги сложа ниско долу и върху него скарата незнам немога да си го представя сега

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Вто 14 фев 2012 14:51

passat_rs написа:Не сте ме разбрали тръбата и скарата ще са в 3 см бетон, а не под 3см. Да сериозно горя точно 15 кубика дърва за 5 месеца. Намерих тръбата, издържа на 100 градуса при 8 bara ф14 е и е точно за тази цел. Прозрачна на вид. Цената е 1.52 не питах за отстъпка топа е 200м. Благодаря ви за съветите и коментарите края на месеца ще дам подробни снимки как точно го правя и другата зима ще кажа има ли ефект

тази тръба колега е много хубава и е специално за подово нова е на пазара така че след години нямам точно виждане слагал съм такава преди 2-3 гд за сега се държи няма ядове но пак те предупреждавам помисли за входящата температура за подовото поразпитай и на други места не съм седнал тук да те лъжа нищо че тази тръба издържа на 100градуса не може да имаш такава температура в подовото ще спука замаската
а това дето колегата ти беше написал че неговата телесна температура е 36.7 градуса и би трябвало да стъпва на по голяма температура за да се стопли ще му кажа само да опита да видим колко време може да се задържи прав на примерно 40градуса за да се стопли

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 14 фев 2012 15:14

м извикай ме като вдигнеш температура да те настъпя :D това е в рамките на шегата,разбира се
не вярвам ако тръбата е 40 градуса,ламината да излъчва 40 градуса топлина,просто няма как да стане.Твоята формула е нещо неясна в това отношение.Току що си измерих печкта с термодвойка.В момента излъчва 100 градуса и едвам гори,в стаята е 26 градуса.Ако трябва да се отоплявам с подово излъчващо 30 градуса/само тръбите/,колко градуса ще ми е в стаята?За по-малко наизвестни в задачата го сметни на 50м/3 въздух
До момента съм изгорил 4 кубика дърва,от октомври печката не е гасена.Купил съм 8,от които ще изгоря може би 6 кубика,само дъб горя.
пп:Може да си прав за 40-те градуса и стъпването по тях,нямам поглед.

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Вто 14 фев 2012 15:20

Zlatina написа:м извикай ме като вдигнеш температура да те настъпя :D това е в рамките на шегата,разбира се
не вярвам ако тръбата е 40 градуса,ламината да излъчва 40 градуса топлина,просто няма как да стане.Твоята формула е нещо неясна в това отношение.Току що си измерих печкта с термодвойка.В момента излъчва 100 градуса и едвам гори,в стаята е 26 градуса.Ако трябва да се отоплявам с подово излъчващо 30 градуса/само тръбите/,колко градуса ще ми е в стаята?За по-малко наизвестни в задачата го сметни на 50м/3 въздух

ето сега сам си противоречиш от предното мнение ако не ти е повече температурата от 36.7градуса значи няма да се стоплиш
а формулата е за къща без изолация и напълно санирана аз залагам по 80 вата на кубик отоплителна мощност а за апартамент който има по малко външни стени залагам около 60 вата на кубик
това е моята формула и за тез години до сега не съм оставил човек да студува и не мисля повече да коментирам тая тема
каквото имах съм го казал а ти може да продължиш с твоите бисери

пп: не можеш да ме убедиш че от октомври до сега са около 120-150 дена си изгорил само 4кубика дърва и печката ти не е гасена изобщо точно никога ама знаеш ли какво е това точно никога аз доматите ги ям на салата а не с колците

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 14 фев 2012 15:28

Zlatina написа:м извикай ме като вдигнеш температура да те настъпя :D това е в рамките на шегата,разбира се
До момента съм изгорил 4 кубика дърва,от октомври печката не е гасена.Купил съм 8,от които ще изгоря може би 6 кубика,само дъб горя.
пп:Може да си прав за 40-те градуса и стъпването по тях,нямам поглед.

:beat_butt2 :beat_butt2 Я сметни за стая 4*4 метра колко квадрата е,като свършиш с елката сметни колко квадрата е повърхноста на печката ти на 100гр както е.Ти не знаеш ли че радиатор с по голяма повърхнина ще топли повече от такъв с по малка при еднаква темп.Или казано по просто печка лъч със реотани загряти до червено и радиатор със същите киловати кое ще топли повече според теб.

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Вто 14 фев 2012 15:30

Zlatina написа:
golfer написа:След като прочетох това:
Zlatina написа:е то като сложиш 5 см външна ти стига 1см. вътрешна,отделно фибрана е за вън а стиропор за вътре.но да не се отклоняваме от темата.

не виждам смисъл да чета останалите ти мнения.
Колега, спри да пишеш глупости!!!

колега с червен ник,не те карам да ми четеш мненията.Отделно не ми харесва и тона ти.Можеш да ми окачествяваш мненията само след като изложиш факти.Доказано е,че при едностранна изолация външната е по-добра
А разликата между двата материала/фибран и стиропор/ е в това,че с фибрана стената не може да диша.После се чудите защо ви мухлясват стените.
Zlatina написа: ...За това или от двете страни или само вън.Но това е друга тема.От вън ти стига 5,от вътре 1см щото имаш гипсокартон.Да не говорим и за конденза

Знам един с подово в къща,където подовото е но втория етаж но топли долния.Не знам на какво се дължи,дали е от липса на изолация и/или прекалено дълбокото поставяне...Факт е че грам не топли пода под който се намира

Колега, има доста изписано за стиропора и фибрана - кое къде се слага. Особено в napravisam.bg

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 14 фев 2012 15:47

Не,не мога да те убедя.Мога да снимам фактурата и толкова.Ако сложиш 1000 лв на бас,мога да ти дам телефона на фирмата изпълнител,на кметството където ги поръчах и на комшията да провериш.Но не мога да те убедя.15 са ви много,5 са ви малко,кво да правиш.
Формулата ти бива,само дето не каза колко градуса ще му е в стаята на колегата,ако въпросните тръби греят с 40 градуса и са под съответните изолации...Сега да работим с факти,остави моите приказки дето бяха на изуст...кажи на колегата,топло ли ще е в тази стая?

на fox_vt-печката има разгърната площ 2,5кв.метра,плюс тръби 6 броя/ти си ги смятай тях/ и коминско тяло.
на Ivaylichko- вземи 2 еднакви парчета фибран2,5см,намажи ги с ц200 дебело и ги притисни едно към друго.Звънни ми след месец,може да са залепнали....пък четете си форумите,аз като правих ремонти колко си блъсках главата след това дето не слушах

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Вто 14 фев 2012 15:52

Ами точно това правим - четем форуми(кое, как, защо). По твоята логика на нищо не трябва да ти се вярва, защото това е форум. Повече няма да коментирам.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”