Проблем с лаптоп Lenovo
- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
Re: Проблем с лаптоп Lenovo
Абе,че не са провал,не са.Един приятел има Lenovo G570 с видео ATI Radeon 1 GB и 4 GB по-малко рам от мен и играта лети при него.Колкото и да замазват очите,няма как да е това,което е при мен.То не е замзване,направо с шепи пясък ми се хвърлят 

-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Мaсови проблеми има от сериите G, Z, Y. Тези видео карти дето ги дават вътре като външни с по 2 рам са боклуци ( друга дума не намерих :D ). ;)
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
На каква база са твърденията, че видеокартите на Lenovo G, Z, Y серии са боклуци? Аз лично 2 г. работих на G570, а от 1 г. работя на G580 и мога да кажа, че са много здрави машини и никакви хардуерни и софтуерни проблеми не съм имал. Не играя игри и не ползвам 3D софтуер, затова не мога да кажа колко са добри сравнени с други марки. Може и да не е най-подходящия геймърски лаптоп, но определено си струва 

- Fearless
Направих един отчаян опит - да преинсталирам Windowsa.Ефекта - абсолютно същото състояние с видео картите + неработещ тъчпад и функционален бутон вече + липса на кирилица.
- plamikcho
Как го преинсталира?
- Fearless
Бях с Уин 8 , сега сложих 8.1 и го инсталирах през флашка.Нормална инсталация с буутване.
- plamikcho
Неработещия тъчпад може да е изключен (свързано е с неработещия F бутон) или с неподходящ драйвер. За 8-цата не знам как работи с този модел, аз съм със 7. Така и така си го почнал, пробвай и с една седмица преди да си инсталираш програми и да настроиш всичко. Инсталирай драйверите за чипсета преди видеото. Друго не се сещам, освен преглед в сервиз за хардуерен проблем.
- Fearless
Интересното при инсталацията на драйверите беше,че ми изписа че вече имам инсталирани драйвери за чипсета и не прие тези от сайта на леново,същото беше и с драйверите за енергийните режими.7-ца бих сложил само за тест,не ми се иска да се връщам на нея,доста свикнах с 8-цата вече.
Писах днес на сервиза,който обслужва Леново (Вюпойнт) и чакам отговор.

- plamikcho
Нормално за чипсета, в сайта на Леново си пише, че тези драйвери се инсталират от Windows. На сайта им всичко изглежда нормално, има си пълна поддръжка за Windows 8.1. Все пак пробвай със 7, при мен всичко изглежда наред и може да тръгне и при теб. Поне да се изключи варианта хардуерен проблем.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
От март месец насам три пъти го играя тоя филм с леново г500+
чичсет, драйвери, поредност при инсталиране на драйвери уиндосу от 7 та сигурно и 9 им слагам.
Решението се оказва, обаждане на телефона и смяна на лаптопите с нови, същите с работещо видео или друга марка, ама защо пак го пиша това като на втора или още на първа страница май съм го написал
чичсет, драйвери, поредност при инсталиране на драйвери уиндосу от 7 та сигурно и 9 им слагам.
Решението се оказва, обаждане на телефона и смяна на лаптопите с нови, същите с работещо видео или друга марка, ама защо пак го пиша това като на втора или още на първа страница май съм го написал
- pavlingm
- Двигател: AFN
- Контакти:
Изпробвайте го, все пак, с друга памет. Понякога оттам идва проблемът.
Лесно се сменя.
Лесно се сменя.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
pavlingm написа:Изпробвайте го, все пак, с друга памет. Понякога оттам идва проблемът.
Лесно се сменя.
При хардуерен проблем на лаптоп в гаранция непипаш нищо, ако неискаш да останеш без гаранция, дори да знаеш какъв е проблема.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Само да уточним, че дали видеото е с 1 или 2 GB RAM е без никакво значение. Важното е колко разредна е шината на паметта, обикновено 64 или 128 бита за лаптопите, както и дали е GDDR3 или GDDR5. Оптимално е 128 битова шина и GDDR5 памет. Трябва да се гледа и какъв е графичния процесор, ето тук може да се направи бързо сравнение по модел
http://www.videocardbenchmark.net/
http://www.videocardbenchmark.net/
- Fearless
Проблема е разрешен след преинстал с уин 8.1 , почистване на лаптопа и закупуване на охладителна стойка.Изглежда видето много бързо се е напичало 

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Както казах загрее ли много му се понижава мощността. С 8.1 има шанс да ти работи малко по - бързо, но разликата ще я усетиш главно от по - ниските работни температури. Имай предвид, че такъв тип пържене е сред главните причини за дефекти по дъната(гори чипа на видеото, който е на дъното и скапва и него). 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”