Windows Phone 8 или...
Re: Windows Phone 8 или...
Значи на теб ще ти върши перфектан работа Nokia 1100. Има и фенерче. Много яка.
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
restless написа:Добра интреграция с фейсбук и windows 8. - Нема нужда
+ 7GB в skydrive. - Dropbox, google drive, yandex disk, etc. Това не е екстра
+ Навигация която може да работи офлайн. Че коя навигация НЕ работи офлайн? Стига да работи GPS-а на телефона
+ Безплатен офис пакет - такива бол. За работа на телефон не става, само да прочетеш нещо и евентуална да драснеш 5-6 думи коментар
Затворената система е както + така и -
И... остава камерата.
Пич ти май нещо не разбра. Аз казвам кое ми харесва и кое не в операционната система. Въобще не я сравнявам с която и да е от другите на пазара.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Всичко се базира на сравнение, няма как иначе. Името на темата дори го подсказва. А към колегата с фенерчето- аз например съм ползвал фенерче вероятно преди той да е присъствал в ничии планове все още :-) и смятам че не е достатъчна причина да избереш Nokia,но всеки си знае все пак :-).
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
milmar написа:Всичко се базира на сравнение, няма как иначе. Името на темата дори го подсказва. А към колегата с фенерчето- аз например съм ползвал фенерче вероятно преди той да е присъствал в ничии планове все още :-) и смятам че не е достатъчна причина да избереш Nokia,но всеки си знае все пак :-).
На мен темата ми изглежда дискусионна. Никъде не написано, че трябва да се сравняват различните ОС. При положение че не съм позлвам андроид или IOS не мога да ги сравнявам. Затова мога единствено да кажа кое ми харесва и кое не в WP8.
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
restless написа:Добра интреграция с фейсбук и windows 8. - Нема нужда
+ 7GB в skydrive. - Dropbox, google drive, yandex disk, etc. Това не е екстра
+ Навигация която може да работи офлайн. Че коя навигация НЕ работи офлайн? Стига да работи GPS-а на телефона
+ Безплатен офис пакет - такива бол. За работа на телефон не става, само да прочетеш нещо и евентуална да драснеш 5-6 думи коментар
Затворената система е както + така и -
И... остава камерата.
Какво лошо има в интеграцията с FB и W8?
Коя навигация не работи офлайн - ами андроидската, например. Не казвам, че не е добра, даже картите са много по-подробни от тази на WP7, има си и трафик информация както и StreetView. Просто не е офлайн. Което е голям минус за мен.
Навигации има много, но ако говорим за безплатни такива, изборът не е твърде голям.
Относно безплатния офис - естествено такива има много, но това просто е най-доброто, което можеш да получиш за телефон.
- milmar
Street view няма как да е OFF Line.
Освен това, на NOKIA ползваш единствено (наистина добра) вградената, защото колко други би могъл да инсталираш и да работят добре? В тоя смисъл, навигацията на Nokia на мен не ми липсва. Има много други за Andro, с по-добър интерфейс най-малкото. Освен това за Andro има купища (... хубавите не са много всъщност
) приложения за осредняване и получаване на точни координати на точка, ако някой,като мен, се интересува от Geocaching
!
Да не говорим и за това, което разбрах от темата: и на W8 липсват така удобните бутони за WiFi, данни, GPS, завъртане на екрана, спиране на звука и т.н. и т.н. Никой не може да ме лиши от тези удобства и човешкия интерфейс, само срещу една камера 97MP плюс фенерче
. Когато наистина мисля да снимам, си нося и фотоапарат.
Освен това, на NOKIA ползваш единствено (наистина добра) вградената, защото колко други би могъл да инсталираш и да работят добре? В тоя смисъл, навигацията на Nokia на мен не ми липсва. Има много други за Andro, с по-добър интерфейс най-малкото. Освен това за Andro има купища (... хубавите не са много всъщност

Да не говорим и за това, което разбрах от темата: и на W8 липсват така удобните бутони за WiFi, данни, GPS, завъртане на екрана, спиране на звука и т.н. и т.н. Никой не може да ме лиши от тези удобства и човешкия интерфейс, само срещу една камера 97MP плюс фенерче

- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Е, нямало ги, еми няма ги тези бутини за WI FI и т.н., ако толкова искаш да ги имаш изтегляш си приложението Connectivity Tiles и вече ги имаш 

- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ogogin написа:Е, нямало ги, еми няма ги тези бутини за WI FI и т.н., ако толкова искаш да ги имаш изтегляш си приложението Connectivity Tiles и вече ги имаш
Проблемът е, че дори и да ги инсталираш пак те пращат в настройките. Просто е някакъв пряк път.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
JaDaWiN написа:restless написа:
Коя навигация не работи офлайн - ами андроидската, например.
пълни измислици.на андроид за разлика от уиндоус може да му сложиш професионална навигация съвсем безплатно работеща изцяло оффлайн:iGo,sygic и още мн други.защо говорите без да сте запознати?
Кога за последно погледна play store-а, да видиш, че и двете навигации, които ги спомена са платени?
- JaDaWiN
milmar написа:Street view няма как да е OFF Line.
Освен това, на NOKIA ползваш единствено (наистина добра) вградената, защото колко други би могъл да инсталираш и да работят добре? В тоя смисъл, навигацията на Nokia на мен не ми липсва. Има много други за Andro, с по-добър интерфейс най-малкото. Освен това за Andro има купища (... хубавите не са много всъщност) приложения за осредняване и получаване на точни координати на точка, ако някой,като мен, се интересува от Geocaching
!
Да не говорим и за това, което разбрах от темата: и на W8 липсват така удобните бутони за WiFi, данни, GPS, завъртане на екрана, спиране на звука и т.н. и т.н. Никой не може да ме лиши от тези удобства и човешкия интерфейс, само срещу една камера 97MP плюс фенерче. Когато наистина мисля да снимам, си нося и фотоапарат.
Първо, относно липсата на приложения - просто е рано, ще се появят и приложения и игри.
Относно бутоните за WiFi, данни и т.н. - да, това е хипер голям пропуск и се надявам, че ще го оправят. Допълнителните приложения не са решение на проблема, поне с Wi-Fi-я.
За заключване на завъртането на екрана въобще няма опция, но от следващия ъпдейт такава ще има.
За спиране на звука и в момента има доста удобен бутон - когато се натиснат бутоните за промяна силата на звука, отгоре се появява лента, където е и бутона за спиране на звука.
А колкото до 439048094380409-мегапикселовата камера - според мен това са поредните маркетингови измислици.
vinixxx написа:пълни измислици.на андроид за разлика от уиндоус може да му сложиш професионална навигация съвсем безплатно работеща изцяло оффлайн:iGo,sygic и още мн други.защо говорите без да сте запознати?
Може би не съм се изразил правилно: имах предвид оригиналната Google навигация и карти, които идват с андроида. Те не работят офлайн.
Колкото до Sigyc и iGo - и двете са много добри, но не съм съгласен, че са безплатни. Това, че ти не ги плащаш е друг въпрос.
- milmar
Естествено, че не са безплатни, но са несравнимо по-функционални и удобни (примерно iGo ) от Nokia-навигацията. Впрочем не знам колко е "дръпнала" напред навигацията на Win8 спрямо Win7, предполагам не много. Tя си остана на практика непроменена поне при прехода от Symbian на Win7. Но така или иначе си върши добра работа, поне докато (ако) съумееш да си инсталираш друга.
Впрочем на кого е проблем днес да ползва OnLine навигация, кой пък няма никак интернет? Изключвам хората, който са на недоразумението "интернет от ViZacoN" със 65МB на максимална скорост, а като почне "другия" Интернет - все едно нямаш
.
Nokia традиционно слагат най-добрите камери (макар че вече и в това имам съмнения). Въпросната камера би било логично да е добра, с тази площ на матричката, с този почти истински обектив
, но 41MP е очевадна изцепка, с препратки към неграмотността на средностатистическия ползвател
. Вие давате ли си сметка каква разрешаваще способност би имала камера с истински 41MP, само с телефон Nokia щяха да снимат всички професионалисти, щяха веднъж за винаги да отмрат "тъпите" и скъпи DSLR, с триж по-скъпите им тежки и грозни обективи
!
Впрочем на кого е проблем днес да ползва OnLine навигация, кой пък няма никак интернет? Изключвам хората, който са на недоразумението "интернет от ViZacoN" със 65МB на максимална скорост, а като почне "другия" Интернет - все едно нямаш

Nokia традиционно слагат най-добрите камери (макар че вече и в това имам съмнения). Въпросната камера би било логично да е добра, с тази площ на матричката, с този почти истински обектив

Последна промяна от milmar на Вто 19 ное 2013 15:35, променено общо 2 пъти.
- JaDaWiN
Аз съм на Виваком и въпреки смешната скорост не съм имал проблеми с андроидската навигация. Но това е за България. В една Гърция да отидеш какво става без мобилен нет?
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Ето тук намерих една статийка, как гугл си дърпа чергичката бавно към тях. И на тях им се ще да я затворят системката си и бастааа хаха..
цък
Та идеята е че май WP ще се развива, другото интерсно нещо което намерих е че над 90% от новите вируси са само и единствено за андроид.. 0 за айос и 0 за ВП... което си е кофти да си таргет да ти източат данните на телефона...
цък
Та идеята е че май WP ще се развива, другото интерсно нещо което намерих е че над 90% от новите вируси са само и единствено за андроид.. 0 за айос и 0 за ВП... което си е кофти да си таргет да ти източат данните на телефона...
- milmar
Кой му пука, аз телефон повече от 2г. не помня да съм ползвал
. Няма да се женя за Гоооогле или за хАндроид. Когато Виндовс стане по-добър - ще минем на него. А ако някой просто иска да подпомогне бедната компания, и макар да не харесва телефоните и' да ги купува защото след не зная колко години .... и т.н. и т.н. си е негово право
!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”