Овлажнител за въздух - какъв и от къде?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Ljubon » Вто 11 яну 2011 17:36

kossel написа:виждал съм едни руски овлажнители .... приличат на чиния , наливат се с вода , включват се в контакта и през една тръбичка почва да излиза водна пара .... все едно като от запалена цигара ...

И аз имах такова чудо от СССР - като голяма чиния, но беше не с пАра, а фонтанче, задвижвано от безшумно моторче. И беше някакви смешни пари...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Овлажнител за въздух - какъв и от къде?

Мнениеот mely » Вто 11 яну 2011 19:10

chefito написа:
Мен направо си ме болеше гърлото. Все едно са го шлайфали....днес е много по-добре....утре очаквам пълно възстановяване.

Свари си лайка 1-2 пакетчета и сипвай вътре - сериозно.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пет 14 яну 2011 0:10

Когато имах пари и жената забременя купих това http://www.klimafrost.com/index.php?opt ... &Itemid=68
пречиствател с овлажнител Дайкин
Парите са безумно много, но разликата я усетихме когато го спряхме...за кратко и сега работи денонощно в стаята на бебето. Лично аз не съжалявам за парите, мисля че бяха една успешна инвестиция в здраве, особено в това време на алергии и с малко бебе. Преди да го купя събирах мнения за климатиците с пречиствател, овлажнител и общо взето ме убедиха че е по добре да се вземе пречиствател/овлажнител отделно от климатика.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 14 яну 2011 9:52

Tihon написа:Когато имах пари и жената забременя купих това http://www.klimafrost.com/index.php?opt ... &Itemid=68
пречиствател с овлажнител Дайкин
Парите са безумно много, но разликата я усетихме когато го спряхме...за кратко и сега работи денонощно в стаята на бебето. Лично аз не съжалявам за парите, мисля че бяха една успешна инвестиция в здраве, особено в това време на алергии и с малко бебе. Преди да го купя събирах мнения за климатиците с пречиствател, овлажнител и общо взето ме убедиха че е по добре да се вземе пречиствател/овлажнител отделно от климатика.

Това го гледах преди 2-3 години.Наистина е супер,ама не можах да се прежаля толкова пари.Но наистина си заслужава.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 21 яну 2011 22:26

Абе да ви питам и по специално колегите със овлажнител на феърлайн,днес си взех един на първо четене много ме кефи,та преди това си взех на Хама комбинирана метеостанция-влагомер,термометър,барометър,часовник,календар и комфорт левел.Та най много е стигало до 40 и няколко% влажност по често е около 30 а ако жената надуе климата до към 27-28 (зиморничава а аз се топя) mhihi тогава влажноста пада до 20% което май е бая малко,то в пустинята е май 10% :roll: .Та на въпроса че се отплеснах как се гласи влажноста в смисъл като стигне лимита на зададената стойност не се покачва повече или някакъв друг чалъм има :roll:

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Съб 22 яну 2011 8:30

Климатиците изсушават въздуха. Колкото повече работи климатикът толкова повече се изсушава. Нормалната влажност за организма е около 40-60%. Ако е по сухо - почва да дразни гърлото.
Все пак при нас сме забелязали, че страшно много се влияее от външната влажност - не може вън да вали пети ден и вътре влажността да не скочи над 55%, колкото и да работи климатика. При готвене и къпане също скача влажността, но по малко
хихии, цяла лекция мога да изнеса mhihi

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 22 яну 2011 9:43

fox_vt написа:Абе да ви питам и по специално колегите със овлажнител на феърлайн,днес си взех един на първо четене много ме кефи,та преди това си взех на Хама комбинирана метеостанция-влагомер,термометър,барометър,часовник,календар и комфорт левел.Та най много е стигало до 40 и няколко% влажност по често е около 30 а ако жената надуе климата до към 27-28 (зиморничава а аз се топя) mhihi тогава влажноста пада до 20% което май е бая малко,то в пустинята е май 10% :roll: .Та на въпроса че се отплеснах как се гласи влажноста в смисъл като стигне лимита на зададената стойност не се покачва повече или някакъв друг чалъм има :roll:

Задай му повече на овлажнителя.С времето ще го разбереш на колко го държиш

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”