За давността на модела спор няма... поне година и половина... но е по добър от останалите му предложения. Иначе ето малко и от мен. ЗАБЕЛЕЖКА ако си го взимах за себе си бих проверил как седят нещата по фирмите директни вносителски на всяка една конктретна марка. Ако ми остане време днес вечерта или утре, бих го направил за колегата.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/512746/P11010101/Prenosim-kompyutar-DELL-INSPIRON-3537/475766 Дисплея и дизайна му не са впечатляващи, но процесора е последно поколение макар и U версия, видеокартата е хубава, не са написали на колко оборота е харда.
http://www.technomarket.bg/products/09134358/lenovo-ideapad-g510am-59412598 По - добър процесор, но бавен хардиск 5400 оборота, аз като купувах моя ги накарах да си доплатя за читав хард и срещу 50 тина лева отгоре се разбрахме. Предполагам и сега биха се навили ако са разбрани.
Като цяло незнам защо - но нещо няма лаптопи които да ми хващат окото като цена параметри точно сега. Покрай коледа имаше много по - добри параметри.
Само за сравнение, преди цели 2 години си купих Асус К75, CPU Intel Core I7 3610 up to 3.4 ghz, RAM 8 GB DDR3, HDD Western Digital 750 GB 7200 rpm, GPU NVIDIA GT630M срещу 1400 лева, което е не по - лошо от повечето предложения на пазара към момента за около 1300 лева, което 2 години по - късно не е много нормално. От това което имам като спомени разглеждайки офертите покрай коледните празници, положението беше доста по - прилично.
Какъв лаптоп да си купя?
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: Какъв лаптоп да си купя?
кога ша спаднат цените на ссд?
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Те малко по малко падат постоянно, но ако скоро очакваш да имаш 1 TB SSD, няма да стане. Сега някой не без основание правят, взимат нормален лаптоп, инвестират около 200 лева в SSD и го слагат на мястото на CD то в лаптопа. Но пак е малко извратено решение...
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
а лаптоп с ссд и хдд едновременно,еднакво бърз ли е със лаптоп само със ссд?
-
Малко сме offtopic в случая, но бързо разяснение. Ако имаш само SSD, то в масовия лаптопски вариант едва ли ще е по - голямо от 120 или 250 гб. което е малко. Каква е ползата от SSD - то обикновенно се ползва за да се съхранява на него операционната система и най - ресурсоемките приложения. Това е така, защото файловете от SSD се четат много пъти по - бързо от тези записани на стандартен хард. Така нампример Windows - a ти и приложението било то последния Shooter или някакъв масив от файлове, които ти трябва да прочетеш обработиш и запишеш много бързо, ще работят много по .... бързо. Тази работа на SSD - то и операционната система по никакъв начин независи от бавния хард. Той в системи с SSD и хардиск едновременно се ползва за хранилище на големи файлове, от тип, който не се нуждае от чак такава производителност - например 10 гигабайтовият ти HD филм, снимки и прочие. При правилно разпределяне на приложенията върху компютъра ти, това което се нуждае от бърз диск ще е на SSD - то и няма да се забавя от стандартния хард, и това което е на стандартния хард няма да бави приложенията на SSD - то.
Съжелявам за
Съжелявам за

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Да карам по ред-от Е-маг онагледих примера, не мисля да купувам точно от там (макар че хората около мен си напазариха техника-нямат оплаквания...засега) За i7 процесора ми е ясно че е очевидно по-добър. Лошото е, че и цената е пропорционална, а за моите цели май няма да успея да му използвам пълните възможности. За това е и размисъла дали си заслужава повечето пари (щот не са безпроблемни, да го...) Харда масово е 5400 оборота. По-бърз хард имат само няколко модела. Предполагам, че масово слагат такива за пестене на енергия (и за да си продават SSD-то) Иначе и моето виждане за РАМ е 8GB, крайният вариант е в последствие да добавя, като разбира се идеалният вариант е да си е с 8GB при покупката. На мен HP-ти като че ли ми допадна заради цената, но може би наистина ще погледна по-внимателно леновото и асусите. Лошото е, че леновото за тази цена ще е IdeaPad (казват че били по-кекави от thinkpad-a).
-
Няма да са по кекави от HP - то, въпреки, че пак е въпрос на късмет. Имахме статистика във фирмата преди, около 30% от ниските и средни класове на HP лаптопите се връщаха с някакъв дефект. Виж високите са им друга бира, ама и цената също. Аз бих те посъветвал, ако не ти е спешно изчакай, незнам какво е мнението на другите колеги, но наистина сега офертите не ми се струват толкова добри.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
xploda написа:Нали се сещаш, че тавана му е строго специфичен за всеки отделен случайАз съм с "g" вкъщи и на един стар делл лаптоп 4-4.5МВ(мегабайта) не са проблем. Но е единствен, като безжичен клиент и се намира на 2-3м. директно от рутера.
А ти сещаш ли се, че случайно работя съпорт в провайдър. Може би вече четирицифрен брой рутери и компютри са ми минали през ръцете. Досега не съм попадал на Г-устройство, което да подмине 25 мегабита (колкото са при теб) и то разбира се, при идеални условия. Това колко лаптопа се ползват от рутера ти е най-малкият проблем. Има далеч по-интересни, ама не ми се дискутира тук

