Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Водоструйка или домашна автомивка...

Мнениеот kris11 » Сря 26 фев 2014 11:15

Някой има ли идея каква е функцията на този адаптор от 4,99 лв за водоструйка? :
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-B4D451B9-6A9CE43D/www_lidl_bg/hs.xsl/513.htm?id=139

Ще го поразгледам на 27 ми.

kaldi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaldi » Сря 26 фев 2014 15:12

kris11 написа:Някой има ли идея каква е функцията на този адаптор от 4,99 лв за водоструйка? :
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-B4D451B9-6A9CE43D/www_lidl_bg/hs.xsl/513.htm?id=139

Ще го поразгледам на 27 ми.

Употреба:
Адаптерът за водоструйка е предназначен за свързване на следните аксесоари PARKSIDE с различни уреди на други производители:
• четка с водна струя под налягане
• комплект за почистване на тръби
• въртяща се четка за почистване на площи
Технически данни
Температура на подаване на вода - макс. 40°C
предназначен за уреди със следните работни данни:
Работно налягане/Номинално налягане - макс. 110 bar / 11 MPa
Допустимо налягане - макс. 150 bar / 15 MPa
Макс. дебит на подаване на вода - 450 l/h

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 26 фев 2014 16:57

Аз съм се засилил към маркуча за каналите. Ама за да не стане греда ще нося пистолета на моята машина. Имам подозрени, че тоя преходник може да се окаже необходим за монтажа на маркуча към други водоструйки. Макар че изглежда съмнително, ама ще се вържа гащите :) .

brum

Мнениеот brum » Чет 27 фев 2014 10:22

Ъ, баси гредата. Всичките водоструйки май са на различни стандарти. И тоя маркуч става само за парксайдската. Поне за моята Bosch 100% не става.

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Чет 27 фев 2014 11:08

brum написа:Ъ, баси гредата. Всичките водоструйки май са на различни стандарти. И тоя маркуч става само за парксайдската. Поне за моята Bosch 100% не става.

Има логика да не става за други марки колега!Прехода е си е само за тяхната марка.Aко някой вече е купил маркуча за отпушване на канали,нека даде мнение,мек ли е надежден ли Ви се струва?Няма да имам време днес да го погледна.
Поздрави.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 27 фев 2014 13:47

kappo написа:
brum написа:Ъ, И тоя маркуч става само за парксайдската. Поне за моята Bosch 100% не става.

Маркуча става за Парксайда директно. За дриги водоструийки /не е уточнено кои/ се използва адаптора от 4.99 лв. Пробвай дали адаптора -страната с 2 те стърчащи зъба става за твоята водоструйка. Ако става ти трябват маркуч + адаптора. Явноп затова са пуснали адаптора - за да се купуват маркучите за др.водоструйки / оборот/.

Aко някой вече е купил маркуча за отпушване на канали,нека даде мнение,мек ли е надежден ли Ви се струва?[quote]
Maркуча е значително по-мек от този на водоструйката.Дюзата е месингпова с 4 отвора.Добре е запресована и облечена с гума. Накрайника към водоструйката е метален /сякаш е алуминиев но твърд / не ми се вярва да едуралуминий/.
за надеждност -би трябвало да е надежден имайки в предвид самата водоструйка.
160 бара е макс. налягане.

Офф В ЛИДЛ на бул.България Варна бяха останали 2 маркуча и 3 адаптора.

brum

Мнениеот brum » Чет 27 фев 2014 15:24

Пробвах преходника дето е 4.99. Няма нищо общо с тоя на моята водоструйка. Само на външен вид леко го докарва :) .

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Чет 27 фев 2014 16:46

"kris11" заслужава ли си парите тоя шланг за отпушване,цената си му хич не е малка!!!
Като четях,че при вас във Варна са били свършили,тук още не съм минавал в магазина до нас да видя какво е положението.
Но май ще се въздържа да го купувам.Преди време по спомен някой колега споменаваше че в Германия нашия модел A1 е вървял и с този шланг в комплекта,но тук за съжаления не бяха окомплектовани с такъв.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 27 фев 2014 18:08

kappo написа:"kris11" заслужава ли си парите тоя шланг за отпушване,малка!!!

Знам ли? Взех го, че ми трябва по спешност. Ще го пробвам в събота или неделя при тъщата.Ще пиша в понеделник. Ако не върши работа ще го върна.

