Би ли пояснил какво означава това? Имал си случай с отказ от гаранция заради "копаене"? Твоят приятел е имал такъв случай?Traytor написа:... ги пускат изгодно с "остатъчна гаранция", която обаче няма да покрие нищо.
Компютърна конфигурация в София
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Компютърна конфигурация в София
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Да от него знам, че не става. Отказали му подмяна на картите заради систематично прегряване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно как се установява "систематично прегряване"! За мен това звучи като градски легенди. Прегряването обикновено е еднократно.
- Traytor
Е как да няма? При едно прегряване термопастата ще оцелее. Но при множество такива тя се спича. Оригиналната термопаста издържа повече от гаранционния период. Ако си я сменял, това автоматично ти премахва гаранцията. Моята термопаста на видеото не беше спекла след 3 години употреба, като играех игри постоянно. Не са градски легенди, хората не са по-тъпи от нас. Да не говорим че и вентилаторите на тези карти са като фуражомелки. Признаците са много.
Traytor написа:Единствените видеа които можеш да си сигурен, че не са ползвани за копане, са тези с висока стойност.
извинявай, но за каква стойност става въпрос? Малко не ги разбирам аз нещата
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Цена / производителност
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моите впечатления са, че за копаене се използват предимно топ модели карти. Обикновено продавачът предлага по няколко броя. Ако искаш да си сигурен, че не е използвана за копаене, избягвай топ-моделите!
Тази която ще взема я продава момчето, поради ъпгрейд и не продава други карти или каквито и да било компоненти. Има си гаранция и мисля да я взема. Пък ако и има нещо, ще му мисля по-натам.
- Traytor
Не можеш да сравняваш кола втора употреба с МПТ. При колата, да ще налееш пари, но можеш да я оправиш. Изпечена карта и да се убиеш няма как да я оправиш. За копачите, в България колко копачи мислиш се грижат добре за техниката? В Калдата по едно време бяха ревнали точно от добре поддържани карти копачки, продадени после втора употреба. А че моя приятел е мърляч, не споря... Не е много трудно с няколко акаунта в OLX да продаваш, да не говорим и за факта че има повече от достатъчно измамници във OLX. Аз си изказах мнението, автора сам си преценява възможностите. Просто ми се струва по-разумен вариант да махне за сега SSD-то и да добави пари за нова карта, SSD-то помага, но не колкото видеото и може да се добави по всяко време. Да не говорим за факта, че SSD-то за игрите няма да му помогне особено. То ще е за OS-а. Просто няма как да очакваш да си инсталираш Windows-a, програмите и някоя сериозна игра на 120гб SSD. Аз не съм против пазаруването втора употреба, просто съм негативно настроен към компютърни компоненти 2ра ръка. Все пак като ще я вземаш тая карта когато отидеш при куриера огледай се за следи от развиване на болчетата на радиатора и като цяло за следи от сваляне на радиатора на картата. Ако има такива пиши гаранцията избегала.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Честно казано, не съм много запознат, но ако ще се търси бюджетна GAMING конфигурация, то по-добре е тя да е базирана на AMD.
Направих си един експеримент с комбинация процесор+дъно+видео за горе-долу еднаква цена (цените са взети от тук - втората колонка). Както се вижда по-долу, конфигурацията с AMD позволява да се мине на много по-хубава видеокартата (+50% performance според PassMark), което по мое мнение ще е много по-важно за gaming машина, отколкото процесорът да е Intel.
Процесор: AMD A8-7600 X4/3.1GHZ/FM2+/BOX 167.23 лева 5206 точки
Дъно: ASUS A88XM-A /FM2+ 111.25 лева
Видео: SAPPHIRE R9 290 4G GD5 OC TRX 568.60 лева - 6613 точки
Общо: 847 лв без ДДС
Процесор: I3-4330 3.5GHZ/4MB/LGA1150/BOX 245.45 лева 5068 точки на PassMark
Дъно: ASUS H97-PLUS /1150 174.82 лева
Видео: ASUS R9 270X-DC2T-4GD5 416.74 BGN - 4517 точки на PassMark
Общо: 836 лв без ДДС
Ако имам грешка в размишленията - нека който знае повече ме поправи.
П.П. Бях объркал малко сметките - вече са верни.
Направих си един експеримент с комбинация процесор+дъно+видео за горе-долу еднаква цена (цените са взети от тук - втората колонка). Както се вижда по-долу, конфигурацията с AMD позволява да се мине на много по-хубава видеокартата (+50% performance според PassMark), което по мое мнение ще е много по-важно за gaming машина, отколкото процесорът да е Intel.
Процесор: AMD A8-7600 X4/3.1GHZ/FM2+/BOX 167.23 лева 5206 точки
Общо: 847 лв без ДДС
Процесор: I3-4330 3.5GHZ/4MB/LGA1150/BOX 245.45 лева 5068 точки на PassMark
Дъно: ASUS H97-PLUS /1150 174.82 лева
Видео: ASUS R9 270X-DC2T-4GD5 416.74 BGN - 4517 точки на PassMark
Общо: 836 лв без ДДС
Тъкмо се навия за нещо конкретно и някой ме разубеждава. Оказа се, че захранването е продадено, а за карта вече ме наплашихте :) Засега ще си събирам инфо и няма да бързам с компа.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
TiL написа:Захранването задължително да е ново
Това е наистина много добра идея, защото по мои наблюдения всяко захранване си има живот...
Аз понеже сондирам мнения и виждам, че се отзовават хора, които разбират за разлика от мен, затова се вслушвам какво ми се казва. За момента прегорях и ще се занимавам по-натам пак с темата хубава машина за малко пари
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Vlad777 написа:Процесор: AMD A8-7600 X4/3.1GHZ/FM2+/BOX 167.23 лева 5206 точки
При FM2+ платформа ако ще се ползва мощно външно видео е излишно да се взима APU, повече работа за по-малко пари ще свърши ATHLON X4 860K. Той е A10-7850K без графичното ядро.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Преди известно време заложих на FX-6300 и определено съм доволен. Не е първа младост, но е със 6 ядра и е отключен, т.е. ако се наложи има възможност за клокване. Определено AMD имат по-добри оферти в бюджетния геймърски клас.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”