Относно мрежовите адаптери - моята препоръка е да са N-стандарт и двете, а ако е възможно и не е проблем да са с кабелни гигабитни интерфейси. Казвам го неслучайно, защото през моят Н-рутер гледам 3Д филми по wi fi към телевизора, просто се обезсмисля да пускам кабели до него, но са в една стая де... С Г-устройство това няма как да се случи и ще насичат. Общо взето да препоръчваш на някого да си купи рутер или лаптоп с г-ви-фи карта е като да препоръчваш карбураторна кола в 2014г.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stefan4o написа:А ти сещаш ли се, че случайно работя съпорт в провайдър. Може би вече четирицифрен брой рутери и компютри са ми минали през ръцете.
Тука трябваше да се впечатля ли нещо

stefan4o написа:Досега не съм попадал на Г-устройство, което да подмине 25 мегабита (колкото са при теб) и то разбира се, при идеални условия.
И казаното от теб е неоспорим и свършен факт и няма изключения ли

gugun4u написа:Като цяло незнам защо - но нещо няма лаптопи които да ми хващат окото като цена параметри точно сега.
От доста време насам е така. Както и с колите и с много други неща. Плащаш повече пари за по-малко качество.
Аз НР също не бих си взел посмъртно. А Леново се пооправиха. Първите им лаптопи бяха доста зле, но сега са ОК. Е, не като Dell да кажем, но като Acer и Asus да кажем.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Асус си беше марка и са мн добри комп 

- stefan4o
- Контакти:
xploda написа:stefan4o написа:А ти сещаш ли се, че случайно работя съпорт в провайдър. Може би вече четирицифрен брой рутери и компютри са ми минали през ръцете.
Тука трябваше да се впечатля ли нещо
stefan4o написа:Досега не съм попадал на Г-устройство, което да подмине 25 мегабита (колкото са при теб) и то разбира се, при идеални условия.
И казаното от теб е неоспорим и свършен факт и няма изключения лиИли си минимум CCDE, работещ за компания поне от ранга на AT&T?
Брех, ма много отворени ми станАхте. Бил вече някакъв кирлив съпорт и край, той е експерта, той знае всичко, другите нищо не знаят
4-4.5 мегабайта са ти не 25, а 32-36 мегабита гусин много лаещ, ма нищо не вдяващ ултра мега хипер дупер съппорт
![]()
Гусин-отворен. Явно в нашия град са хипер умрели абонатните машини и рутери. Досега не се сещам да съм видял Г-рутер да прехвърли 25 мбит-а, както е при теб

Практиката ми доказва написаното в тоя линк:
http://www.speedguide.net/faq_in_q.php?qid=374
Казаното от мен важи в 99 процента от случаите, понеже го казвам ОТ ОПИТ, а не от единствения рутер, който ползвам у нас. Изключения има разбира се, но те са 1 на 1000.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stefan4o написа:Явно в нашия град са хипер умрели абонатните машини и рутери
Ми каквито абонатите, такъв и "съпорта", умрял

stefan4o написа:да прехвърли 32 мбит-а
А, значи се съгласи, че не са 25, а 32, ама продължаваш да лаеш, че ги разбираш нещата, като още елементарни сметки за скорости не можеш да правиш

stefan4o написа:Изобщо не искам да те впечатлявам
Ама ти тва ли се опитваше да правиш цял ден

stefan4o написа:просто съм се нагледал на такива философи като теб, дето са много в час
Хах, е не съм аз този, който първо се изхвърли, като големия неоспорим мрежар, пък после, като видя, че не минава номера даде на задна

- stefan4o
- Контакти:
Благодаря. Няма нужда от човек дето първо боядисва джантите и после ги мери дали стават на колата му да ми дава оценка за нивото ми на подготовка по мрежи
Ясен ми е твоят капацитет без дори да те познавам 
Аз не се изхвърлям, а споделям личен опит от работата, която работя ВСЕКИ ДЕН.
Този с изхвърлянията мисля си ти.

Аз не се изхвърлям, а споделям личен опит от работата, която работя ВСЕКИ ДЕН.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Колеги, поспрете се
Дайте тая енергия в нещо по-съществено. С две думи и двамата сте прави-препоръчахте n-рутер. За да съм откровен до днес не бях никак наясно каква е разликата в рутерите. След тази тема прочетох и разбрах-благодаря за което. В нас нета би трябвало да е 50 мегабитов (в идеалният случай предполагам), така че във всички случаи ще взема n-рутер. В момента съм с този
http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/d-link/dir-301-p15171198/opisanie.html
въпросът ми е дали има шанс безжичният адаптер да работи с новият рутер, който ще взема и ако има шанс какво според вас ще бъде нужно? (може би най-малко пак да е d-link?) А лаптопа за момента не ми е съвсем спешен, за сега все още решавам какъв да бъде. Но понеже в нас върви ремонт по някое време така или иначе ще се наложи да взема.

http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/d-link/dir-301-p15171198/opisanie.html
въпросът ми е дали има шанс безжичният адаптер да работи с новият рутер, който ще взема и ако има шанс какво според вас ще бъде нужно? (може би най-малко пак да е d-link?) А лаптопа за момента не ми е съвсем спешен, за сега все още решавам какъв да бъде. Но понеже в нас върви ремонт по някое време така или иначе ще се наложи да взема.
- stefan4o
- Контакти:
Re:
dlug написа:въпросът ми е дали има шанс безжичният адаптер да работи с новият рутер, който ще взема и ако има шанс какво според вас ще бъде нужно? (може би най-малко пак да е d-link?)
Не е проблем да съчетаеш g и n-устройство, но скоростта ще бъде тази на по-нискоскоростния интерфейс - т.е. около 20-25 мегабита в общия случай. Ако това питаш, то отговорът е да - не е проблем да ползуваш така рутер и мрежов адаптер. Не е нужно да са една марка.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”