Wireless router - какъв да си взема?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Wireless router - какъв да си взема?
Същия туч като като тоя на тъста. Не е виновна толкова марката, а тая цялата серия са дървета.
- Moschino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги предложете някакво рутерче,че вкъщи моя се предава...Ще се използва от 3 лаптопа 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, огледал съм се в Д линк или ТП линк.
Ще го ползвам на десктоп компютър с лан карта, лаптоп и таблет.
Трябва ли да си купувам безжична лан карта за стационарния компютър или става и със сегашната жична. Тоест кабела на нет-а в рутера, и от рутера кабел към лан картата на настолния компютър.
Този модел става ли примерно?
D-Link DIR-615 Wireless N
Връзката ми следната, като бих искал рутера да я поддържа и да забива възможно най-рядко:

Търся си надежден рутер до 50-на лв.
Ще го ползвам на десктоп компютър с лан карта, лаптоп и таблет.
Трябва ли да си купувам безжична лан карта за стационарния компютър или става и със сегашната жична. Тоест кабела на нет-а в рутера, и от рутера кабел към лан картата на настолния компютър.

Този модел става ли примерно?
D-Link DIR-615 Wireless N
Връзката ми следната, като бих искал рутера да я поддържа и да забива възможно най-рядко:

Търся си надежден рутер до 50-на лв.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
DIR-615 става. В момента съм го флашнал с DD-WRT (би трябвало това да го забавя) и без проблем минава над 6 мегабайта интернет без да забива всичко останало. Wireless-а не съм го тествал колко точно е, но в същата стая с телефона дигам над 3 мегабайта.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси!
А трябва ли да си купувам wireless lan карта за настолния комп или мога да ползвам сегашната лан жична карта? (В смисъл кабел от рутера до лан картата на настолния компютър?)
Извинете за лаишкия въпрос, но никой не се е родил научен

А трябва ли да си купувам wireless lan карта за настолния комп или мога да ползвам сегашната лан жична карта? (В смисъл кабел от рутера до лан картата на настолния компютър?)

Извинете за лаишкия въпрос, но никой не се е родил научен

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Рутера има 4-5 порта за кабел и може да си ползваш старата LAN карта, ако не искаш да прекарваш кабели може да си вземеш wireless карта.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси отново! 
Взех си D-Link DIR-605L

Взех си D-Link DIR-605L

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Не забравяй да клонираш МАС адреса на LAN-ката на стационарния комп в рутера. И да видиш как са настроени IP-тата - статични или динамични. И още няколко други джавки, и си ти :-)
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
radi_nrj написа:Същия туч като като тоя на тъста. Не е виновна толкова марката, а тая цялата серия са дървета.
Обоснови се
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мъдря го с един TpLink WR941ND и засега 1-2 години е много добре. Даже му взех големи антени щото ми се поглъща сигнала. 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
TiL написа:quattro^^ написа:radi_nrj написа:Същия туч като като тоя на тъста. Не е виновна толкова марката, а тая цялата серия са дървета.
Обоснови се
Куатро, първо да ти кажа, че мненията тука са доста стари.
Второ... тп-линк вр740н беше добър рутер, но само първите хардуерни версии. Не напразно от булсатком спряха да го предлагат на клиентите си! Едно приятелче преди около 15тина дни взе от някъде 740ка и да ти кажа си има ядове.
на един месец е бре, пък и само теми за бойлери и климатици не е интересно.
сложи му врт по твое усмотрение, от към хардуер тп линка не хич зле за тея пари.ся трудно е да се каже дали даден модел е добър от тука, има хора с динамични, поета, както и без идея каква с каква кънекция им е исп-то. аз съм имал проблеми с пое на 4-5 модела тп линкове, де линкове, за нетгеар и по низш хардуер пък беше трагедия.оправията беше с линукса, но в следващите версии се пооправиха нещата.та много зависи и от доставчика, то може си има дефекта ама при някои изобщо да не се прояви.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Малко да повдигна темата. :)
Някой с наблюдения и мнение над TP-Link TL-WR740N. Интересува ме дали ще успее да захрани къща на два етажа и двор. Като най далечната точна на двора е около 10-12 метра.Основно ще се ползва на около 4-5 метра от къщата.Ако не става рутера предложете ми друг модел на цена около 30-тина ле. Мерси предварително за мненията.
Някой с наблюдения и мнение над TP-Link TL-WR740N. Интересува ме дали ще успее да захрани къща на два етажа и двор. Като най далечната точна на двора е около 10-12 метра.Основно ще се ползва на около 4-5 метра от къщата.Ако не става рутера предложете ми друг модел на цена около 30-тина ле. Мерси предварително за мненията.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
vwfena написа:Някой с наблюдения и мнение над TP-Link TL-WR740N. Интересува ме дали ще успее да захрани къща на два етажа и двор. Като най далечната точна на двора е около 10-12 метра.Основно ще се ползва на около 4-5 метра от къщата.Ако не става рутера предложете ми друг модел на цена около 30-тина ле. Мерси предварително за мненията.
Здравейте,
Вече 3-години ползвам цитираня модел, и преди година и половина подарих на нашите същия.
До сега проблеми с тях не сме имали, забивания и разни други - от как са включени са сприрали само когато е нямало ток. Този в къщи(апартамент в монолитна сграда) се намира в единия край на жилището до прозореца и до другия край(около 12 метра) през три стени обхвата е максимален. Натоварен е с еднин стационарен ПС, един лаптоп(чат пат), един телевизор и два телефона като се приберм. Около блока на разстояние до 100 метра има обхват домашната ни мрежа.
Нещо което не ми харесва при този модел е ограничаване на скороста при сваляне на файлове от мрежата, повече от 3,1 MB/s не пуска при връзка 21-2MB/s.
Рутера които е при родителите ми е в панелно жилище, разположен горе долу по същи начин и там няма проблеми с обхвата.
Дето се вика за 20-тина лева толкова

Поздрави!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”