Мнениеот eng » Съб 01 мар 2014 9:00
Здравейте колеги, има развитие по темата, макар и не в посоката, която точно исках-но все пак да се похваля.
Част от финансите се насочиха по-друго по-важно направление и останаха към 400 лева (колкото беше първоначално предвидения бюджет).Мислих, мислих - и поръчах от един сайт за компове 2-ра ръка делл Оптиплекс 380 за 300 лева със следните параметри:
Процесор: Intel Core2Duo E7500 (2,93 GHz, 3MB Cache, 1066MHz FSB)
Памет: 4GB DDR3 Ram(max 16GB, 2 слота)
Хардиск: 250GB
Видео карта: вградена Intel GMA 4500
Чипсет: Intel® G41
Оптично устройство: DVD
Друго: 12xUSB, LAN, VGA, HD Audio, 1*PCIe x16, 1*PCIe x4, 2*PCI
Захранване: 255W Standard PSU
Вид кутия: права
Преди покупката се посъветвах с няколко човека в този бранш, най-ме притеснява замяната на части с други:тяхното мнение беше, че всичко мога да сменя по комп-а с друго неоригинално такова без проблем.Компа от 8 часа върви и съм го рестарил само един два пъти, че си качва некви ъпдейти на Уиндоус.Има само един проблем и ако не мога да го реша ще се обърна към продавача, който ми е дал 12 месеца гаранция.На неопределен интервал, независимо от натоварването (например Ауто Кад на 3 де лети без проблеми-а не очаквах много от този процесор, все пак не е i3 или i5) ми изписва с един жълт триъгълник с удивителна в долния десен ъгъл: Display driver Stopped worked and has recovered, като преди това екрана целия премигва леко за 1-2 секунди.И в пояснението отдолу ми изписва: Intel Graphics Accelerate for Windows Vista (R) stopped responding and has succesfully recovered (което е много странно защото аз съм с Уин 7 Ултимейт).Като отида на:Performance information and tools-ми изкарва, че най-ниското звено в системата е неква Gaming Graphics oценена с 3,5 от общо 7,9 точки, процесора е оценен на 6,5 (калкулации за секунда), а рамта на 5,9, праймари хард диск на 5,9, Graphics: 4,3.Съмнява, ме че от тия резултати този с 3,5 от него ми идва този проблем и тук възниква въпроса:Каква добра видео карта да му търся за да го ъпгрейдна, било възможно нямало проблем.Ако ме слуша мисля да му закупя и един хибриден хард, гледам че има 64ГБ ес ес ди + 1 Терабайт (всичкото това наречено SSHD) з апо 140 лева, въртящо с ена 7200 оборота.Вие какво мислите по въпроса, особено с проблемното съобщение.Да поясня рових се в интернет влизах в некви настройки и "му казах" да направи най-добрите настройки които Уиндоуса сметне за добре, но резултат нулев, пак си го изписва това съобщение, дали видеокартата изпряга?Иначе , като за първи впечатления:машината е уникално тиха, доста тежка на килограми и с много сериозни вентилатори вътре.Кефи ме, въпреки, че исках нов комп но явно -другия път.
Последна промяна от eng на Съб 01 мар 2014 10:23, променено общо 3 пъти.