Компютъра гасне сам

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Компютъра гасне сам

Мнениеот Velko » Съб 25 юни 2011 8:53

Благодарение на колегата slimmer вече съм с 12-ка отзад на кутията http://www.dekada.com/catalog/arctic-fa ... p-624.html и едно такова чудо за процесора http://www.dekada.com/catalog/freezer-1 ... p-998.html фризер mhihi Остава и отпред да се сложи една 12-ка, но сега нямам време. Компютъра вече не гасне и се държи по-стабилно! Ще сложа снимки довечера :bowdown Благодарности колега :D

krasi8188
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi8188 » Съб 25 юни 2011 10:16

може ли някой да ми каже колко е нормалната темп...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 25 юни 2011 17:20

krasi8188 написа:може ли някой да ми каже колко е нормалната темп...

На кое колега-на морето на околния въздух или на бирата в чашата :roll:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 26 юни 2011 0:14

Много добър избор на охладител :bowdown Както споменах по-напред в темата - ползвам същата марка, но изглежда малко по-различен като форма и разположение. Ще си доволен :beer

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 26 юни 2011 1:03

Никога тенекията в компютъра не е излишна.Още повече медта :) Отдавна го открих това.Фан контролер с по-големи железа е равно на супер тих компютър,все едно не е включен.Също така махаш и проблема с охлаждането лятото,а зимата буквално не усилваш грам перките.

Ето как е при мене:

Изображение

фан контролер за CPU,VGA,HDD+Case,PSU

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Нед 26 юни 2011 11:13

mupk0 написа:Никога тенекията в компютъра не е излишна.Още повече медта :) Отдавна го открих това.Фан контролер с по-големи железа е равно на супер тих компютър,все едно не е включен.Също така махаш и проблема с охлаждането лятото,а зимата буквално не усилваш грам перките.

Ето как е при мене:

Изображение

:bowdown Много дунапрен, много нещо... ама има защо де ;) За мен това е малко прекалено, защото си мисля, че малко пречи на охлаждането, а и събира прах. Иначе за охлаждането браво :)
Аз съм противник на ръчния контрол на оборотите - да давам пари за нещо, което трябва да го мисля и следя, при условие че в дъното си го има вградено автоматично, или което се постига с термоконтролер... Все едно да си направя ръчен контрол на вентилатора на двигателя. Предпочитам Set and forget тактиката. Надявам се и на колегата Velko да му е харесало това, което го свършихме с него по машината му (а и да сме елиминирали проблемът в крайна сметка)...

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 26 юни 2011 11:49

Бобка всичко е наред, утре съм почивка и ще го отнеса в онзи сервиз да му сложат преден вентилатор и филтър, както ми препоръча :bowdown Избрах си модел :да:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Нед 26 юни 2011 11:53

Velko написа:Бобка всичко е наред, утре съм почивка и ще го отнеса в онзи сервиз да му сложат преден вентилатор и филтър, както ми препоръча :bowdown Избрах си модел :да:

Радвам се, че всичко е наред. Препоръчвам ти този, заради разклонителя, за който ти говорех, че останалите марки нямат. За останалите трябва да използваш онова преходниче, което с теб свалихме и няма да могат да се контролират оборотите като на другите два вентилатора (освен ако не си вземеш и контролер, ама според мен няма смисъл - излишни пари, при условие, че може да го направиш с разклонителя). А филтърът по-добре да е от металните, че по-лесно се чисти май...
Ще чакам резултат и снимки :)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 26 юни 2011 12:47

Точно този съм си избрал, защото е бял като другия и видях, че са от една марка :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 26 юни 2011 16:23

slimmer написа:
mupk0 написа:Никога тенекията в компютъра не е излишна.Още повече медта :) Отдавна го открих това.Фан контролер с по-големи железа е равно на супер тих компютър,все едно не е включен.Също така махаш и проблема с охлаждането лятото,а зимата буквално не усилваш грам перките.

Ето как е при мене:

Изображение

:bowdown Много дунапрен, много нещо... ама има защо де ;) За мен това е малко прекалено, защото си мисля, че малко пречи на охлаждането, а и събира прах. Иначе за охлаждането браво :)
Аз съм противник на ръчния контрол на оборотите - да давам пари за нещо, което трябва да го мисля и следя, при условие че в дъното си го има вградено автоматично, или което се постига с термоконтролер... Все едно да си направя ръчен контрол на вентилатора на двигателя. Предпочитам Set and forget тактиката. Надявам се и на колегата Velko да му е харесало това, което го свършихме с него по машината му (а и да сме елиминирали проблемът в крайна сметка)...

Зависи от помещението колега.Грам не се чува така кутията(стига да ти е тих HDD).А за праха....с компресора в сервиза всичкият прах излиза.Даже кутията е така от над 1 година и е чистен преди 3-4 месеца.Зависи много от помещението запрашаването.Принципно идеята на контролера е следната ->много желязо с ниски обороти->минимален шум.Грам не го натоварвам и през 90% от времето вентилаторите са намалени до минимум.Ако играя игра тогава ги пускам.Реално с контролера има възможност за по-ниски обороти от автоматично зададените.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Нед 26 юни 2011 18:29

Определено размерът има значение, а колкото до начина на контрол... въпрос на вкус и обстоятелства. За мен е по-добре да не мисля кога някоя слабоумна програма или неосведомен потребител ще реши без да съм наоколо да товари техниката. Въпрос на преценка :beer

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 27 юни 2011 12:12

Днес ходих да сложат и предния вентилатор.Резултата е перфектен :D Мързи ме да снимам сега, но компютъра е песен :D

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пон 27 юни 2011 13:03

Velko написа:Днес ходих да сложат и предния вентилатор.Резултата е перфектен :D Мързи ме да снимам сега, но компютъра е песен :D

:applause: :beer

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 0:02

Някой може ли да ми каже вентилатора на видеокартата изкарва или вкарва въздух в нея :roll:
Прикачени файлове
bfg-geforce-gtx-280-ocx.jpg

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 7:58

:D Това се получи в крайна сметка- 2X12 на кутията и един фризер на процесора.Чакам отговор за вентилатора на видеото :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”