Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Moschino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?

Мнениеот Moschino » Нед 07 окт 2012 17:47

Да използвам темата на колегата за да попитам,за този лаптоп какво ви е мнението :
http://ardes.bg/laptop/Dell+Inspiron+57 ... over-42225 ??
Лаптопът ще се използва за разглеждане и чертане на AutoCaD, също и за браузване в нета и гледане на филми :)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 07 окт 2012 18:59

Като изключим бавния хард, всичко друго е повече от на ниво, макар че бих те посъветвал да избягваш i7 и особено QM, освен ако няма причина i5 да ти е недостатъчен. Греят доста, съответно в комбинация и с външно видео вентилатора ще те придружава винаги и съвсем осезаемо.....

Потребителски аватар
Moschino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Moschino » Нед 07 окт 2012 22:21

Haralampi написа:Като изключим бавния хард, всичко друго е повече от на ниво, макар че бих те посъветвал да избягваш i7 и особено QM, освен ако няма причина i5 да ти е недостатъчен. Греят доста, съответно в комбинация и с външно видео вентилатора ще те придружава винаги и съвсем осезаемо.....

Добре, а може ли да предложиш нещо горе долу със същите параметри и цена, което според теб е по-добро :)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 08 окт 2012 7:19

Честито на автора!

Moschino:
Твоят избор, едно че е Inspiron (слагат по-евтини части в тях, изработката им е ... доста "пластмасова"), второ харддискът е бавен. Ето ти две предложения от мен, обосновката по-долу:
http://laptop.bg/laptops-asus-K95-asus_k95vm_yz003d (с опцията за +4GB RAM)
http://laptop.bg/laptops-asus-N76VZ-asus_n76vzv2gt1033d
Онзи ден търсихме с един колега лаптоп за AutoCAD и SolidWorks. По това, което прочетохме за тези програми, нуждите им не са главно в областта на видеокартата (тези горните и двата си имат отделни видеопроцесори, де), а по-скоро процесор и много RAM. Бързият твърд диск е силно препоръчителен за всичко. Преценихме, че i5 би трябвало да е достатъчен, а и имаше 1200 лв. ограничение. В крайна сметка поръчаха един ThinkPad Edge с 8 ГБ и 7200rpm HDD, но е 15.6 и затова не ти го препоръчвам тук.
Успех по-натам!

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 08 окт 2012 7:38

100% за N76VZ

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 08 окт 2012 8:41

Haralampi написа:Като изключим бавния хард, всичко друго е повече от на ниво, макар че бих те посъветвал да избягваш i7 и особено QM, освен ако няма причина i5 да ти е недостатъчен. Греят доста, съответно в комбинация и с външно видео вентилатора ще те придружава винаги и съвсем осезаемо.....

Недей така с лека ръка да отхвърляш мобилните i7, те са единствените от поколението, които нативно работят с RAM 2 канала по 1600MHz. Аз на булдозера имах възможност да тествам варианти от 1333 до 2000MHz и смея да твърдя, че разликата беше осезаема.

Съгласен съм, че греят и хабят батериите за норматив, но ако производителността е по-важна от мобилността i7 е вариант.

Потребителски аватар
Moschino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Moschino » Пон 08 окт 2012 8:50

А какви са ви впечателнията от Асус,защото до сега съм имал допир само до Тошиба и Делл и за това насам се насочих :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 08 окт 2012 9:01

radi_nrj - казах реално същото в обратния ред :) Ако няма конкретна причина да е нужна производителността на i7, то по-добре i5 :)

Относно Autocad, Inventor, Solidworks и т.н. - правилно! Видеото там е от значение, но най-вече РАМ, хард и процесор в тази последователност!

Служебната ми машина, на която ги ползвам е с последно поколение i3 и вградено видео, 5400 хард и 8GB RAM.
Върви безпроблемно, но се усеща, че харда леко спъва. Рамта я използва като стой та гледай.
Харда не бих го гледал като фактор при самата покупка обаче - в днешно време 7200 са евтини, просто ще се смени. А ако човек има възможността - SSD.

Личният също бе фабрично с 5400, но само няколко седмици по-късно бе вече със 7200 :)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 08 окт 2012 9:22

Moschino написа:А какви са ви впечателнията от Асус

Аз съм с добри впечатления, иначе не бих ти го препоръчал. Всичките, които са ми попадали са с достатъчно качествена изработка, е не чак здрави като Dell Latitude, но са по-добре от Acer и Toshiba. Но зависи и от конкретния модел, естествено. Бих ти препоръчал и Lenovo, но с такива параметри нямат достатъчно надежни (поне за мен) машини, считай ThinkPad. HP Probook 47** също са препоръчителни, но няма 17 инчови със 7200 rpm дискове (доколкото видях).

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 10 окт 2012 11:55

Nikkolay написа:взех Асуса.
надявам се съм направил добър избор. Само видеото ме притеснява, че е вградено и кой знае какво дърво е. дали евентуално после може да се сложи друго видео при нужда..?
Иначе крайната ми цена е 450 долара, няма да плащам мито и транспорт.

http://www.ebay.com/itm/230854023647?ss ... 1439.l2649

имам шанс следващите 3 дни да откажа покупката, така че някой ако има подобна машина и не е доволен да споделя, за да канселирам плащането :)

Добре е, само наистина внимателно с пантите, че досега ни един Асукс не съм виждал със здрави панти... Като дойде сподели после как е машината, дали наистина няма мито, че ми предстои покупка на цпу, но не съм сигурен дали ще е от US или UK точно заради самите мита.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 10 окт 2012 11:59

Какво значи "дали наистина няма мито"!? Няма когато ти го внесе човек през граница без да го декларира :) Иначе всичко има мито когато идва от извън ЕС :idea:

Покупки от щатите си заслужават (и то не винаги) само ако се внасят после по човек - без транспорт и без мито. Иначе според мен най-доброто място за пазаруване на техника в Европа е Германия.

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Сря 10 окт 2012 12:06

Haralampi написа:... Иначе всичко има мито когато идва от извън ЕС :idea:

Лично съм се обаждал по телефона на митницата, за да ги попитам какви такси се плащат при покупка на лаптоп от US и жената ми обясни, че ако стоката е лаптоп или мобилен телефон, на митницата се плаща само ДДС на стойността на стоката. Така, че има вариант, при който да се разбереш с продавача да ти пише, че лаптопа ти е 300$ примерно и ще се платят само 20% на 300$ в митницата.
Така беше миналата година, съмнявам се, че са променили процедурата.
:beer

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 10 окт 2012 13:22

Мда... и при подобен експеримент ми задържаха пакет на митницата под мотото "нереална обявена стойност на стока", бръкнаха в интернет, взеха първата цена, която видяха и така ми излезе по-скъпо от колкото ако бях обявил реалната цена :idea:

Митничарите не са вчерашни! Дори българските :idea:

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Сря 10 окт 2012 13:35

Явно... не съм имал "вземане-даване" пряко с тях и не знам.
Но идеята ми беше, че се плаща само ДДС, без мито... и в моя случай дори и с доставката и ДДС-то пак ли лягаше по-евтино отколкото в България, но в последния момент изникна един познат, който си ми го прекара през багажа, което е най-добрия и най-евтиния вариант :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 10 окт 2012 14:23

Не знам. Съмнява ме да сяда по-евтино плюс рискове по транспорт и т.н. и ограничена гаранция ако въобще имата такава.....
Най-смислена е покупка от ЕС и конкретно Германия.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”