Историческият Asus ;( С КЗП Напред и пак греда

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Колега който работи във сервиза на Asus? С КЗП Напред

Мнениеот mupk0 » Чет 19 авг 2010 20:32

Явно русенските колеги са яката назад с материяла.Попринцип в Русе не знам как се процедира но ние в Стара Загора какво правиме:
Идва клиента и си оставя лаптопа(това важи и за Технополис/Техномаркет,като там не знам колко време стой),в зависимост от натовареността на работният ден ,за да стигнем до въпросният лаптоп(ремонтите се карат под номера) времето което ни отнема е от 1 до максимум 2 работни дни.Тестваме продукта за посоченият дефект.Установяваме повредата и даваме становище какво е за смяна.Опакова се същият ден и се праща към София с констатация от нашата фирма.Транспорт - 1 ден и е в София,ако не чака части(чака части=1 седмица) го връщат отремонтиран с заменена от нас посочена част до 2 работни дни.Още 1 ден път и когато дойде при нас се инсталира безплатна 30 дневна версия на Windows и работи 24 часа.След това се дава на клиента.Това като период е 1 седмица и рядко има подобни фалове....

А относно надраният клавиш, какво да ти кажа, от София идват чистно нови кутий за настолни компютри с черти точно от макетни ножчета.Тези фенове там като разопаковат стоката явно яката натискат с ножовете и винаги нарязват съдържанието :(

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 19 авг 2010 20:50

А мили хора някой тества ли му рам-а ?
Щото и аз имах подобен проблем и се осра супер брутално при MemTest ... Стотици хиляди грешки в едната платка. Смениха я в Мост Пловдив и оттогава компа си е комп. Хубаво поне, че беше гаранционен и че АЗ им посочих проблема та да не го тестват 100 часа :D

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 авг 2010 23:05

Аз му казах на знайкото да му пусне един мемтест ама го фана шубето mhihi

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Пет 20 авг 2010 3:50

мдам и аз за това гласувам ОС>>РАМ>>ХДД>>ВИДЕО>> в този ред бих почнал да ги тествам нещата, но на лаптоп е малко по-трудно отколкото при стационарно пц. В този ред на нещата да препоръчам едно Убунту и виж какво става хем можеш от него да тестваш хдд мисля и рам може,само хдд съм пробвал. 99% ако тръгне убунту ти е софтуерен проблема. Да разкажа сега и аз в както приключение се видях с такава грешка.. та появи се тя реших че е Хдд,понеже съм с 2 броя и 2рия може да работи само като славе ,явно има бад сектори . и при него като пробвам да кача ХП става тая боза, но при 1вия ми хдд нямаше такива проблеми. формат както си му е реда и качвам хп и хоп екрана още на инсталацията изкача.викам си хп-то е виновно взех друго, с него същата работа ,имах под ръка линукс и качих него,тръгна и като сканира хдд се хванах за главата колко ми е зле мастера,а пък славе излезе че му няма нишо от тоя тест, но славе-а не може да върви като мастар.и реших че съм за нов хдд.обаче ми изпадна след няколко дена друго хп и о чудо с него нямам проблеми вече 3-4 месеца.Досега доста пъти ми е правило тази грешка на други конфигурации и всеки път или с формат или с нов хдд се решаваше проблема,но за този случай нямаше как да разбера,докато не взех хубавото хп,нищо че с едното предното беше изкарал повече от 1г...
Извода е да намериш сигурен софт и тогава търси проблема някаде другаде.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 25 авг 2010 20:52

Така след 20 дена по серизи и намесата на КЗП резулатата е:
Дадоха протоколи какво са правили
Подмениха отново HDD
Подмениха дефектният клавиш
Върнаха го без драйвери и ми заявиха "виж работи" mhihi mhihi
Взех го като преди това го огледах на луминисцентната светлина във магазина и не видях дефекти ОБАЧЕ като го напече слънцето :evil: :evil: :evil:
Целият корпус надран. Айде пак във магазина патаклама пак замина на ремонт за отстраняване на деругите. Корпусът на машинката е релефен наподобява карбон и трбва да се загледаш за да видиш дефектите ама ме дразни като знам че ги има :banghead: :banghead: :banghead: Пък и в края на краищата не струва 2лв някой бай х.й дето трябва да го ремонтира да се се.е отгоре му като го надере. До синият екран не стигнахме ама съм убеден че ше се покаже пак. За 2ч работа му сменят HDD вече 2 смениха и като се върне и му наслагам всичко ше има пак син екран. Тъй като машинката е на лизинг и за почти 2 месеца не съм я ползвал за няма и 24ч ще предявя съдебен иск за нанесени вреди и пропуснати ползи и ще искам да ми възстановят две вноски полизинга като компенсация тъй като не съм го купил да стои в сервиза.
Утре отивам да търся представителите на "Господари на Ефира" и ше ги напрая медийни звезди. Тия капути немогат да ми платят само горивото и платените паркинзи за тия 2 месеца. Сервиза е на центъра или платен паркинг или скоба, КЗП е на центъра пак същото. А за 150-те км за разходки до сервиза магазина и КЗП да не говорим :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Историческият Asus ;( С КЗП Напред и пак греда

Мнениеот garsona » Чет 26 авг 2010 11:26

Е КЗП , не направиха ли протокол за това че си недоволен от ремонтите извършени от тях и искаш замяна ?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 26 авг 2010 12:38

Не от КЗП не помогнаха ама днес говорих със някой със мозък във Техномаркет мениджър или изпълнителен директор.Любезно обясних му на дълго и на широко че ако не подменят уреда ще заведа съдебен иск за нанесени вреди в размер на лизинга за времето в което е бил на ремонт и че ще потърся господари на ефира за да им разкажа историята на компа си. След няколко минутен разговор се разбрахме да съдейства за подмяна на уреда и да се размине извън съдебно.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 26 авг 2010 17:29

-

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”