Пускане на 3d филм от лаптоп (или PC) на телевизор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
enviro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пускане на 3d филм от лаптоп (или PC) на телевизор

Мнениеот enviro » Сря 26 сеп 2012 20:55

Имам ето този тв LG42LW5500 когато пускам клип който ми качиха от техно маркет на флашка пускам го през УСБ-то на тв-то и после натискам копчето на дист. 3Д има няколко варианта в опциите как да се вазпроизведе но когато свържа с лаптопа през HDMI когато натисна 3д не ми излиза това меню а само едно единствено нещо за да стане картината 3д но образа не се събира От какво може да е това някакви идей :) Благодаря Ви

Q_S_P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Q_S_P » Чет 27 дек 2012 1:06

Здравейте, не знам дали точно тук трябва да пиша, но не мога да намеря къде точно. Ако не е тук, моля да ме извините за излишния спам, но моля Ви помогнете ми. Преди 2-3 дни си купих въпросния телевизор ( http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L32ET5E ). До тук добре. Изтеглих си филм от един руски тракер с формат side by side, какъвто и знам, че трябва да е. Свързвам лаптопа с телевизора чрез HDMI кабел, картината която ми се показва на екрана е каквато трябва, до колкото разбрах, а именно две картини една до друга с леко застъпване. Натискам бутона от дистанционното за 3D, с което трябва да съедини 2те картини в една и да се получи една единна - 3D, но уви не става така ... отново си излизат 2те картини с може би по добро качество даже според мен си е 3D, но са си 2 картини, което ме дразни Взех да си мисля, че ми трябват активни очила за този телевизор, но пък защо тогава в комплекта ми дадоха такива, каквито са в комплекта, а именно пасивни. Моля Ви помогнете ми, защото взех да си мисля, че съм най- големият индианец на света и да ми се срива самочувствието .
Отговори с цитат

m7225
Автомобил:
Двигател:

проблем с 3д

Мнениеот m7225 » Пон 31 дек 2012 9:25

здравейте и аз имам същия проблем с 3д свалям го на лаптопа пускам го към тв/панасоник тх-L42ET5EW/със hdmi 1.4 кабел ползвам SAMmedia3d pleyar на лаптопа ми показва две картини една до друга на тв също минавам на 3д ръчно една до друга но не ги слива получават се 3 картини не сам много наясно с технологиите нов абонат съм в магазина два пъти ходих и все едно и също ми казват те си имат флашка там и им е лесно исках да зарадвам децата но уви май няма да се получи моля помогнете

mr.sime
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.sime » Пет 18 яну 2013 16:19

Moже ли някой да ми обесни как да настроя настройките на arcsoft media therater да пусне 3д и телевизора и видеокартата поддържат 3Д

svet59
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svet59 » Пон 28 яну 2013 19:32

здравейте изтеглих 3Д филм качих го на флашка и го свързах към телевизора PHILIPS 3D появиха се 2 картини една до друга но като натиснах на дистанционното 3 Д не излиза никакво меню с настроики и филма си върви на два образа как да го подкарам на 3д само с флашка ще стане ли или ми трябва задължително и player

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 29 яну 2013 9:23

А като сложиш очилата какво виждаш? С активни или пасивни очила си?

ileini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ileini » Нед 31 мар 2013 18:54

Здравейте! Да побутна малко темата :)
До сега гледах 3Д по един и същ начин /на комп. ми изкарва 2 образа, давам от менюто на тв как са разположени и си тръгва/.
Снощи обаче дойде един приятел на гости и каза, че нищо не правя! Това било симулирано 3Д.
Даде ми ISO филми и..... така и не ги подкарах :redface

В момент в който телевизора изпише намерен е 3д сигнал и ми излиза с червени букви съобщение
current mode 1920х1080/60hz is not hdmi 1.4 3d compatible. please try 1920х1080/24hz

Влизах в настройките на дисплея и минах от 60 на 24hz, ама пак не става. Къде греша?

lgibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lgibm » Нед 28 юли 2013 10:31

