Питане за градинска косачка!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Питане за градинска косачка!

Мнениеот hooligans » Пон 13 май 2013 14:17

Чакай, обърках се!
Това като го държиш си е за самата косачка, за самоходния режим има едно червено.
На тази снимка е черно
Изображение
:redface

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 13 май 2013 19:41

Косачките със самоход имат една арматура отдолу на самата дръжка, огъната по форма на дръжката - тя е лоста за самохода !Направено е с цел удобство ,държиш си дръжката и с леко движение на пръстите придърпваш долната арматура и ги стисваш заедно- косачката тръгва :Mr Green Fun . Вече газта е различно изпълнение , един път си е просто лостче тип: напред-назад.При други е отгоре -арматура по подобие на самохода ,но се намира отгоре над дръжката на косачката ( пак е голяма и е с формата на дръжката ) при тях ако я пуснеш ,угася и косачката . Лоста за самохода няма влияние към палене и гасене , но по време на палене не се пипа /дига ,щото тръгва косачката :exclaim При този модел хем държиш горната арматура към дръжката , хем и дърпаш "каиша" да пали и след като "изреве" :icon_lol без да пускаш горната арматура ,дърпаш и долната и тя тръгва :smile Добре е да се огледа и студения старт,има ли си отделен лост за смукача или е "автоматичен" - недостатък по мое мнение,получава се силно затормозване при топло палене , а си я угасил , а ти се е.а май...а от дърпане да запали :twisted
Едно пояснение - когато не ползваш самохода,косачката става от "нормалните" т.е. няма никакво затормозяване при бутане ( или при дърпане назад - когато се наложи де) ,нищо просто не и пречи да се бута като обикновен модел. При мен градината е леко начупена и терасирана , нагоре и на равното си дърпам самохода , а надолу - го пускам лоста и си я бутам лекичко
Много стана писането, дано сте ме разбрали :redface

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 13 май 2013 22:10

Благодаря за подробното обяснение!Май ще се търси самоходна! :Mr Green Fun

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 14 авг 2013 15:26

forski написа:
k_garchev написа:Двора ми е на три нива,има овошки,доста декоративни храсти,отделно зелебнчуци и...,а и не ми се занимава да опъвам кабел и да го пазя!

Електрическите ги мани, в твоя случей помисли и за варианта с моторната коса!
Единственият и недостатък е че след косене трябва да събираш тревата, всичко останало за мен е в плюс на този инструмент.
-Лека и мощна
-Пълна свобода на действие, можеш да ходиш с нея където си поискаш и да косиш каквото си поискаш
-Две режещи приставки, кордова глава и нож
-Можеш да я използваш на всякакви терени, равни, стръмни, каменисти и т.н.
-Много удобна за косене около дувари, огради, овошки и всякакви други насаждения.
-На практика можеш да косиш всичко с нея, дори и тревата да е станала един метър пак не е никакъв проблем да си разчистиш двора с нея.
Отделно всякакви по-тънки филизи и издънки, капининаци, бъз и всякакви други бурени :smile
За мен е перфектния инструмент,голяма сеч пада :beer :twisted

И аз съм на горното мнение-Голема е сечта с моторна коса :Mr Green Fun ! :th_up

Колега не казваш какво взе. До колкото разбирам ти искаш самоходна за финно косене на ниска трева.

Но дори и с мощна бензинова коса, пак можеш да подравняваш тревата на едно ниво. С кордата не е проблем.
А когато ти се наложи да се бориш в пресечена местност с бурени и издънки, слагаш диска и си ти.
Аз понеже не мога често да кося на село и понякога ми се налага да се боря с по сериозни бурени, за това взех моторна коса от Шведите за 700 пари и те това.

Потребителски аватар
nurten.sarova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nurten.sarova » Съб 02 юли 2016 12:19

имам проблем със запалването на бензинова косачка гарден.Искра има гориво има и не пали

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 04 юли 2016 19:29

Задръстен карб или скъсана шпонка на вала ( подава се искрата в неправилен момент ) . Понякога има проблем с клапан. Може и да е съвсем друг проблема. Аз залагам на карб. Трябва да му се направи пълна ревизия.
Занесете я на майстор.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”