Компютърна конфигурация в София
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Компютърна конфигурация в София
Свикнал съм да ме гонят феновете на AMD когато си кажа истината :D Въпреки че не съм някакъв заклет фен на nvidia и intel.
Дайте вариант на тази конфигурация http://nikem-bg.net/cart/49056p1r53657p1r1003235p2r48235p1r47759p1r1000579p1r53725p1rf.html , но да е 16gb ram, харда може да е по-малък - 500 и да е SSD. Бюджета го увеличих на 1500.Видеото ако стане 256 не е ли по-добре?
Til дай пример за по-добро видео. За повечето вентилатори друга кутия ли ми трябва? Тази като я гледам не ми изглежда да е за гейминг? Рам искам да е поне 16гб. Като гледам май ми трябват доста пари 

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
... 16GB РАМ не ти трябват..... на I5 с видео за 400лв, което е с 2GB.. трябва видео картата да ти е с повече рам, това има значение за гейминга, инак като си вземеш ташак карта, ако искаш сложи 32GB РАМ, компа отново ще е слаб на пушка, нищо, че ще си метнал 1500лв
Най-добре си вземи 8GB РАМ и останалите 100++лв дето ще ти останат ги вложи в по-хубаво видео! Назад в коментарите се изказаха 100 в. карти, избираш някоя за твоите финансови възможности, с възможно най-много РАМ и ест. може да изгледаш някое и др ревю на картите.
За гейм карта с под 4Гб рам и която работи на по-малко от 512bit, не ми я хвалете изобщо като гейм! Гейм може да е била 2010г, когато игрите бяха с къде, къде по-ниски изисквания
http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R9-280X-OC-3GB-GDDR5-GV-R928XOC-3GD
Е те тва видео за парите си е доста на ниво, като вероятно може да се купи и на малко по-ниска цена и лично аз бих предпочел пред PALIT GTX960 OC 2G GD5

За гейм карта с под 4Гб рам и която работи на по-малко от 512bit, не ми я хвалете изобщо като гейм! Гейм може да е била 2010г, когато игрите бяха с къде, къде по-ниски изисквания

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R9-280X-OC-3GB-GDDR5-GV-R928XOC-3GD
Е те тва видео за парите си е доста на ниво, като вероятно може да се купи и на малко по-ниска цена и лично аз бих предпочел пред PALIT GTX960 OC 2G GD5

Ок. Аз хубаво ще ги напазарувам, кой ще сглоби всичко това се питам. На вас кой ви ги сглобява? Сами ли го правите.Аз мога да наредя кутията, но незнам кое ккъм къде се закача.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз лично сам си го сглобявах, но ако не си го правил най-добре др да го направи.
Коя е следващата като ниво над GTX960? Тази http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R9-290X-R929XOC-4GD ? Или тази http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-AXR9-290-4GBD5-TDHE-OC . Гледам, че и големмината им е различна, това оказва ли влияние при избора на някой от др. компоненти?
въпроса е заслужава ли си? Гледам че GB са по 4gb и 512bit.А тази Nvidia е по нисък клас май?
Ок готов съм с моята конфигурация. Видеото и захранването са втора ръка, другите неща ще са нови. Видеото е препоръчаното от колегата Gigabyte R9 , а захранването е 850w http://olx.bg/ad/zahranvane-thortech-thunderbolt-850w-garantsiya-do-02-2016-ID58qK4.html. Засега само картата съм уредил. Останалите компоненти ще са от препоръчаните по-горе, като рам паметта ще е 2x8. Ще включа и SSD-то на Kongston 120GB. Изчисленията без допълнителните вентилатори и без отстъпката до момента са 1460лв. За видеото се спазарих добре,ще го взема по-евтино 

- Traytor
Много внимавай с това видео. Втора употреба видео карта си е риск. Особено R9, който се ползват масово за копаене.
Traytor написа:Много внимавай с това видео. Втора употреба видео карта си е риск. Особено R9, който се ползват масово за копаене.
Ок препоръчай някое друго! Това е в гаранция още, затова се засилих да го вземам.
- Traytor
Точно това е че те винаги се продават преди да изтече гаранцията. Най-рисковано е да купиш видео втора ръка. Захранването и да има някой подут кондензатор, ще го смениш и ще бачка, ама видео картите ги ползват за копане на bitcoin и като решат че им е заработила достатъчно пари ги пускат изгодно с "остатъчна гаранция", която обаче няма да покрие нищо. Имах приятел който направи същото, а преди да ги продаде тия ATI-та толкова тормоз видяха, че цяла зима си топли стаята просто с отворена кутия на компютъра. Според мен гледай да си вземеш чисто нови компоненти. Ако трябва направи по-слаба конфигурация, но да знаеш че ти си първия който я ползва и какво точно преживява компонента, защото жегата е това което убива МПТ. Това е просто съвет, ти прави с него каквото искаш.
Ок, разбирам съвета и благодаря. Дай пример за видео, което не се ползва за "копаене", а е специфично само за гейминг и да търся пак втора ръка.
- Traytor
Единствените видеа които можеш да си сигурен, че не са ползвани за копане, са тези с висока стойност. R9 се използва най-много за това заради високата производителност на ниска цена(под ниска се има впредвид, доста по-ниска от аналозите на Nvidia, като има някои недостатъци като малко по-висока температура на картата). Намали малко рамта, остави за сега SSD-то и налей повече пари във видео, но да е ново и по-нататък си вземи SSD и още рам. И на мен ми се искаше да взема всичко наведнъж, но съобразявайки се с финансите взех само 8гб рам, без SSD и си ги купих няколко месеца по-късно като сбрах парички.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”