Здравейте,
Търся решение на моя проблем и май тук намирам доста хора, които имат същия, и доста други, които искат да помогнат, но решенията, които дават са по принцип, може би заради недостатъчна информация. Аз ще се опитам да разкажа за моя случай и дано някой да знае какво е решението на проблема на толкова много хора.
Имам телевизор 3D Panasonic-TX-L42ET60-E. Гледа се с пасивни очила – включени в комплекта. Според мен едва ли има телевизори, които не са окомплектовани с правилните за модела очила, така че това ненужна тревога дали имаме правилните, или не. Ако телевизорът е създаден да се гледа с поляризирани (пасивни) няма как да се вижда и с активни (с LCD дисплеи за всяко око, захранвани с батерии). Трябва да е ясно и че всеки от нас, с този проблем, вече е гледал 3D, пуснато от лаптоп или РС – естествено образът е или един до друг, или един под друг. Телевизорът си разпознава сигнала и ако е настроен, сам си влиза в режим, ако не – ръчно се посочва кой вид е 3D-то. Почти всеки модел, има и т.нар. от 2D към 3D, което е бутафория, но просто го споменавам.
И! Какъв е най-после проблемът? Ами той е пускането на БлуРей дисков образ на 3D филм (обикновено в описанието на торентите пише, че съдържа и 2D, и 3D версиите). Естествено всички ние сме се запознали предварителни как точно става пускане на такива iso-та. Зарежда се образа с DAEMON Tools и след като сме имитирали вкарването на диск в устройство, използваме специален плейър за БлуРей – в случая весдесъщия ArcSoft TotalMedia Theatre (5). И… филмът си тръгва. Перфектно качество. Менюто на диска си се зарежда и от там си избирам езика – аудио или субтитри, избирам дали да се пусне 2D или 3D. След което най-после филма тръгва, но… няма 3D. Горе в плейъра има един бутон, на който свети в синьо 3D. Опциите, които се отварят в дясно от него са неактивни – вижда се едно до друго, едно под друго, едно след друго, но са неактивни (моят тв разпознава и последователни образи).Натискатето на този светещ бутон, само рестартира плеъра и преминава в 2D, сякаш до сега е било в 3D :) Не се случва нищо и с натискане на вълшебния бутон от дистанционното – той в най-добрия случай прави конвертиране от 2D към 3D, което разбирате, че не е това, което е в диска.
Тук трябва да кажа още нещо, което може би е и решение на проблем на някои колеги, писали във форума. Когато пускаме 3D, трябва да сме насочили изцяло сигнала от видео картата към тв-то, за да се подаде FullHD сигнал. В противен случай има опасност на тв-то да се вижда образ с резолюцията на монитора, която може и да е HD, но няма да е FullHD Или пък честотата няма да е подходяща (напр 1080p 30 Hz няма да изкара 3D. Трябва да е поне 50 Hz). Пиша това, за да се разбере, че и тази опция е изпълнена – но 3D не тръгва от БлуРей, зареден чрез DAEMON Tools и пуснат с ArcSoft TotalMedia Theatre. Няма смисъл да се търсят причини в хардуер или телевизори – очевидно е, че всички сме опитали и сме гледали 3D от онези контейнерни mkv файлове, които съдържат двата образа – един до друг или един под друг. HDMI кабелите са ни правилните – все пак в техно магазините сме казали за какво точно ги купуваме. Изключвам варианта някой да е попаднал на некомпетентен продавач.
ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА Е ПУСКАЛ ТАКИВА ФИЛМИ? НЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ТЪРСИТЕ РЕШЕНИЕ И ДА ЗАДАВАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ. САМО АКО НЯКОЙ РЕАЛНО Е ПУСКАЛ ТАКИВА ДИСКОВИ ОБРАЗИ И МУ Е ТРЪГНАЛО 3D-ТО НА ТЕЛЕВИЗОРА С ПАСИВНИ ОЧИЛА (не знам дали има някакво значение какъв е телевизора и очилата към него – трябва да са си адаптирани), ТОЙ ДА НАПИШЕ – ПЪРВО ТОВА, ПОСЛЕ ТОВА. И ДА ГО ПИШЕ НА БЛИЗЪК ДО КНИЖОВНИЯ ЕЗИК И С БЪЛГАРСКА ТЕРМИНОЛОГИЯ (колкото е възможно, разбира се)– НАЯСНО СМЕ, ЧЕ ЗНАЕТЕ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ. ИСКАМЕ ГО ЧОВЕШКИ И РАБОТЕЩО.
Благодаря, че изчетохте това! Моят имейл е lgibm@mail.orbitel.bg, но по-добре тук да се пише, че да бъдем полезни на хората с този проблем

lgibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lgibm » Чет 15 авг 2013 23:42

Един добър човек от АренаБГ ми отговори там и успях да пусна 3D-то. Пускам го и тук, за е от полза на други хора:

Нужно е подаването на видеосигнал с hdmi 1.4 към телевизора (output) с настройка само към телевизора или clone display - primary 3D TV. Освен това, като имаш пасивен телевизор, ТМТ трябва да е настроен така от 3D настроките, които са в падащо меню на горния таскбар на плеъра:
1. В General Settings: Always Play 3D movie in 3D mode - отметнато;
2. Always play movies and video files in 3D mode - отметнато;
3. Отдолу от опциите избираш Line Interleave;
4. От таба Viewing Environment избираш Micro-Polarized 3D LCD.
Ако някоя от тези опции не ти е настроена, както съм описал, няма да виждаш 3Д. Сега рестартираш плеъра, а най-добре целия компютър, и пускаш iso-то по познатия ти вече ред. Това са правилните опции и трябва да тръгне на телевизора ти в 3D.

thunderstorm_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thunderstorm_11 » Пон 02 сеп 2013 19:14

lgibm написа:Един добър човек от АренаБГ ми отговори там и успях да пусна 3D-то. Пускам го и тук, за е от полза на други хора:

Нужно е подаването на видеосигнал с hdmi 1.4 към телевизора (output) с настройка само към телевизора или clone display - primary 3D TV. Освен това, като имаш пасивен телевизор, ТМТ трябва да е настроен така от 3D настроките, които са в падащо меню на горния таскбар на плеъра:
1. В General Settings: Always Play 3D movie in 3D mode - отметнато;
2. Always play movies and video files in 3D mode - отметнато;
3. Отдолу от опциите избираш Line Interleave;
4. От таба Viewing Environment избираш Micro-Polarized 3D LCD.
Ако някоя от тези опции не ти е настроена, както съм описал, няма да виждаш 3Д. Сега рестартираш плеъра, а най-добре целия компютър, и пускаш iso-то по познатия ти вече ред. Това са правилните опции и трябва да тръгне на телевизора ти в 3D.
колега здряввей и аз да се оплача от проблемите с 3д имам телевизор като твоя абсолутно същия лаптопа ми е 2гигахерца двуядрен 2гб рам видео карта интел4500 чипсет фамили мисля 512мб та свързвам телевизора с лаптопа подкарвам филм 3д в исо формат с арцсофт плаъер като твоя същите настройки но 3д няма на линии ми стои екрана направо се побърквам с тоя телевизор ако можв колега помагай каде да търся проблема благодаря

lgibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lgibm » Вто 03 сеп 2013 10:28

Конкретният проблем при Панасоник е в една Настройка на екрана "Режим 16:9 Overscan", която по подразбиране е включена. Спира се и образът се намества. Това важи само, когато образът се получава вече смесен - от блурей iso, напр. При двойните образи, когато телевизорът си ги смесва, няма такъв проблем. Повече подробности за моите мъки, докато стигна до истината, можете да прочетете ТУК

thunderstorm_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thunderstorm_11 » Вто 03 сеп 2013 17:26

lgibm написа:Конкретният проблем при Панасоник е в една Настройка на екрана "Режим 16:9 Overscan", която по подразбиране е включена. Спира се и образът се намества. Това важи само, когато образът се получава вече смесен - от блурей iso, напр. При двойните образи, когато телевизорът си ги смесва, няма такъв проблем. Повече подробности за моите мъки, докато стигна до истината, можете да прочетете ТУК
колега направих всичко описано в темата и за оверскана от телевизора махнах го и пак не иска изобщо не ми изкарва 3д сигнал при натискане на бутона 3д на дистанционното на телевизора ми изписва няма 3д сигнал в кабела ли да търся проблема вече се побърках с това 3д :confused колега благодаря за отзива изкарах 3д сигнал не е била настроена картаат както трябва но сега проблема е друг картината се разминава с звука идеи някакви . :th_up

lgibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lgibm » Вто 03 сеп 2013 19:35

Всъщност при получаване на вече готов, смесен образ в телевизора от компютъра, не би трябвало да натискаш 3Д бутона. Трябва да го оставиш в Оригинал, защото телевизорът няма какво да смесва. Картината вече е разпределена през ред за всяко стъкло на очилата - така си идва от компютъра (от TotalMedia Theatre). Това се отнася само, ако пускаш оригинален образ на БлуРей (iso). Ако пускаш от обикновените филми, които имат 2 образа - един до друг или един под друг, тогава чак телевизорът ще се намеси и ще ги смеси. Ако той не зацепи, че му се подава двоен образ, тогава ползваш опциите в 3Д бутона. А за звука нямам никаква идея, приятел :) Ако гледаш 2Д филми с правилен звук, или други 3Д, значи може и нещо в настройките на плейъра да е разбутано. Или просто филмът да е прецакан. Наистина нямам никаква идея.

thunderstorm_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thunderstorm_11 » Вто 03 сеп 2013 20:41

lgibm написа:Всъщност при получаване на вече готов, смесен образ в телевизора от компютъра, не би трябвало да натискаш 3Д бутона. Трябва да го оставиш в Оригинал, защото телевизорът няма какво да смесва. Картината вече е разпределена през ред за всяко стъкло на очилата - така си идва от компютъра (от TotalMedia Theatre). Това се отнася само, ако пускаш оригинален образ на БлуРей (iso). Ако пускаш от обикновените филми, които имат 2 образа - един до друг или един под друг, тогава чак телевизорът ще се намеси и ще ги смеси. Ако той не зацепи, че му се подава двоен образ, тогава ползваш опциите в 3Д бутона. А за звука нямам никаква идея, приятел :) Ако гледаш 2Д филми с правилен звук, или други 3Д, значи може и нещо в настройките на плейъра да е разбутано. Или просто филмът да е прецакан. Наистина нямам никаква идея.

да да само в исо формат филмите тръгват готови а за звукът ще го мислим някак си благодаря много за отзивчивостта малко хора са като вас така да отговарят смислено и точно :smile

DiDo_9104
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DiDo_9104 » Пон 07 окт 2013 23:16

Dobre de ami tazi kartina kato se vijda na latopa razdvoena toest na televizora nqma li da se vijda taka zashtoto az imam blaupunkt 42 3d i kato go svarja s laptopa se vijda edno kam edno deisplaya,

ps: izvinqvaite che ne pisha na BG no go nqmam na laptopa blagodarq!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”