И двете са върнати днес.
Адаптора не стана на Боша, а пробвах маркуча без да е вкаран в канал , закрепих края му с дюзата в 1 подвижно менгеме /към 30 кг/ Нищо особено = със същия усшех ще е с проволка. Трябва да се затапи отвора където влиза маркуча / ама с коя ръка -трябват поне 2 ма човека/.

Последна промяна от kris11 на Пет 07 мар 2014 13:07, променено общо 1 път.

brum

Мнениеот brum » Чет 06 мар 2014 17:45

Пробва ли го :) ?

Щото аз загледах един Райдер днес и ми се струва, че на него маркуча ще стане без преходници, без нищо. Просто моя Бош е някав ювелирен и там преходника е подобен, но по-малък...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 07 мар 2014 10:46

Днес си гледам немския сайт на лидл и за въпросната пароструйка дето я кометирате тук.Та цената на тая дето я продават тук,мнооого дебела,па и стар модел май ни пробутват :mhihi
Ама вижте сами де
Как не си взех някои неща от Словения :confused
http://www.lidl.de/de/PARKSIDE-/PARKSIDE-Hochdruckreiniger-PHD-150-B2-1

Потребителски аватар
Kosioo
Автомобил: VW Touran
Двигател: 2.0L I4 EcoFuel

Мнениеот Kosioo » Пон 10 мар 2014 11:38

Когато е слънчево, без вятър и имам време предпочитам да мия автомобила сам. Не ми е за няколко лева, обичам да се раздвижвам. Обикновено 2 до 3 кофи вода ми стигат. Първата кофа с 50мл автошампоан разтърквам автомобила с четка от естествен косъм с дръжка. С втората и евентуално третата кофа изплаквам. Бързо е, лесно се достига навсякъде и резултатът ми харесва.

Един-два пъти годишно правя и основно вътрешно почистване. С една стара прахосмукачка (нормална, не такава за кола, които май не вършат много работа)обирам едрите боклуци, с по-малка приставка минавам и седалките. Забърсвам пластмасите с влажна кърпа. С препарат за килими/мокети/дамаски разтворен във вода и четка за дрехи внимателно минавам всички седалки на колата. Пяната, която се образува изтривам със суха кърпа. След което се оставя да изсъхне (за предпочитане да има слънце и да са отворени вратите) Невероятно светва тапицерията и мирише на чисто. Ползвал съм и едни спрейове за блясък, вършат добра работа за емблемата и дръжките на вратите.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 10 мар 2014 13:56

Kosioo написа:Когато е слънчево, без вятър и имам време предпочитам да мия автомобила сам. Не ми е за няколко лева, обичам да се раздвижвам. Обикновено 2 до 3 кофи вода ми стигат. Първата кофа с 50мл автошампоан разтърквам автомобила с четка от естествен косъм с дръжка. С втората и евентуално третата кофа изплаквам. Бързо е, лесно се достига навсякъде и резултатът ми харесва.

Един-два пъти годишно правя и основно вътрешно почистване. С една стара прахосмукачка (нормална, не такава за кола, които май не вършат много работа)обирам едрите боклуци, с по-малка приставка минавам и седалките. Забърсвам пластмасите с влажна кърпа. С препарат за килими/мокети/дамаски разтворен във вода и четка за дрехи внимателно минавам всички седалки на колата. Пяната, която се образува изтривам със суха кърпа. След което се оставя да изсъхне (за предпочитане да има слънце и да са отворени вратите) Невероятно светва тапицерията и мирише на чисто. Ползвал съм и едни спрейове за блясък, вършат добра работа за емблемата и дръжките на вратите.

Искаш да ни предложиш услугите си вмрсто водоструйка ли? :mhihi

Потребителски аватар
Kosioo
Автомобил: VW Touran
Двигател: 2.0L I4 EcoFuel

Мнениеот Kosioo » Вто 11 мар 2014 9:43

LILO&STICH написа:Искаш да ни предложиш услугите си вмрсто водоструйка ли? :mhihi

Останах с впечатление, че темата е за споделяне дали хората предпочитат автомивките или си мият колите сами. :penata

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 11 мар 2014 12:36

@ "Първата кофа с 50мл автошампоан разтърквам автомобила с четка от естествен косъм с дръжка. "

И така хубаво разтриваш калта по боята,че ...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”